Maminka na mateřské - chůva

Anonymní
1.7.16 16:45

Maminka na mateřské - chůva

Ahoj, budu se po mateřské (pul roce) vracet do práce. Potřebují tedy chůvu. Bohužel babičky nejsou. Mam dva napady. 1) zaplatit mamince na mateřské aby se starala ještě o moje dítě 2) najmout profesionální chůvu. ate zkušenosti? Jak je to u vás? Kolik platíte? Rady typu ze si nemam pořizovat děti si nechte. Děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16267
1.7.16 16:52

Neřešila jsem osobně, ale kamarádka původně taky chtěla zaplatit nějaké mamince, po měsíci ale radši zaplatila chůvu. Zrovna narazila na maminku, jejíž dítě bylo pořád nemocné, takže prakticky celý měsíc se mimčo nezbavilo rýmy. Hlídání s kontaktem s dalšími dětmi volila až od dvou let dítěte, kdy už viděla, že je potřeba kontaktu s vrstevníky. O finanční stránce jsme se nebavily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
1.7.16 17:03

Ja bych sla jedinne do profesionalni chuvy, ktera by se starala jen o moje dite a ma dobre reference, nezname matce na materske bych neverila. Kamaradka ma chuvu k rocni, kolik plati nevim, bude to taky podle bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
1.7.16 17:06

Dobrá diskuse. Taky se vetřu, abych načerpala víc informací. Ale u mě to vypadá, že se do práce vrátím hned po šestinedělí. Takže každá zkušenost dobrá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.7.16 17:20

Po zkušenostech, které mám s hlídáním svých dětí bych u takhle malého dítěte volila profi chůvu na smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
1.7.16 17:20

Ja osobne bych maminku, ktera je na materske v zadnem pripade nevyhledavala. Neverila bych ji, ze se o me dite dokaze postarat stejne dobre jako o to sve vlastni. Domnivam se kazda maminka v takove pozici bude mit tendenci starat se o sve dite a moje dite bude v pozadi. Vubec deti co neumi mluvit a nemohou si stezovat. Uplne si dokazu predstavit situaci, kdy si hraje se svym deckem a moje decko je nekdo v koutku, hlavne neotravovat…Takze za me jedine profi chuva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.7.16 17:22

Sháněla jsem hlídání spíš nárazově. Řekla bych, že oslovovat vyloženě maminky na mateřské je větší riziko - pokud se někdo věnuje dětem „profi“, tak imo má lepší přístup, než když oslovíš náhodnou matku na mateřské :think: To už bych šla spíš do nějaké čiperé důchodkyně, co má ráda děti.
Očekávala bych tak 10k/měsíc, ale přímou zkušenost nemám.
Ještě mě napadá poptat se po nějakých dětských skupinách, u nás vím, že existuje v jedné nedaleké firmě a viděla jsem ještě jiný leták ve městě. Ale nevybavuji si minimální věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
1.7.16 17:23

Pro půlroční dítě bych rozhodně najala profesionální chůvu a ne matku, co se musí starat ještě o svoje dítě. Takové dítě je taky nemocné a jak to pak budeš řešit. nAvíc bych chtěla, aby moje díě mělo péči a pozornost jedné osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 17:36

Brala bych profi chuvu, uz proto, aby mohla hlidat u me doma a dite nebylo treba nikam prevazet. jednak to usetri trochu casu (nejen prevoz, ale hlavne baleni a chystani vseho mozneho) a pak je to pruda v zime nebo kdyz je ditko nemocne, kdyz se mu zmeni rezim atd. plus ono je vzdykcy lepsi v tak nizkem veku, kdyz je vic casu „ve svem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
1.7.16 17:40

Vracela jsem se v 10. měsících dítěte na částečný úvazek a mám chůvu. Chtěla jsem, aby byla dcera v domácím prostředí. Chůvě platím sto na hodinu, je to v Praze. A vařím jí oběd. 2Njakou maminku na mateřský bych určitě nevolila, sama vůbec nevím, jak bych zvládla dvě děti. A hlavně takhle má dcera svůj režim, jí jídlo, co jí já připravím, má tady svoje hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 17:40

A jeste jeden doplnek - u cloveka, ktery na 8 hod prijde, pracuje a odejde a ma svuj zivot, cekam vetsi dusevni klid a energii, nez u jine matky, ktera non-stop beha i kolem sveho ditete a nema zadny volny cas a zadne „vikendy“ a obcas taky muze byt na hunte nebo s nervama v koncich.
samozrejme neni to pravidlo, ale ja to tak vnimam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.7.16 17:47

Kamarádka má profi chůvu, platí 150 kč/ hod na smlouvu, rodinný měsíční příjem je přes 150 tis. takže se jim to vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16267
1.7.16 17:53
@Ali-Ali píše:
A jeste jeden doplnek - u cloveka, ktery na 8 hod prijde, pracuje a odejde a ma svuj zivot, cekam vetsi dusevni klid a energii, nez u jine matky, ktera non-stop beha i kolem sveho ditete a nema zadny volny cas a zadne „vikendy“ a obcas taky muze byt na hunte nebo s nervama v koncich.
samozrejme neni to pravidlo, ale ja to tak vnimam.

Jo, naprostý souhlas. Ta moje kamarádka se původně ptala mě, jestli bych si nechtěla přivydělat a hlídat jí. Upřímně mě potěšilo, že mi věří a líbí se jí můj styl výchovy, ale ještě upřímněji jsem jí odpověděla, že jsou fakt dny, kdy i já zakřičím z plna hrdla „A už toho mám dost!“, a s díky jsem odmítla. Pak jí právě hlídala jiná známá a po tom měsíci rýmy se rozhodla pro chůvu. Já bych to nedala ani za zlaté prase, občas pohlídám kamarádkám ráda a za něco ke kafi, ale ten pocit, že musím, nene, nic pro moje duševní zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.7.16 18:29

Měla jsem profi chůvu. S druhou maminkou by nastávala spousta komplikací jako potřeba dvojkočárku, převážení dětí a organizační zátěž plynoucí z „dvojčat“, což prostě není kafíčko pro každého. A navíc profi chůva od agentury má v případě nouze záskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.16 19:18

Taky jsem řešila. Pracuji sice z domu, ale hlídání potřebuji, aspoň někdy…
Nechtěla jsem ale nechávat syna s někým cizím, obzvlášť když ještě neumí mluvit a neuměl by mi případně říct, kdyby mu někdo ubližoval.
Dopadlo to tak, že hlídá babička - v práci přešla na částečný úvazek, z práce jde k nám pro kluka, je s ním u sebe doma, má velkou zahradu. Pak jdou spolu pro staršího do školky a zase na zahradu.
Finančně jsme se dohodli, že jí budeme doplácet jen do platu, který by měla v práci, kdyby tam byla na full time. Chtěli jsme jí platit vše, počítali jsme se 100 Kč na hodinu. Ale nelíbilo se jí to, prý chce být taky babička.
Její pocity na jednu stranu chápu, na druhou stranu mě to štve, protože ji nechci zneužívat. Tak ji asi vezmem na dovču :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex