Nepoznávám se...
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zakladatelko, máma zklamala tebe. to si uvědom. Největší manipulátoři vždycky viní ze svých vlastních přečinů ty druhé. O mlíčko jsi bojovala, nešlo to, no tak nešlo, no bóže. Přece si s prominutím nenecháš chcípnout dítě hlady ![]()
Jinak ty hormony, to se srovná, jsi šestinedělka, tak se tak taky chovej. Vykašli se na domácnost, kvalitně jez, hodně odpočívej, porod zřejmě nebyla žádná brnkačka.
Víš co se dělalo kdysi dávno na vesnicích? Šestinedělka byla hájená. Celý den se válela v posteli a všichni příbuzní a sousedi se starali. Nosili do kúta se to mu říkalo. Někdo přinesl polívku, někdo něco pro ostatní členy domácnosti a zkrátka šestinedělka byla hájená. Zkus to alespoň v mezích možností dělat též. Tahle tradice zmizela, protože pak byly ze ženských údernice a údernice přece někde nefňuká, ta mrskne dítě do jeslí a jde makat. Tohle období je neuvěřitelně náročné na psychiku, ale je to také období, kdy se spolu s miminkem sžíváte, navzájem se poznáváte, oba proděláváte obrovské změny. Snaž se to trochu vnímat, jak je to jedinečné, že už se to takto s tímto dítětem nikdy nebude opakovat, strašně rychle to uteče. Nenech si to ukrást nikým, ani vlastní mámou ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nečetla jsem vše…ale podobné pocity jsem měla taky…kojením se netrap,když to nejde,tak to nejde.Nevyčítej si to.Chtěla jsi kojit,ještě trochu kojíš,tak co.A neboj,bude líp,i když to tak teď nevypadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem reakce, ale přijde mi , že už mám „vymazaný“ skoro 2 roky. Je pořád tolik nových zážitků.
Když se podívam na fotky, kde byl mímo, jen čumím, dnes už je to velkej chlap ![]()
Musím uznat, že jsem si to první mimi moc neužila, pořád jsem stresila. Teď jsem si jistá, že podruhý bych byla klidnější, víc v pohodě.
Jsi navíc unavená a vůbec. Klidně napiš SZ, můžeme pokecat třeba po ICQ. Jsou věci, které se líp říkají cizím lidem - nemáš zodpovědnost za jejich pocity a nehodnotí tě tolik.
Neboj, bude to OK.
J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, příspěvky jsem jen přelítla. Je to normální, já to měla taky a musím říct, že dlouho, pamatuju si ten první týden, a pak dloooouho nic a pak až tak 5. měsíc. Měla jsem depresi, splín, krizi a ještě občas mám. Ale ty první 4 měsíce jsem jen brečela a vegetovala na základní úrovni, mechanicky se starala o miminko, ale city žádné.
Pro tvoji matku nemám jméno, promiň, tohle je fakt moc. Na kojení se vyprdni, já dokrmovala ke kojení od začátku a od konce 3. měsíce byl plně na UM, snažíš se, udělalas pro to vše, co bylo v TVÝCH silách a tím to hasne. Nikdo jiný nemá právo do tohohle mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, co popisuješ patří k šestinedělí, je hodně důležité o svých pocitech mluvit, ventilovat, neuzavírat se..Určitě jseš pro své mimi ta nejlepší máma pod sluncem. Nikdo tě nemůže nahradit nebo zastoupit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc krásně tenhle poporodní stav popsala Gladys, jakoby mi mluvila z duše. Ano, je to období plné slz, tápání a poznávání, ale jednou na to budeš vzpomínat jako na něco neopakovateného. Já to měla také tak, slzy pořád, nevěděla jsem, jestli mám malého ráda, myslela jsem, že je všemu konec, svobody, dokonce i partnerství. Nelíbila jsem se sobě ani vzhledově, styděla jsem se za svoje vytahané břiho, prostě jsem to nečekala
Přešlo to, je to už pak jiné než dřív, ale časem zjistíš, o co je to krásnější a smysluplnější. Myslím, že až se malý na tebe poprvé usměje, tak to nabere ten správný směr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neboj, sestinedeli je hodne narocne.
BUDE LIP!
Příspěvek upraven 24.10.10 v 21:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a tomu stavu se rika sestinedeli
luxus, ze jo ![]()
bude lip, neboj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky fakt dík za podporu, už se nebudu schovávat za anonym ![]()
Já jsem s tou psychikou n tom byla vždycky blbě, asi fakt kvůli mámě a vždycky jsem si přála, abych měla ke svým dětem lepší vztah, no nezačla jsem moc dobře
doufám, že se to poddá a že se všechno naučím…teď ještě nevím, proč malý brečí, vždycky si myslím, že má hlad…nevím, je mu teplo-zima…má správný kakání?
To je on - moje čokoládička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barique píše:
Holky fakt dík za podporu, už se nebudu schovávat za anonym
Já jsem s tou psychikou n tom byla vždycky blbě, asi fakt kvůli mámě a vždycky jsem si přála, abych měla ke svým dětem lepší vztah, no nezačla jsem moc dobředoufám, že se to poddá a že se všechno naučím…teď ještě nevím, proč malý brečí, vždycky si myslím, že má hlad…nevím, je mu teplo-zima…má správný kakání?
Já si taky moc přeju,aby moje dítě ke mě mělo lepší vztah a důvěru než já k mojí matce.A hlavně nechci být jako moje máma
Neobviňuj se,nic špatného jsi neudělala,za své pocity nemůžeš.A když mi malý brečel jako malé mimino,a já nevěděla proč,tak jsem mu dala napít,a byl klid.Můžeš si ho vzít třeba k sobě do postele,přivinout blízko,aby cítil vůni kůže,a bušení srdce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je nádherný
, z toho co píšeš je poznat jak moc ho máš ráda a jak jsi na něj pyšná. To je moc dobře, užívej si ho, já jsem dřív nechápala co je to ta mateřská lska, a říkala jsem si, že nemůžu milovat někoho víc, než je láska k muži. Pak mě to dostihlo, ne hned po porodu, ale o to silněji. Dnes, když se dívám na své spící děti, je mi z té mateřské lásky až ouzko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barique píše:
Já jsem s tou psychikou n tom byla vždycky blbě, asi fakt kvůli mámě a vždycky jsem si přála, abych měla ke svým dětem lepší vztah, no nezačla jsem moc dobředoufám, že se to poddá a že se všechno naučím…teď ještě nevím, proč malý brečí, vždycky si myslím, že má hlad…nevím, je mu teplo-zima…má správný kakání?
já jsem tušila že to jsi ty
icq moje máš, taxe kdykoli ozvi ![]()
J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:barique píše:Já si taky moc přeju,aby moje dítě ke mě mělo lepší vztah a důvěru než já k mojí matce.A hlavně nechci být jako moje máma
To je on - moje čokoládičkaNeobviňuj se,nic špatného jsi neudělala,za své pocity nemůžeš.A když mi malý brečel jako malé mimino,a já nevěděla proč,tak jsem mu dala napít,a byl klid.Můžeš si ho vzít třeba k sobě do postele,přivinout blízko,aby cítil vůni kůže,a bušení srdce.
Ještě jsem chtěla napsat, i když máš MM málo, tak mu prso dávej, já to měla taky tak, musela jsem dokrmovat UM ale přikládala jsem ho dál, za prvé to měl rád, uklidnil se tím, a mě pak ještě to mlíko přibylo a nakonec jsme byli tak půl na půl MM a UM. Ale nelámala jsem to, když není tak není, co nebylo v prsu, dojel UM, hlavně abys byla aspon z toho krmení v pohodě.nemám v tomhle ráda nějaký exrémní názory, myslím, že každ máma ví, co může a nemůže svému dítěti dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barique, nezakládala jsi už jednu diskuzi, když jsi otěhotněla?
Že máš 2 potencionální tatínky? Teda nechci se tě nějak dotknout, jen si vzpomínám, že jsem ji nějakou dobu četla.
Tvůj stav znám dobře, když malý prořval noci, už jsem byla nepříčetná. Ale zpravilo se to. A Nela taky první měsíc skoro nespala, ale to už jsem brala jinak, určitě už bych nechtěla být prvorodička ![]()
Tvoje matka mě dostala, asi bych se s ní vůbec nebavila, matka by ti měla být oporou, ne aby tě shazovala. Určitě budeš a jsi dobrá máma a černoušek je k zulíbání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dík, poprvé jsem se dnes usmála - dva tatínci ![]()
to jsem nebyla já ![]()
Kury píše:
Barique, nezakládala jsi už jednu diskuzi, když jsi otěhotněla?Že máš 2 potencionální tatínky? Teda nechci se tě nějak dotknout, jen si vzpomínám, že jsem ji nějakou dobu četla.
Tvůj stav znám dobře, když malý prořval noci, už jsem byla nepříčetná. Ale zpravilo se to. A Nela taky první měsíc skoro nespala, ale to už jsem brala jinak, určitě už bych nechtěla být prvorodička
Tvoje matka mě dostala, asi bych se s ní vůbec nebavila, matka by ti měla být oporou, ne aby tě shazovala. Určitě budeš a jsi dobrá máma a černoušek je k zulíbání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit