Nepoznávám se...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Oz
9304
25.10.10 09:47

Barique, tak sorry, fakt, ale hned mě to napadlo, protože ta dotyčná právě řešila, čí to může být, protože jeden z tatínků byl černoch :oops: Tak jsem si na to hned vzpomněla. Tak aspoň ses pobavila :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
25.10.10 12:51

Barrique, já včera od Mischky2 koupila elektrickou odsávačku a docela se mi za první dny osvědčila. Určitě s ní odsaju víc, než s ruční. Tak snad se taky časem začne mlíka tvořit víc a odsávání třeba nebude potřeba vůbec. Hlavně musím myslet na to, že musím víc pít. Mám úplně vyschlou kůži, což normálně nemívám, tak to bude asi taky nedostatkem tekutin. A pak mám mít dost mlíka, že?
Hlavně buď v klidu! Já když se stresovala, tak jsem to na mlíku hned poznala. První a největší šok byl, když mi manžel v pondělí (v neděli v poledne jsme přijeli z porodnice) řekl, že jde do práce a ne jen na dopoledne, ale že má odpoledne ještě schůzku a je mu blbý to odvolávat. No zhroutila jsem se úplně. Já nejsem typ, který je schopen vysvětlit, že něco potřebuje. Tak jsem se rozbrečela a on se mě ptal, jestli jsem naštvaná, tak jsem mu řekla, že ne, že jsem zklamaná, že si neuvědomuje, že po noci, kdy jsem nespala asi ani hodinu protože malej řval celou noc jako tur, asi ze stresu z toho novýho prostředí, prostě nemůžu se o něj sama bez pomoci starat zase i celej další den. Tak schůzku odvolal a vzal si 14 dní dovolenou i když pracoval z domova a občas do Prahy do práce zajel. Teď už do práce jezdí skoro denně, ale už jsme se s malým zase trochu sžili. Nicméně od tohoto šíleného okamžiku máme s mlíkem potíže. Malej pije málo a zbytek mu musím odsttříkávat. A když není, kdo by ho po kojení půlhodiny konejšil a nemůžu tedy odsttříkat, tak taky musím dát UM. Ale třeba se to s tou elektrickou odsávačkou zlepší. Doufala jsem, že to hlavně to odsávání zrychlí a že tudíž zvládnu v tom minimu času, co mám mezi kojeníma odsktříkat pokaždé, ale to ne. Je to jen pohodlnější a odsaje to mlíka víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
25.10.10 15:05

Jo, s kojením je to přesně tak, žádný stres, ale nestresuj se, když ti mimčo u prsu vyvádí, že nepřitéká, že :-D Já jsem bojovala s kojením u obou, Vincenta jsem nakonec kojila 14 měsíců, ale byl to dost stres. Nela prostě nepila, spala celou noc, pak vypila třeba jen 70 ml, pak 5 hodin nic… prostě hrůza. Odstříkávala jsem a z flašky pila, prostě bojkoťačka jak poleno. Vydržela jsem to 5 měsíců, tak dávala jen UM. Ale o kojení jsem přečetla mraky diskuzí a článků a jsou i maminky, kterým miminka nechtěla vůbec prso a odstříkaly třeba 500 ml denně, mimča jen na mlíku potřebují víc, tak dokrmovaly UM, ale jak se začalo s příkrmy, pokrylo to celou denní dávku mlíka, takže miminko sice nekojily úplně, ale dávaly mu MM klidně rok a půl. Já jsem na odstříkávání neměla čas, zkoušela jsem to roztahat 3 měsíce a pak jesm to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
25.10.10 15:17

To sto vodou je to pravda. Co nejvíc neperlivé vody do sebe a bylo to znát. Když jsem si nedávala pozor a zapoměla jsem pít, hned jsem to ucítila. A taky nevím jestli je to možné, ale když jsem jedla málo, střídmě tak jsem měla mlíka dost, pak jsem se párkrát doslova přežrlala :oops:, třeba u babiček na svátečním obědě, poléva, pečená husa, knedlíky,a ješte koláč, bylo to zrovna na svátky, a já skoro nenakojila 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.10.10 18:16

Dnes jsem mu dvakrát dala, kroutil se u toho…když na mě to je na psychiku to kojení…je to hnusný, když řeknu, že ho nechci kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 20:01
barique píše:
Dnes jsem mu dvakrát dala, kroutil se u toho…když na mě to je na psychiku to kojení…je to hnusný, když řeknu, že ho nechci kojit?

Není. Je to zcela v pořádku. Pokud ti to nevyhovuje a jsi nešťastná, ukonči to. Prospěješ sobě i jemu a dětí na Um je spóóóóusta!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
25.10.10 20:05

Je to a bude jen na tobě, nikdo tě k ničemu nutit ani přemlouvat nebude. Ty víš, co tobě a malému vyhovuje. Já to měla taky tak, že jsem se nenechávala doslova vycucat z podoby a když jsem cítila, že by mě další kojení vzalo zbytky sil, radši jsem dala UM a kojila jsem až příště. Ale často jsem si ho přikládala, aby to mlíko bylo. Jestli je ti to nepříjemné, ale mohla bys alespon trochu kojit, nevzdávala bych to. Vydrž to, ta depka zmizí, ale mlíko už pak nerozkojíš. Klidně mu UM dávej, aby neměl hlad, já věřím, že to spolu zládnete, hlavní je spokojená maminka i mimi, než máma na zhroucení a mimi hladové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
25.10.10 21:17

To kroucení u kojení malej dělá taky, ale nesouvisí to podle mě s mlíkem. Kroutí se kvůli prdíkům. Dáváš nějaké kapičky na prdíky nebo tak něco? U nás jsou ty SAB Simplex, které umožní, aby se vzduch z žaludku přes střevní stěnu částečně vstřebal do těla a tak mu uleví. Nám to docela pomohlo. Tedy měli jsme pár dní v mnohem větší pohodě. Jen včera v noci a dnes přes den to bylo zase jako když jsme kapičky nedávali. Prsa mě bolí z toho jeho věčného kroucení. Takže taky občas vynechám kojení, dám mu UM a nebo odstříkané mléko z minula, abych si trochu odpočinula a ta prsa se mi aspoň trochu zregenerovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.10.10 10:32
barique píše:
Dnes jsem mu dvakrát dala, kroutil se u toho…když na mě to je na psychiku to kojení…je to hnusný, když řeknu, že ho nechci kojit?

To jsme taky měli, kapičky nezabíraly. Nakonec se problém ukázal jako rychlé pití v začátku = nalokání vzduchu a tlačení v bříšku. Takže jsem v průběhu kojení 2-3× dávala odkrknout a kojila jsem po začátku i půl hodiny. Zkus to a uvidíš, za to nic nedáš.
Ale jestli se rozhodneš nekojit, nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
26.10.10 11:10

Aha, tak to zkusím - dát odkrknout víckrát v průběhu kojení. Snad se to zlepší :-)
Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
26.10.10 22:12

Barique, tady je ta diskuze o 2 tatíncích, tak už vidím, že to nejsi ty,našla jsem to schválně :oops: https://www.emimino.cz/…-ceni-31644/
S kojením to cítím tak, že je to na každé mamince, jak to cítí, já chtěla hodně, tak jsem se hodně snažila a hodně stresovala, díkybohu, že už mám odrozeno a „odkojeno“ 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.10.10 11:18
Mafina5 píše:
Aha, tak to zkusím - dát odkrknout víckrát v průběhu kojení. Snad se to zlepší :-)
Díky za radu

Tak už jste to vyzkoušeli? Jak to šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat