Nepoznávám se...

Anonymní
24.10.10 19:56

nepoznávám se...

Sedím doma a brečím, vedle mě spí moje miminko (19 dní)…nevím, co se se mnou děje, miminko jsme chtěli…už v těhotenství jsem měla problémy v práci a poslední 3 měsíce jsem seděla doma na zadku a přibrala 30 kg…syn byl veliký a tak mu museli pomoci pumpou…žijeme v zahraničí, takže domů jsme šli druhý den. První dva týdny jsem se snažila naučit kojit, malý brečel hlady, manžel mu tajně dával UM po lžičkách. Do toho tlak okolí MUSÍŠ KOJIT…jen jsem brečela…teď si tak uvědomuju, že mám ty dva týdny jakoby vymazané z hlavy…zkončili jsme na UM, malý je spokojenější, ale já si připadám, že jsem zklamala, jak porodem, tak kojením…mléko ještě trochu mám, dávám mu tak 3× denně, ale nestačí to. Na mě je to strašně na psychiku, manžel mě podporuje, ale dnes mi připadá, že měl trochu strach nás nechat samotné,když šel do práce…někdy bych malého sežrala láskou, jindy se na něj nemůžu ani podívat…někdy si přeju ať už konečně spí a pak u něj sedím a kontroluju, jestli je v pořádku…myslela jsem si, jak všechno vím a teď mi připadá, že nevím jak se o něj postarat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
24.10.10 19:59

Jo dost mi to připomíná mě. Taky když malej někdy v noci křičí a ne a ne usnout, tak mu říkám různými ošklivými jmény. Pak přes den toho lituju a říkám si, co jsem to za matku. Tak snad je to normální a spraví se to a ukáže se, že jsme normální matky :-)
Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
24.10.10 19:59

neboj, to je úplně normální, prožívala jsem to samé a pěkně dlouho, snad až po 6-ti nedělí se to spravilo. To jsou rozhozené hormony. Drž se :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
24.10.10 20:03

Je to normalni, citila jsem se podobne. Hodne mi pomohlo se vybrecet. Neboj, po 6nedeli to bude lepsi. Me se to zlepsilo az o hodne pozdeji, mela jsem poporodni deprese :-( Nastesti jsem to zvladla bez antidepresiv, ale stat se mi to priste, asi bych si radeji pro ne zasla.

• Citovat
  • Upravit
2654
24.10.10 20:05

Ahoj…neboj…určitě se jedná o hormonální nerovnováhu po porodu…časem to odezní a budeš skvělá matka…už jsi určitě teď jen nemáš čas si to pořádně uvědomit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
24.10.10 20:08

To bude ok- chce to nějakou kámošku,popovídat si,nic si nevyčítat,uklidnit se,já měla těžký porod,stašné zranění a nedonošené dítě s refluxem…Taky mihrabalo,brečela jsem,tisíkrát všechno umývla,myla si ruce,šílela ze psa,že malá zvrací,občas jsem jí budilamjestlim dýchá,někdy jsem, se nemohla dočkat,až usne…A přežily jsme obě :mrgreen: Tak se držte holky,bude líp :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.10.10 20:10

Jé, jako kdybych to četla o sobě :-D . Podle mě je to taky výkyv hormonů po porodu a nevidím na tom nic špatného.
Evidentně svoje miminko miluješ, když jsi radši nasadila UM, než by jste se oba trápili nedostatkem MM.
Nemáš v okolí nějaké kamarádky nebo někoho, s kým by jsi mohla pobýt a popovídat si (o čemkoliv kromě dětí :wink: ).
U mě se to spravilo tak to 3 týdnů a v půl roce to byla absolutní pohodička :palec: . S druhým dítětem už to bylo ok od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.10 20:13

Dík moc, když já nevím jak z toho ven…a mám strach, aby to malý ze mě necítil, je to jako že ho nechci…což není pravda, jen nevím co a jak. Chudák, ze spaní šermuje ručičkama, musí mít hrozný sny

• Citovat
  • Upravit
3627
24.10.10 20:17
Anonymní píše:
Dík moc, když já nevím jak z toho ven…a mám strach, aby to malý ze mě necítil, je to jako že ho nechci…což není pravda, jen nevím co a jak. Chudák, ze spaní šermuje ručičkama, musí mít hrozný sny

ale nééé, všechny děti šermují ručičkama, Mareček šermoval tak, že jsem ho ani do zavinovačky nedostala a spával tak cca od měsíce pořád na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
24.10.10 20:20

Já jsem synovi v těch „lepších“ chvílích vyprávěla, že ho mám moc ráda, i když to tak někdy nevypadá a že bych pro něj chtěla být tou nejlepší maminkou, ale že se tomu teprve učím :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
24.10.10 20:20

nenito tim ze ma spatny sny,neboj,sermuje ruckam,pac je takhle malinkaty,to dela kazdy mimco.ja jsem prvni tyden doma s mimcem nechtela byt sama,tak musela prijet tchyne a byt doma se mnou,jinak bych se asi zblaznila.pak jsem to musela zvladat sama,bylo mi taky desne,pripadala jem si jak tvrdy Y,neboj,prejde to,hormony se srovnaj,dneska bude malymu pul roku a na prvni tydny si uz ani moc nevzpomenu,nastesti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
24.10.10 20:22

Vzpomínám jak jsem vzteky a bezradností tloukla pěstí do polštáře, křičela jsem do něj a brečela :o)) fakt! Volala jsem manželovi, že to nezvládnu a že bude muset malého vychovat někdo jiný :o))) Teď mu bude rok a vybavuje se mi to jako dnes a mimochodem, byla jsem na to sama, manžel týden po porodu odjel na týden na služebku, což jezdí velmi často a bylo to peklo. Vím co prožíváš a věř mi, že je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.10 20:25

Ještě doplním, že jsem od mámy celej život slýchala jen jak jsem tlustá a blbá…když jsem jí řekla, když malýmu bylo 8 dní, že ho dokrmujeme UM, tak se rozbrečela a nechtěla se mnou mluvit a nakonec mi řekla, že jsem jí zklamala, že u nás v rodině všichni kojili…a že věděla, že to nezvládnu mít dítě, když jsme s manželem sami v zahraničí…manžel se mi směje, že se mámě bojím říct, že jsme na UM a pořád se stresuju tím kojení a zkouším to. Navíc jsem vypila multivitamínový džus a celá jsem se osypala..
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3870
24.10.10 20:33

Prošla jsem si po porodu tímto stavem taky - jak píšou holky, rozhozené hormony, po 5 týdnech se vrátila vše zpátky a byla jsem v pohodě. Kojila jsem jen v porodnici, pak jsme přešli na UM. No a stalo se něco? Nestalo, malá hlady neumřela, akorát byla na UM, taky jsem si to vyčítala, moc mě to mrzelo, ale nebylo jiné východisko. Neboj, bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
24.10.10 20:34

hm..to je nejlepsi kdyz te jeste stresuje mama,na to se vyprdni,no,tak budes v rodine jedina ktera dava UM no a co??je tady tisic holek co davaji UM.ja kdybych byla spokojenjsi a mimco taky po UM tak bych taky davala.proc se nervovat kdyz nejde kojeni?neboj,vse bude v pohode,a ze ti mamka rika ze nezvladas mimi?cha chaaaa..me se moje mama pred nedavnem priznala,ze mi ty prvni tydny neerila ze to zvladnu..byla jsem na konci svych sil..vidis..a zvladam..musim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat