Nepřijetí do 1 třídy.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
23.4.23 08:58
@Oriseka píše:
Ucitelka navrhuje jinou skolu s mensim kolektivem. Ale nerika jakou konkretni skolu. Tady na kraji Prahy je obrovsky pretlak deti. Dostat se do jine nez spadove skoly je prakticky nemozne. Ted jsem koukala na takovou malou skolu v okoli, kde je jen 20 deti ve tride a brali u zapisu 20 deti z 50 a autobus tam od nas jede 1 za hodinu, takze pro me, co neridim celkem problem. Na soukromou skolu nename penize. Navic ja pracuji od 7:45 a druziny zacinaji nejdrive v 7 hodin, takze pri prechodu na jinou skolu bych nestihala dojet do prace :zed:. Jsem ted v praci spokojena. Vysli mi tam vstric s pracovni dobou. Mam pak na kluka odpoledne dost casu. Mohu ho vyzvednout brzy z druziny. Kdo mi zaruci, ze na jine skole nebudou probleny? Takze ja treba prekopu vse a stejne bude problem. Nebo kluk bude cestovat po x skolach a to mu urcite taky neprida :(. Tady ma kamarady. Chodi do skoly s detma ze sousedstvi.

A co má teda tvoje dítě konkrétně za problém, že jsou vůči němu běžné základní školy bezmocné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
23.4.23 09:21
@Oriseka píše:
No, prave vsude je deti dost a vezmou si tam dobrovolne takove dite. Jako ja chapu, ze ji tecou nervy, ale pro me utek neni resenim. Ikdyz mi pise moc pekne a dlouhe maily, o tom, jak ji syn vysava, ze ji nemotivuje, ze jsou bezne zakladni skoly vuci temto detem bezmocne. Prisel i mail, ze se pani ucitelka dozvedela, ze se synovi vylet nelibil a ze ji to mrzi, ale nebude to brat osobne. Takze ja to nechapu. Sedmilete dite nemuze rict, ze se mu vylet nelibil, protoze rani city pani ucitelky. Dobre. Ma byt taktnejsi. Ta sama ucitelka mi ale v klidu napise, ze ji syn vysava vsechnu energii nebo ze je nestastna povaha a nebude mit zadne kamarady a to uz je v poradku? To nerani me city? Jsem z toho pristupu celkem sklamana.Příspěvek upraven 23.04.23 v 08:19

Nemá spíš učitelka motivovat dítě než dítě učitelku? Ta škola má jen jednu třídu v ročníku? Dle popisu to je spíš problém učitelky než školy. Působí dost vyhořele :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22456
23.4.23 09:54
@hanka.br. píše:
A co má teda tvoje dítě konkrétně za problém, že jsou vůči němu běžné základní školy bezmocné?

Pani ucitelka si stezuje na to, ze: se vali po lavici, tyka pani asistentce, je drzy, nechce tancovat s holkou na verejnem vystoupeni, je liny, nema pracovni disciplinu, pocita sice dobre, ale jen mechanicky, nepodekoval za knihu, co mu dala, vysava ji energii a nema ve tride jen jeho, nelibil se mu skolni vylet, je otraveny a dava na jevo svoji nelibost, strhava na sebe pozornost, pani ucitelka nevidi od nej odezvu a je tim demotivovana, ikdyz je na tom intelektove dobre, tak mu chybi sebekazen atd. Vicet z poslednich mailu. Bezne zakladni skoly jsou bezmocne vuci inkluzi. Syn je v inkluzi s PO3 az4, AP na plny uvazek. S ucenim problemy nejsou cte celkem plynule, nasobi/deli, psani podprumerne. Ma ADHD a autisticke rysy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22456
23.4.23 09:57
@Hibou píše:
Nemá spíš učitelka motivovat dítě než dítě učitelku? Ta škola má jen jednu třídu v ročníku? Dle popisu to je spíš problém učitelky než školy. Působí dost vyhořele :(

Jsou 4 tridy v rocniku. Prerazenim do jine tridy bychom zase prisli o skvelou vychovatelku, ktera se synem nema zadny problem. Chodi hodne ven, hodne vyrabeji, maji ruzne souteze. Mame tu nejlepsi vychovatelku :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.23 10:15
@Oriseka píše:
Pani ucitelka si stezuje na to, ze: se vali po lavici, tyka pani asistentce, je drzy, nechce tancovat s holkou na verejnem vystoupeni, je liny, nema pracovni disciplinu, pocita sice dobre, ale jen mechanicky, nepodekoval za knihu, co mu dala, vysava ji energii a nema ve tride jen jeho, nelibil se mu skolni vylet, je otraveny a dava na jevo svoji nelibost, strhava na sebe pozornost, pani ucitelka nevidi od nej odezvu a je tim demotivovana, ikdyz je na tom intelektove dobre, tak mu chybi sebekazen atd. Vicet z poslednich mailu. Bezne zakladni skoly jsou bezmocne vuci inkluzi. Syn je v inkluzi s PO3 az4, AP na plny uvazek. S ucenim problemy nejsou cte celkem plynule, nasobi/deli, psani podprumerne. Ma ADHD a autisticke rysy.

A jaký je váš přístup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
23.4.23 10:17
@Oriseka píše:
U nas je taky specialni skola. Hned kousek od normalni skoly, takze je bezne potkavam. To je ale vazne pro tezke pripady. Na tech detech je na prvni pohled patrne velke postizeni. Tam clovek neda dite treba jen s ADHD nebo dysfazkou. Ani ti to zadna poradna nedoporuci. Pro takove deti zadne specialni tridy nejsou. Ty v soucasnem systemu patri do bezne zakladky.

Přesně tak to taky vidím :palec:… vždyť jsme snad každý měli ve třídě takový kousek :nevim: a kdysi stačila první lavice a pevná ruka.
Kluci měli tři roky jak nastoupili na rok do special MŠ logo třídy a i teď v 7letech pořád vzpomínaj na tu hnusnou školku. Jsou v jedné budově special. MŠ i ZŠ a třeba na obědy naběhli všichni současně, kdy děti s fakt výrazným postižením se mísili mezi ty „běžné“ jako moji (jen s logo vadou nebo se znaky ADHD atd.) stejně tak na zahradě, na akcích…
Nic jim to nepřineslo, nikdy se neposmívali, neřešili jinakost, takže výchovný, empatický efekt nulový, jen je to zmátlo, protože svět venku takový není. Sami cítili, že tam nepatří…a já taky. Kdybych je nechala, srazilo by jim to sebevědomí ještě níže a neposunuli by se už vůbec.
@Cuddy…škola je uplně v pohodě. Samozřejmě dřeme doma, nic nepříchází samo, snažím se být o krok napřed, ale nenosí poznámky (jako jiní) a známkově jsou mezi těmi lepšími. Posudek od učitelky pro SPC zněl „… učení v pohodě, pouze problémy se soutěživostí mezi bratry, spěchají a tím dělají chyby“
Mluvit fakt moc neumí, ale mluví málo :lol: a dobře váží každé slovo, takže ve výsledku je to fajn. Neruší :lol: a co musí, to vysloví stručně, jasně.

Příspěvek upraven 23.04.23 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
23.4.23 10:22
@Oriseka píše:
Pani ucitelka si stezuje na to, ze: se vali po lavici, tyka pani asistentce, je drzy, nechce tancovat s holkou na verejnem vystoupeni, je liny, nema pracovni disciplinu, pocita sice dobre, ale jen mechanicky, nepodekoval za knihu, co mu dala, vysava ji energii a nema ve tride jen jeho, nelibil se mu skolni vylet, je otraveny a dava na jevo svoji nelibost, strhava na sebe pozornost, pani ucitelka nevidi od nej odezvu a je tim demotivovana, ikdyz je na tom intelektove dobre, tak mu chybi sebekazen atd. Vicet z poslednich mailu. Bezne zakladni skoly jsou bezmocne vuci inkluzi. Syn je v inkluzi s PO3 az4, AP na plny uvazek. S ucenim problemy nejsou cte celkem plynule, nasobi/deli, psani podprumerne. Ma ADHD a autisticke rysy.
…kamarádka začína podobný problém řešit u syna (teď 2třída na malotřídce) ale pro 3.třídu chce učitelka už změnu, že to nejde. Oni to maj jiné v tom, že díky malotřídce - vesnici v MŠ i ZŠ zatím neměli důvod projít žádná vyšetření. Prostě byl jiný, ale šlo to. Takže jí čeká všechno teď a kluk je ještě více vydrážděný, protože asistenci odmítá, že „nechce být divný“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.23 10:42
@Hibou píše:
Nemá spíš učitelka motivovat dítě než dítě učitelku? Ta škola má jen jednu třídu v ročníku? Dle popisu to je spíš problém učitelky než školy. Působí dost vyhořele :(

No ono se to snadno odsuzuje, ale umím si to zoufalství paní učitelky představit. Máš tady nezvladatelné dítě bez hranic a jakékoli disciplíny, co na sebe strhává pozornost a vedle toho x dalších dětí, kterým bys měla zajistit bezpečné a klidné prostředí, ve kterém by se mohly rozvíjet a učit. Plus jejich rodiče, které vůbec nezajímá, proč jejich děti takové podmínky mít nemohou a na učitelku šlapou, ať to zařídí. Co má dělat? Jak to má zařídit? Je inkluze, rodiče vyběhají papír na ADHD a jsou v klidu. Školo, starej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
23.4.23 10:46
@hanka.br. píše:
No ono se to snadno odsuzuje, ale umím si to zoufalství paní učitelky představit. Máš tady nezvladatelné dítě bez hranic a jakékoli disciplíny, co na sebe strhává pozornost a vedle toho x dalších dětí, kterým bys měla zajistit bezpečné a klidné prostředí, ve kterém by se mohly rozvíjet a učit. Plus jejich rodiče, které vůbec nezajímá, proč jejich děti takové podmínky mít nemohou a na učitelku šlapou, ať to zařídí. Co má dělat? Jak to má zařídit? Je inkluze, rodiče vyběhají papír na ADHD a jsou v klidu. Školo, starej se.

Z toho, co @Oriseka dlouhodobě píše, nemám pocit, že by byla takovým typem rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.23 11:02
@Hibou píše:
Z toho, co @Oriseka dlouhodobě píše, nemám pocit, že by byla takovým typem rodiče.

To netuším, jakým typem rodiče je, ale na situaci ve třídě to nic nemění. Chci říct - minimálně pochopení si paní učitelka zaslouží. A to zakladatelka moc neprojevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22456
23.4.23 11:11
@hanka.br. píše:
A jaký je váš přístup?

Uznavam, ze je to se synem tezke. Snazim se mu vysvetlit, proc se na nej ucitelka zlobi, proc jeho chovani vyrusuje ostatni deti. Jake to muze mit vse dusledky. Vzdy stojim na strane ucitelky a nikdy ji neshazuji. Synovi jsem zaridila peci skolni psycholozky, ktera si ho bere jednou tydne na sezeni. Nabidla jsem pani ucitelce, ze navstivime PPP a/nebo nasi klinickou psycholozku, aby napsala doporuceni, jak se synem pracovat. Toto ale pani ucitelka odmitla, ze to stejne nepomuze. Vse, co mame ulozeno ze skoly delame. Domaci ukoly, cteni, psani. Nediskutujem o tom. Zase ale ted nacvicuji verejne tanecni vystoupeni, tak jsem pani ucitelce psala, ze to syn nezvladne, jestli by mu nasla nejakou jinou cinnost, jak by se mohl zapojit, ale nemusel primo vystupovat(tvorba rekvizit, kulis atd.). Je velmi stydlivy a nemyslim si, ze je nutne ho nutit vystupovat. Takze treba v tomto jsem se ho zastala. Pani ucitelka na tom ale trvala, takze on nakonec pak v zoufalstvi prohlasil, ze se radsi zabije, nez by musel vystupovat. Pak pani ucitelka obratila, ze vystupovat nemusi, cimz nam vytvorila nebezpecny precetent. Takze to je asi tak muj pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.23 11:15
@Oriseka píše:
Uznavam, ze je to se synem tezke. Snazim se mu vysvetlit, proc se na nej ucitelka zlobi, proc jeho chovani vyrusuje ostatni deti. Jake to muze mit vse dusledky. Vzdy stojim na strane ucitelky a nikdy ji neshazuji. Synovi jsem zaridila peci skolni psycholozky, ktera si ho bere jednou tydne na sezeni. Nabidla jsem pani ucitelce, ze navstivime PPP a/nebo nasi klinickou psycholozku, aby napsala doporuceni, jak se synem pracovat. Toto ale pani ucitelka odmitla, ze to stejne nepomuze. Vse, co mame ulozeno ze skoly delame. Domaci ukoly, cteni, psani. Nediskutujem o tom. Zase ale ted nacvicuji verejne tanecni vystoupeni, tak jsem pani ucitelce psala, ze to syn nezvladne, jestli by mu nasla nejakou jinou cinnost, jak by se mohl zapojit, ale nemusel primo vystupovat(tvorba rekvizit, kulis atd.). Je velmi stydlivy a nemyslim si, ze je nutne ho nutit vystupovat. Takze treba v tomto jsem se ho zastala. Pani ucitelka na tom ale trvala, takze on nakonec pak v zoufalstvi prohlasil, ze se radsi zabije, nez by musel vystupovat. Pak pani ucitelka obratila, ze vystupovat nemusi, cimz nam vytvorila nebezpecny precetent. Takze to je asi tak muj pristup.

Já to nechci hodnotit, tyhle příběhy - vlastně všechny příběhy - mají vždycky dvě strany mince. Podle mě by s chlapcem dávno měl pracovat odborník, pokud se projevuje tak, jak jsi popsala a výše a to by mělo vzejít od vás. Co paní učitelka řekla nebo odmítla v téhle chvíli nelze objektivně posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
23.4.23 11:22
@hanka.br. píše:
Já to nechci hodnotit, tyhle příběhy - vlastně všechny příběhy - mají vždycky dvě strany mince. Podle mě by s chlapcem dávno měl pracovat odborník, pokud se projevuje tak, jak jsi popsala a výše a to by mělo vzejít od vás. Co paní učitelka řekla nebo odmítla v téhle chvíli nelze objektivně posoudit.

Podle všeho pracuje - klinický psycholog + nově školní psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.4.23 11:30
@Havlova píše:
Podle všeho pracuje - klinický psycholog + nově školní psycholog.

Já vidím v příspěvku pouze sezení u školního psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
23.4.23 11:41
@hanka.br. píše:
Já vidím v příspěvku pouze sezení u školního psychologa.
Nabidla jsem pani ucitelce, ze navstivime PPP a/nebo nasi klinickou psycholozku, aby napsala doporuceni, jak se synem pracovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin