Nepřipravené cesty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Dayus
20.5.22 13:53

Nepřipravené cesty

Zdravím vás holky :mavam:, mám na vás dotaz, jsem 38 tt a včera jsem byla na vyšetření a MUDr mi kontrolovala tam dole jestli se tam už něco děje. No řekla mi že vubec, že naporod to zatím vůbec není :roll:. Tak se chci zeptat vás jestli jste to také tak některá měla a jestli jste kvůli tomu přenášeli nebo vám museli vyvolat porod? Nebo zda se to může změnit ze dne na den a budu rodit třeba ještě před termínem, děkuji za odpovědi :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
20.5.22 14:04

Kvůli nepřipraveným cestám ti nikdo porod vyvolávat nebude, neboj. Ve 38.tt bych je ani připravené neočekávala. Já je neměla připravené ani ve 40+0. Neboj, porodíš ;) A jasně, že se to může změnit ze dne na den, i z hodiny na hodinu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
20.5.22 14:05

Vše se může dokonce změnit z hodiny na hodinu, ne ze dne na den. Vnitřní vyšetření nemá na konci těhotenství žádnou vypovídající hodnotu (v jiných státech se třeba ani vůbec neprovádí), akorát je tam riziko, že ti dolů zavlečou nějakou infekci. Tvoje miminko má ještě klidně měsíc čas, protože fyziologické těhotenství trvá 38-42tt, až potom se jedná o přenášení. To jen doktoři tady u nás mají tendence těhotné strašit už 38tt, jak jsou zabetonované a že na porod to nevypadá :roll: Zkus se hodit do pohody a věř miminku, že se narodí v pro něj ten nejvhodnější termín :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35638
20.5.22 14:20

Prvni dite 40+4 kontrola - nepripraveno, jeste tu noc sme jeli rodit.
Druhy 41tt totálně zabetonovana, nepripraveno. Za 2 dny sem porodila po hamiltonovi.
Třetí dítě v termínu porodu pripraveno porodila jsem za 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.5.22 14:29

Ve 38tt nic připravené mít nemusíš, to se může měnit ze dne na den a navíc máš ještě minimálně 2 týdny čas, než bys měla začít plašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
20.5.22 14:57

Já ještě ve 40+3 byla zavřená na 10 západů, že ani Hamilton nebyl možný udělat. Doktorka mi narovinu řekla, že to vidí na vyvolání, že se tam opravdu nic nechystá, dala mi termín, kdy mám přijít na porodnice a že se uvidíme tam. No a o 5 hodin později jsem měla první kontrakci :lol: Druhá přišla hned po 10 minutách a už hezky přicházely za sebou pravidelně. Druhý den ráno se malá narodila :mrgreen:
Teď už to může přijít z minuty na minutu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
20.5.22 16:13

Na poslední kontrole ozev všecko zamčeno, dcera vysoko. Ale panu docentovi se ozvy nelíbily, tak se vyvolávalo. Dcera narozena ve 40+2 akutním SC.

• Citovat
  • Upravit
2577
20.5.22 16:58

Ja porodni cesty pripravene nemela. 38tt. Kvuli tlaku a placente mi vyvolavali porod. Ve 13 h jsem dostala balonek, v 1 rano praskla voda, ve 2 rano bylo male na svete. Takze vem si, jak se telo rychle zvladlo na to pripravit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14579
20.5.22 17:03

Achjo :zed: :zed: :zed: kdybys rodila, poznáš to i ty i doktorka pouhým pohledem na tebe :lol: a pak je na místě ta kontrola.

Nějak nechapu, proč je nutné do těch tehuli jen tak šťourat. Když jsi v pohodě došla do poradny, jsi veselá, nemáš kontrakce, neteče z tebe voda a nepadá dite, tak s největší pravděpodobnosti ještě fakt nerodis a do pěti minut z tebe do decko opravdu nevyleze ani nepoda doktorce ručičku :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18598
20.5.22 18:35

@Dayus 39+0 v poledne nic nepripraveno, deloha klidna, uvidime se za týden… no viděli jsme se další den večer. Asi to kluk neslyšel, ze podle všeho ještě jít ven nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76301
20.5.22 18:42
@Dayus
@Dayus píše:
Zdravím vás holky :mavam:, mám na vás dotaz, jsem 38 tt a včera jsem byla na vyšetření a MUDr mi kontrolovala tam dole jestli se tam už něco děje. No řekla mi že vubec, že naporod to zatím vůbec není :roll:. Tak se chci zeptat vás jestli jste to také tak některá měla a jestli jste kvůli tomu přenášeli nebo vám museli vyvolat porod? Nebo zda se to může změnit ze dne na den a budu rodit třeba ještě před termínem, děkuji za odpovědi :srdce:

a co se ti na tom nezdá? však to je normální a dobré, že v 38 tt. jsou porodní cesty nepřipravené, máš na to ještě 14 dní minimálně,
a klidně můžeš rodit před termínem a klidně můžeš přenášet - to ti neřekne ani sto doktorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.22 22:42

Však máš 2-4 týdny na rozjetí porodu čas. Hlavně se nenech vystresovat - a že to doktoři umí :mrgreen: pokud se jedná o fyziologické těhotenství není důvod k obávám :srdce:
První dcera narozena ve 42 TT,( to už mě teda hnali na vyvolání, ovšem den před nástupem se porod rozjel sám)
U druhé zase nějaký kecy o betonu, taky snad už od 39 týdne. Ale tentokrát jsem na ty řeči nedala a byla jsem s tím naprosto v pohodě, po prvním „přenášení“ jsem ani nic jiného nečekala. Druhé dítko se narodilo 40+6.

Jen pokud můžu z vlastní zkušenosti doporučit, pokud je dítě vysoko a čípek bez nálezu, nenech si prosím dělat příliš brzy zbytečnosti aka Hamilton. Miminko a příroda ví, kdy se to maličký má narodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.5.22 00:33

Mne na kontrole v 38tt doktorka rekla, ze je vse pripravene. Miminko melo hlavicku uplne dole, na monitoru byly videt kontrakce, pry ze porodim brzy. No ted jsem 40tt a stale nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí