Neproplacená dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101475
10.6.11 08:05
Ebika píše:
ale že někdo tu psal,že se to neproplácí. měla jsem MD do 24.4.,pak dovolenou 2011 od 25.4+25 dní a rodičák mám od 1.5.

To je těžké, když nechápeš rozdíl mezi RD a RP a čerpáním a proplacením dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.6.11 08:05
Ebika píše:
ale že někdo tu psal,že se to neproplácí. měla jsem MD do 24.4.,pak dovolenou 2011 od 25.4+25 dní a rodičák mám od 1.5.

No dovolenou jsi řádně vyčerpala, tudíž ti byla zaplacená. Ale nejdřív se musí vyčerpat, nelze jí proplatit běhěm RD u zaměstnavatele, aniž by byla řádně vyčerpaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
10.6.11 08:26

No myslím, že už tu jde jen o slovíčkaření, které není podstatné. Je nutné zažádat o vyčerpání dovolené v práci po ukončení mateřské a současně zažádat o rodičovský příspěvek (na ÚP - odbor sociální). Takže oboje peníze budeš dostávat současně (dle výplatních termínů zaměstnavatele a úřadu práce - ten vyplácí rodičovský příspěvek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
10.6.11 08:26
j.a.n.i1 píše:
Ebika píše:
To je těžké, když nechápeš rozdíl mezi RD a RP a čerpáním a proplacením dovolené.

chápu to moc dobře,možná jsem to jen blbě napsala.Jen jsem tím chtěla napsat,že jsem dostala celou proplacenou dovolenou za rok 2011,protože některé účetní to neví i když má přitom na to zam-c právo dle ZP. A samozřejmě jsem podepisovala žádost o čerpání dovolené po skončení MD. (na MD jsem byla od 10/10)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.6.11 08:31
Ebika píše:
j.a.n.i1 píše:
Ebika píše:
chápu to moc dobře,možná jsem to jen blbě napsala.Jen jsem tím chtěla napsat,že jsem dostala celou proplacenou dovolenou za rok 2011,protože některé účetní to neví i když má přitom na to zam-c právo dle ZP. A samozřejmě jsem podepisovala žádost o čerpání dovolené po skončení MD. (na MD jsem byla od 10/10)

Ještě jednou jsem to pročetla a nikdo nezpochybňoval nárok na vyčerpání dovolené na zotavenou.

Slovíčkaření to sice je, ale ono je v některých věcech dost důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
10.6.11 08:37
Ebika píše:
j.a.n.i1 píše:
Ebika píše:
chápu to moc dobře,možná jsem to jen blbě napsala.Jen jsem tím chtěla napsat,že jsem dostala celou proplacenou dovolenou za rok 2011,protože některé účetní to neví i když má přitom na to zam-c právo dle ZP. A samozřejmě jsem podepisovala žádost o čerpání dovolené po skončení MD. (na MD jsem byla od 10/10)

Tak ale pokud si podepisovala žádost o čerpání, tak si dovolenou vyčerpala a ne že si ji dostala proplacenou. Možná se to zdá jako zbytečné slovíčkaření, ale pokud by někdo na základě tvého příspěvku požádal o proplacení dovolené, tak mu to zaměstnavatel zamítne (pokud bude mrcha) a tím, že zaměstnanec mezitím nastoupí na RD, tak o tuhle možnost přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
10.6.11 08:37

Jo jo v našich zákonech určitě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
10.6.11 08:42
MacíkP píše:
Jo jo v našich zákonech určitě :-)

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
10.6.11 08:54

jj je to slovíčkaření…mě prostě účetní poslala žádost o čerpání dovolené (už si přesně nepamatuju název toho formuláře)bylo tam od skončení mateřské + 25dní (za 2011)a dneska mi dovolená za 2011 přišla na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.1.16 17:25

neproplacena dovolena

Ahojky.Ted 15.1.16 jsem mela dostat proplacenou dovolenou a to 13dni za prosinec.Do dnesniho dne mi nic neprislo a nejspis ani neprijde, ze pry zamestnavatel nema penize…jak postupovat, abych se penez dockala? V unoru mi ma proplatit jeste 16.5dne za leden…dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
21.1.16 17:54

Já dál výpověď na pracovišti k 20. srpnu a hned další den začal pracovat na novém pracovišti. Přišla mi pak výplatnice z bývalého zaměstnání, kde se mi převádí 5 dní dovolené do dalšího měsíce. Legrace je ta, že se nemá převádět kam, když už tam nepracuji. Když jsem zašel za účetní, tak mi řekla, že jsem si měl dovolenou vybrat celou, než jsem dál výpověď, a že teď už je pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
21.1.16 17:56

@lena1984 Rozumím tomu správně, že jsi doma s dítětem a požádala sis o čerpaní dovolené po MD?
Zaměstnavatel má čas do konce ledna, pokud by Ti to neposlal ani do 15.2., můžeš ukončit pracovní poměr a máš nárok na odstupné.
Určitě bych ho ale na začátku února písemně kontaktovala a vyzvala k doplacení dlužné částky.

• Citovat
  • Upravit
Meha
21.1.16 17:59

@Rikitan Nedočerpanou dovolenou Ti samozřejmě musí doplatit. Museli jste podepsat dohodu o rozvázání pracovního poměru, těžko můžeš dát výpověď k 20, takže s tím ukončením museli souhlasit.

• Citovat
  • Upravit
22
21.1.16 18:14

@Meha ano, presne tak.Po ukonceni PPM…ucetni mi napsala ze za prosinec mi vyplati dovolenou 15.1 a dnes ze nejsou penize. Zamestnavateli jsem psala, bez reakce :-( pockam do konce ledna a pokud nedostanu zaplaceno za leden, mam dat tedy vypoved? A dostanu dovolenou za prosinec a leden? A jako duvod vypovedi mam uvest pripadne co, prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
21.1.16 18:21

@lena1984 Jedná se o okamžité zrušení pracovního poměru, v zákoníku práce to najdeš v par. 56.
Já bych asi počkala do konce února a pokud nic, tak bych to podala (pokud se tam tedy nechceš vrátit).
V minulosti jsem tento paragraf také použila, bohužel zaměstnavatel se k vyplacení odstupného neměl, nakonec zabralo, když je oslovil můj právník.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat