Neproplacená dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
9.6.11 16:08

neproplacená dovolená

Ahoj maminky,chci se zeptat jestli mi zaměstnavatel proplatí loňskou dovolenou,když sem šla na mateřskou… :-? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
208
9.6.11 16:16

Ahoj, urcite. Ja to taky tak mela. Domluv se s vasi uctarnou a nebo napis zadost o proplaceni dovolene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
9.6.11 16:20

Já si myslím, že by ti měl proplatit i za letošek, pokud budeš končit mateřskou a přecházet na rodičovskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101443
9.6.11 16:21

Tak neproplatí ti ji, ale můžeš si ji mezi MD a RD vyčerpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.6.11 16:24

No já totiž mám ještě 20 dni dovolené a to už asi nevyužiju,když jsem na mateřské… v únoru 2010 jsem šla marodit a pak na mateřskou… A tak sem se bála,aby mi to vůbec proplatil, a zatim nic mi neposlal žadný peníze.. :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
9.6.11 16:29

Ja jsem tenkrat posilala zadost o vybrani dovolene a Nastoupeni na rodicovskou dovolenou a hnedka dalsi mesic jsem dostala penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.11 16:33
mili88 píše:
No já totiž mám ještě 20 dni dovolené a to už asi nevyužiju,když jsem na mateřské… v únoru 2010 jsem šla marodit a pak na mateřskou… A tak sem se bála,aby mi to vůbec proplatil, a zatim nic mi neposlal žadný peníze.. :-? :-?

Dovolená se prostě neproplácí, musíš ji vyčerpat, vyčerpáš si ji po skončení mateřské dovolené, po řádné dovolené pak nastoupíš na rodičovskou dovolenou. To znamená, že napíšeš žádost (pokud na to nemáte v práci formulář), že žádáš o čerpání řádné dovolené v termínu od - do a po jejím skončení nastoupíš ode dne XX rodičovskou dovolenou do X let věku dítěte. Během řádné dovolené už budeš pobírat rodičovský příspěvek.

Příspěvek upraven 09.06.11 v 16:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
9.6.11 16:33

Pokuď jsi už na rodičáku tak je na čerpání dovolené pozdě, jde si požádat o čerpání (tzn. proplacení) řádné dovolené po MD před nástupem na RD. Jinak až po skončení rodičovské.

• Citovat
  • Upravit
899
9.6.11 16:34
mili88 píše:
No já totiž mám ještě 20 dni dovolené a to už asi nevyužiju,když jsem na mateřské… v únoru 2010 jsem šla marodit a pak na mateřskou… A tak sem se bála,aby mi to vůbec proplatil, a zatim nic mi neposlal žadný peníze.. :-? :-?

Musíš si zažádat, jinak ono se to potom nějak krátí, jako by jsi byla nemocná. Nevím přesně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
9.6.11 17:35
Raduš.ka44 píše:
mili88 píše:

Dovolená se prostě neproplácí, musíš ji vyčerpat, vyčerpáš si ji po skončení mateřské dovolené, po řádné dovolené pak nastoupíš na rodičovskou dovolenou. To znamená, že napíšeš žádost (pokud na to nemáte v práci formulář), že žádáš o čerpání řádné dovolené v termínu od - do a po jejím skončení nastoupíš ode dne XX rodičovskou dovolenou do X let věku dítěte. Během řádné dovolené už budeš pobírat rodičovský příspěvek.

Příspěvek upraven 09.06.11 v 16:33

Určitě je v zákoně možnost proplacení dovolené!! Je na zaměstnavateli, jestli ji proplatí, nebo se vyčerpá. Jeho to však v tomto případě přijde stejně draho, tak záleží na domluvě a také na tom, co si necháte líbit. Často se snaží říct, že není jiná možnost a kdo neví, nebrání se. :think:
Každopádně zavolej Vaší účetní a pak také pošli žádost, ať to mají písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.6.11 17:37

Cca týden až 10 dní před vypršením MD si zajdi za zaměstnavatelem a zažádej o vyčerpání dovolené. Kolik jí skutečně máš ti řekne tvoje mzdová účetní.Máš mít nárok již i na novou dovolenou-z letošního roku.Počet dnů dovolené se rozpočítá podle počtu dní do měsíců a budeš ji mít vyplacenou v termínu výplat mzdy. Během těchto dnů si vyřídíš i na ÚP nástup na rodičák,není pravda,že končíš mateřskou,čerpáš dovolenou a pak teprve rodičák,fyzicky to tak v žádném případě nedělej,je to nesmysl. Tu dovolenou čerpáš finančně,ne fyzicky jako dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
9.6.11 18:00
  • Zákoník práce, § 217 včetně Komentáře. Vše je tam jasně napsáno. Píše se tam o tom, že je nárok na čerpání dovolené po MD, ale vzhledem k tomu, že ji nebudu čerpat, pže mi navazuje RD, tak se dovolená proplácí na celý rok dobředu, protože je jasné, že v průběhu RD budu nadále zaměstnanec podniku
  • ještě stručněji: když máš v roce 2011 mateřskou min. 60 dní, tak máš nárok na dovolenou za rok 2011 25dní (20dní)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
9.6.11 18:08

Macík: ano v zákoníku práce je, že zaměstnavatel může dovolenou proplatit - ale pouze při skončení pracovního poměru :mrgreen:
Pokud pracovní poměr trvá, musí se vyčerpat - buď hned po mateřské dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou (souběžně s pobíráním rodičovského příspěvku), nebo až po skončení RD, ale v tom případě jen za odpracované dny (tj. není automaticky nárok na celou dovolenou za r. 2011 jako když se čerpá mezi MD a RK).

• Citovat
  • Upravit
18573
9.6.11 18:28
zza píše:
Macík: ano v zákoníku práce je, že zaměstnavatel může dovolenou proplatit - ale pouze při skončení pracovního poměru :mrgreen:
Pokud pracovní poměr trvá, musí se vyčerpat - buď hned po mateřské dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou (souběžně s pobíráním rodičovského příspěvku), nebo až po skončení RD, ale v tom případě jen za odpracované dny (tj. není automaticky nárok na celou dovolenou za r. 2011 jako když se čerpá mezi MD a RK).

No tak to už je detail jestli ji čerpá souběžně s RD nebo se proplatí - jak to poznáš? Přijdou ti peníze za dovolenou i za RD, což je asi podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101443
9.6.11 18:28
Ebika píše:
  • Zákoník práce, § 217 včetně Komentáře. Vše je tam jasně napsáno. Píše se tam o tom, že je nárok na čerpání dovolené po MD, ale vzhledem k tomu, že ji nebudu čerpat, pže mi navazuje RD, tak se dovolená proplácí na celý rok dobředu, protože je jasné, že v průběhu RD budu nadále zaměstnanec podniku
  • ještě stručněji: když máš v roce 2011 mateřskou min. 60 dní, tak máš nárok na dovolenou za rok 2011 25dní (20dní)

V zákoníku práce je naprosto jasně uvedeno, že je nárok na čerpání dovolené a že proplatit lze pouze při skončení pracovního poměru, jinak ne. Jinak jde proplatit pouze dovolená nad rámec daný zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat