Neroste hlavička

397
22.7.09 12:30

Neroste hlavička

Holky, jsem už zoufalá, u nás nemůže být nic v pohodě. Byly jsmeš teď s naší Aňou na roční prohlídce a zjistilo se, že zase málo přibrala, má 9360 g, (což je důsledek jejího zase nejedení, ale i víc pohybování se) a má skoro 80 cm, ale co hůř od kontroly v 10. měsíci jí neporostla hlavička, má 44,5 cm, velká fontanela je na špičku prstu. Do té doby vždy rostla. Naše dr. je i neuroložka, chodíme k ní, bo je malá sledovaná, byla porozená klešťama. Vyvíjí se trochu netradičně, od pátého do desítého měsíce nic a pak si v jeden okamžik zapérovala na kolenách, sedla si a začala se plazit. Pak se rozlezla, teď si pomalu stoupe. Všichni dr. říkají, že je v pořádku. Ale ta hlava mě vystrašila, už zase vidím ty nejhorší varianty :( . Dr. nic neříkala, jen že to za 2 měsíce zkontroluje. Nemáte někdo zkušenost čím by to mohlo být? Souvisí to s tím malým přibíráním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
22.7.09 12:44

čauky Alenka na roční prohlídce 8,5 kg, dnes ve 4,5 letech 15 kg. A s tím pohybem, je to podobné jak u vás do 17 měsíců se plazila pak si stoupla a začala během týdne chodit. Petřík do 10 měsíců se jen trošku plazil, teď konečně sedí a zároveň začal i lést. Já myslím že jste v normě. Jo a Alenka začala lést až když začala v 17 měsících chodit. :roll: Já myslím že zá:,–(ní problém není, je jasné že po porodu kleštěmi je sledovaná ale já bych zachovala klid. A váha, hold budeš mít hubenější dítě, buď ráda jednou ti poděkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
22.7.09 12:45

Fox, došla jsem pro průkazku a náš somálec měl v 12 měsících 9300 g - 79,5 cm a obvod hlavičky 47 cm. Fontanelu měl 0,5 cm x 0,5 cm. To jen pro srovnání…až na tu hlavičku to měl stejné a je to chlap.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
22.7.09 12:46

Jo a ta fontanela Alenka ji měla do roku teprve někdy po roční prohlídce zarostla, na roční prohlídce měla na půl prstu, Petříkovi zarostla v 10 měsících. Pokud jde vývojově dopředu, zachovej klid a užívej si miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.7.09 12:55

Ahoj.
taky kleště,poporodní nádor na hlavě ,prohlídky neuro každé 3 měsíce.Plně kojenej ještě tet v roce měl 8,5kg a 85cm tet má téměř ve 2 letech 10,5kg.Jí pořád ,vlastně nejí jen když spí :lol: :lol: .Sní víc než já,ale je hold chrt po mě.
Hlavička taky nerostla podle tabulek,ale nevidim v tom žádnej problém,tet se to srovnalo.Lepší než aby měl hlavu velkou :wink: .
Neboj se tvá holčička je uplně v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.7.09 12:55

a fontanelu měl do 15měsícu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
22.7.09 12:58

Tak náš Kubík měl při roční prohlídce něco málo přes 8 kg a teď má cca 16 kg :roll: :roll: :roll:
Je strašně akční a prostě všechno co sní tak vyběhá! Dr. na váhu nic neříká a nijak to neřeší - ona má raději hubenější děti!

S tím vývojem to bylo u nás podobné - nic nic a najednou seděl, pak začal celkem rychle lozit a brzo potom chodit.

No a stím obvodem hlavičky a fontanelou ti bohužel neporadím, ale snaž se být v klidu - pokud je malá pod kontrolou tak je to v pořádku.
Uvidíš, určitě bude všechno v pořádku :huban: :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
3492
22.7.09 13:52

Já jen s tou fontanelou si nemusíš dělat starosti. Synovi srostla až ve dvou letech a u dcery to vypadá podobně. V roce měla taky kolem 9kg a hlavička pořád dost otevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.7.09 13:58

Vojta se narodil naprosto normálně, ve 40+0., hlavička 34.5cm, fontanela 2.5×2.5cm.

rostl a přibíral vesměs normálně, ale hlavička mu prostě nerostla, v 6m 39.5cm! VF 6×6mm. poslala nás na neuro, ve vývoji byl spíše napřed, takže dr. nekonstatovala nic jiného, než že má malou hlavu. (já sama mám 54cm :))

abych to zkrátila, od roka má zaniklou VF, v roce OH 43, v 18m 45cm.

takže vašich 44,5cm jako OH v roce vidím já jako luxus! :D prostě si dala teď chvíli pauzu :) to že hlavička chvíli neroste, při VF nemusí hned znamenat, že je něco špatně. třeba za měsíc jí bude mít větší… myslím, že dr. jedná rozumně, že jí změří zase za čas.

děti nerostou podle tabulek. Vojta měl v 6m 7kg (narodil se 3.80), v roce 10kg a v 18m 12kg. a co do výšky, řekla bych že teď je fakt obřík, roste hodně rychle, a v roce to bylo paťatý prtě :D

nedělej si s tím starosti a užívej si holčičky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
22.7.09 14:28

No a ještě mě napadlo, že syn měl opačný problém. Od narození mu hlavička rostla neúměrně rychle a pohybově byl dost pozadu. Taky jsme chodili na neurologii a rehabilitace. Dokonce když neuroložka poprvé viděla syna a jeho záznamy o růstu hlavy celkem se zděsila a okamžitě nás poslala na další vyšetření do nemocnice na dětskou neurol. Porod byl taky v závěru komplikovanější. Syn byl zvlášť ukřičené a nespokojené mimčo takže mě napadaly různé věci. Nakonec z toho nic nebylo. Hlava v pořádku jen prostě rychle rostla no a postupem času dohnal v pohybu ostatní děti a třeba v mluvení byl vždycky napřed :wink: Takže neboj. Určitě bude malá v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
22.7.09 16:04

ahoj tak moje dcera při narození hlavička 31 cm vážila 3 kg hlavu měla jak tenisák nešlo na ní sehnat žádnou čepičku.V roce váha 7,5 kg výška 75 cm hlavička 40 cm. Fontanela zas byla moc velká 2,5 cm zarostla jí až ve 2 a půl roku.ted je velmi šikovná skoro pětiletá holčička a měří 110 cm a to jsme si mysleli že bude prcek.Jo jem čepičky nosí tak na roční děti já mám taky hlavu menší myslím že je to genetický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.7.09 17:36

Ahoj,

dcera ma ted 19 mesicu a 9 kg. Na rocni prohlidne mela 7kg. Vyvojove nebyla zrovna tabulkova, plazit se zacala nekdy pred 11 mesicem. Do te doby proste jenom valela sudy a to ji stacilo.Lezt zacala v roce a chodit v 15 mesicich. Doktorka ji proste jen vic sledovala, jestli se aspon nejak vyvyji a dal to neresila. Ja si pamatuji, jak jsem byla nervozni, jine deti uz zacinali chodit a to nase se jeste ani neplazilo. Takze doporucuji hlavne kliiiiiiiid. Doktorka vas sleduje, a pokud nezacne byt nervozni ona, tak ty zustan v klidu.

Lenka

• Citovat
  • Upravit
397
22.7.09 19:21

ahojky, díky moc za reakce. Já tu váhu ani moc neřeším, bude prostě nejedlík. Ale ta hlava mě vystrašila. I když já mám teda taky malou hlavu 55 cm. Na ultrazvuku mozku jsme byli asi 14 dní po narození a bylo vše v pořádku. Tak snad jí předčasně nesrostou lebeční švy - to by musela na operaci, ale to už je ten horší scénář. Budu se snažit uklidnit, ale moc mi to nejde. Už těch problému bylo dost, na to že jsme si na malou nějakou chvíli počkali, myslela jsem, že už jsme si to vyžrali a ono né :( . Díky ještě jednou za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
22.7.09 19:47

Ahoj, vahu bych v tvem pripade neresila vubec, Marianka mela pri narozeni skoro 4 kila, v pul roce 7,3 a v roce mela tusim nejak 9,2-9,3… a to je ukazkovy zrout :D Fontanelu nemela srostlou jeste nedavno, na 18M prohlidce rikala mudra na prst, hlavicka ji od roka do roka a pul taky nevyrostla ani o pul cm a nase mudra to nijak neresi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.7.09 10:15

Ahoj, tebe jsem tu potřebovala tak před 4 měsíci. Malá hlava, to je přesně to, co jsem řešila a čeho se bála. Barbuše skoro neporostala mezi 6 a 10 měsícem, je mimo hodnoty. Já pořád hledala někoho se stejným problémem. Výšku váhu moc neřeším, ale ta hlava mě děsila. Můžeš prosím napsat jaké byly hodnoty od narození?
Barbora měla v roce 44, fontanela zarostlá.
Při narození 34
3.měsíce 39
4. měsíce 39
6. měsíců 41
8. měsíců 41
10. měsíců 42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie