Neroste jak má

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
8.12.05 16:50

Ahoj Aki,

snad ti pomůže, že já jsem na tom byla podobně jako ty, akorát s tím rozdílem, že jsem nevěděla, že to nějaké těhotenství je.
Prostě jsem jednoho dne přestala brát antikoncepci, prozaicky z jiných důvodů, než bylo zplození potomka.
Bolelo mě pořád bříško, sem tam jsem si zašpinila a měla jsem pocit jako když mám dostat menses. Brala jsem to prostě jako proces, kdy se tělo čistí od vysazení antikoncepce.
To víš, strašně mě lákalo udělat si testík a být klidná, ale já jsem to prostě nejak vydržela nebo co, taky jsme měli novou motorku a jezdili si a na žádné těhotenství jsem neměla ani pomyšlení, až pak jednoho dne přišel manža domů s testem a ať to zkusím.
A světe div se, já byla v 9+2tt!!! :lol:
na UZV jsem se dostala až na konci 10. týdne a taky to nebylo zrovna moc růžové, ale já se pořád uklidňovala, že už mám za sebou jenom 3 kritické týdny a bude všechno v pořádku. mě zase doktoři tvrdili, že mám špatně placentu, která se může odloupnout a lůžko je málo vyživené.
No a jsme šikovný holky a zvládly jsme to, ještě nás sice čekala amniocentéza, která byla taky o nervy, ale dneska je všechno v pohodě a za 12 týdnů už budeme všichni spolu!

Jenom závěrem bych chtěla dodat, že jsem v podstatě stražně ráda, že jsem se to dověděla až kolem 10. týdne!

Archienka + Danielka 28tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
8.12.05 17:09

Ahoj Aki,

urcite skus este iny nazor, mne sa to tiez nezda. Neviem odkial si, ale ak si z Prahy, mozno by si mohla skusit Genet, je to sukromne zariadenie.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.12.05 18:00

Ahoj moc držim palečky ať je všechno ok a ten Genet je fakt super, znám z vlastbní zkušenosti i když je soukromý tak standartdní postupy platí pojišťovna, takže utz by ti určo udělali, radši to zkus zabývají se tam i genetickýma vadama atd.
Hodně štěstí a ať mimísek roste

• Citovat
  • Upravit
Aki
1280
8.12.05 18:33

Díky za rady a držení palců. Už to na mě zase nějak padlo a asi to
nebudu zvládat tak jak jsem si představovala. Fotku z dnešního UTZ mám před sebou, pořád ji studuju, na netu jsou galerie UTZ a nenašla jsem jediný, který by vypadal jako ten můj. Všechny vypadají, jako by ležela mimča u rybníčku nebo moře, ale to moje má kolem sebe jen trošku plodové vody. Doktor říkal, že to vypadá na nějakou trisomii. Každopádně počkám do pondělí a jestli mě pošle do nemocnice, tak si tam nejdřív nechám udělat ultrazvuk, jestli je to opravdu tak špatné.
Do Prahy to mám krapet z ruky, bydlím poblíž Nového Jičína.
 Aki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
8.12.05 18:38

Jestli te to uklidni, tak moje dcera najednou od 11tt vypadala o dva tydny mensi. Tudiz nejakou dobu nerostla, jak mela. Ty dva tydny ji chybely i pri kazdem dalsim UTZ, ale mame dnes uz rocni zdravou holcicku…Spinila jsem do 17tt vcetne tech bolesti, takze kdybych mela tveho doktora, tak bych asi sla na revizi…
Fakt bych zasla jeste za nekym jinym..

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
8.12.05 19:04

Aki prosim prosim nevdavaj to!!!!! Vies kolko ja poznam zdravych deti, ktore oznacili gynekologovia za tehotenstva nutne ukoncit reviziou??? Aj lekar je len clovek a tehotenstvo moze byt mladsie. Chod k inemu dr. ono v tej nemocnici zalezi na koho narazis, ked to bude lekar ktory nema svoj den, tak sa s tebou moc zaoberat nemusi a mozno zbytocne odstrania zdraveho cloviecika!!
Ja som tiez spinila, brala duphaston na udrzanie do 12 tyzdna, placentu som mala nizko, ale mala som super gynekologa, ktory ma vzdy ukludnil, ze vsetko bude ako ma byt a tak aj bolo.
drzim palceky a myslim na teba, daj vediet ako si dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.12.05 20:56

Aki, držím pěsti. A jsi moc silná, i když si myslíš, že to nedokážeš, pokud dojde na nejhorší… Ale přeci když tě dokáže obohatit za pár týdnů, tak bys musela být hooodně chladná a vydržet bez slziček.

Nerozumím vědě lékařské, ale i já si myslím, že ještě může dojít k překvapení. Vždyť se tak snaží…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
8.12.05 22:12

Aki, chci tě také alespoň takto virtuálně podpořit, budu na tebe v pondělí myslet a zároveň se přimlouvám, jako už mnoho holek přede mnou - nech se ještě důkladně vyšetřit, nejsi první ani poslední, kdo se gynekologovi „nezdá“, a na konec si za 9 měsíců pochová nádherné zdravé mimi!!!!
Já jsem také jednou z nich, dokonce mi udělali laparoskopii, mysleli, že jsem těhotná mimoděložně, a chtěli to vyndat, při operaci nenašli nic ani v děloze, ani mimo, týden jsem byla v nemocnici, střídavě mi brali krev a dělali utz, nakonec po týdnu se ukázal v děloze bodík, ze kterého je teď kouzelný, milovaný chlapeček :! :! :! A určování stáří podle utz? Měla jsem termín podle ms 19.6., podle utz 30.6. a synáček se narodil 18.7., takže absolutně ničemu neodpovídal. A špinila jsem na začátku taky. Tak vidíš, všechno ten malinkatej živočíšek přestál a vydržel, a ty ses doteď taky cítila těhotně a dobře ne? Věř svojí intuici, zkus mu dát ještě šanci a zkus jiného dr. Revize snad může pár dnů počkat.
Určitě nám dej vědět, jak jsi pochodila. Myslíme na tebe!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
8.12.05 22:19

Aki, neházej flintu do žita - je na to ještě moc brzo!!!! Taky moje těhu bylo malé - a doktor prostě nebral,že já vím přesně na den kdy jsem otěhotněla - páč jsme se opravdu cíleně snažili a dělala jsem si ovu testy.
navíc,stačí jen aby malinko pohnul myškou počítače a ´hodnota se o hodně mění!
Ale taky bych zkusila jiného doktora - přeci jen, je to dost závažné a nenechala bych to pouze na rozhodnutí jednoho člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
9.12.05 11:42

:-)

Mila Aki a broucku,
precetla jsem si tvuj pribeh a mam slzy na krajicku.
Zase jsem si o to vic uvedomila ten zazrak cekat miminko.
Je pravda , ze se o mimi bojim od samotneho objeveni srdicka na UTZ. Kazda malickost recena od lekare me hrozne stresovala, i kdyz nakonec bylo vse v poradku. Takze se snazim si to tolik nebrat a je pravda, ze o mimi se budeme bat az do konce zivota. Nase miminko je vytouzene, na ktere jsme dlouho cekali a prosli si s manzelem snad vsim moznym, ale stalo to za to a niceho samozrejme nelituju:-)
Moc na to tvoje malinke srdicko myslim a posilam mu kopec energie, aby to nevzdavalo a ty taky ne.
Hodne sil a stesti preje
tulipanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
9.12.05 12:44

i já bych tě ráda podpořila, ale především na tebe pořádně zařvala!
Nesmíš přemýšlet, že to nějak dopadne. Máš šanci, neházej flintu do žita a neříkej si, že čas ukáže. Musíš bojovat, upaluj do nemocnice, ať tě prohlédne někdo jiný..bojuj!
Já když začala rodit 24tt, tak taky lékaři řekli, že holt se to stane a až potratím, tak mě vyčistí! Tos měla vidět tu hysterii, kterou jsem jim tam předvedla! A podívej..naše dračice „potracený živý plod“ se má (TUKY TUK) k světu. Samozřejmě je to něco jiného a souhlasím, že pokud má těhulka o mimíska přijít, tak i když to bolí, je lepší takto brzy, ale bojovat se musí!
 MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
9.12.05 14:29

Ahojky,

Aki, určitě to nevzdávej a zkus ještě jiného lékaře. Já mám velmi podobnou zkušenost. Začala jsem špinit, šla k lékaři, na:,–(ili mi ascorutin. Špinila jsem pořád, dostala jsem Duphaston, pořád jsem špinila, tak jsem si šla lehnout do nemocnice. Tam jsem brala ascorutin, Duphaston a Magnesium.
Doktor mi povídal, je to malé, moc šancí tomu nedávám, ale budeme bojovat. Ultrazvuk mi dělali 1× týdně. Jednou jsem ale špinila tak, že jsem měla černou krev na vložce a to jsem myslela, že je konec a vybrečela jsem si u dr. ultrazvuk o den dříve, abych v té nejistotě nežila ještě celý den a celou noc. Tam bylo vše v pořádku. Po 10ti dnech v nemocnici jsem měla takový nepříjemný pocit tam dole, dr. mě konečně při večerní vizitě vyšetřil a přišel na to, že mám v pochvě přemnožené nějaké bakterie, které dráždí čípek a z toho je to špinění až krvácení. Na:,–(il léčbu a já jsem po 3 týdnech konečně jela domů s živým miminkem v bříšku.
A teď už jsme ve finiši. Určitě to nevzdávej. Mě doktor taky pěkně vystresoval a to to byl primář. Ještě si mezi sebou povídali cosi o disociaci choria a amnia, že je ta disociace moc velká a plod moc malý. Aby taky ne, když je o 2 týdny menší podle utz než podle MS. Nikdo mi nic nevysvětlil, musela jsem telefonovat své gynekoložce a až ta mě uklidnila, že ta disociace se stává. Je to že plodové obaly nejsou přilepené ke stěně dělohy, ale že až do 13. týdne to je normální a až pa kby to mohl být problém. Naštěstí bylo vše v pořádku.
Problémy se špinění jsem měla hoooodně dlouho, až někdy do 27. týdne, už si to přesně nepamatuji, Duphaston jsem brala do 20.týdne a ascorutin s magnesiem ještě déle.

Přeji Ti hooodně moc trpělivosti, pěkně lež a odpočívej, nic nedělej, nech se obskakovat a určitě jdi k jinému lékaři pro další názor.

Peťula + Julinka 39+1 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.12.05 14:36

Aki,taky te chci podporit,naprosto souhlasim s holkama prede mnou.
A pridam jednu povzbuzujici-ja na zacatku taky spinila,mela injekce na udrzeni,od pulky lezela kvuli hrozicimu predcasnemu porodu,mezi tim se jim vzdy neco nezdalo,vzdy kdyz jsem si myslela,ze je lip,zas neco..je maly,srdicko moc rychle bije,placenta nizko..porat neco.Moc jsem se bala,ale jeste vic jsem potrebovala mit sveho broucinka u sebe.Stalo se,narodil se mi krasny zdravy kluk(sice chodime se srdickem,ale nic vazneho),vubec ne maly(jak rikali na UTZ tesne pred porodem),mel hezkych 48cm a 3270g.Moc ti preji,aby vse bylo vporadku!
drze se
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VL
193
9.12.05 16:43

Aki, myslím že tě tvůj doktor plaší úplně zbytečně a všechno je v pořádku. V 7. týdnu má být vidět drobeček a gestační váček a navíc má tvoje mimčo bijící srdíčko, což někdy může být vidět i o týden později. A navíc ten gestační váček postupně normálně mizí, tak nevím, co by tam chtěl ještě vidět. Nenech se jím vystresovat. Ale ty léky raši ber, třeba zastaví to krvácení. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
9.12.05 17:57

Ahoj Aki a mimísku:O)
Také bych Tě chtěla trochu podpořit a tomu malému stvořeníčku poslat hóóódně energie!!! Souhlasím s holkama - bylo by lepší, zajít ještě za nějakým jiným Dr. - já v těhotenství taky navštěvovala dva doktory.
Držíme vám oběma moc palečky, určitě bude všechno v pořádku, hlavní je, abys Ty byla v klídku a pohodě, pak bude v pohodě i miminečko.
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky