Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Od doby, kdy mrzne, jsem zjistila, ze syn ma zdrsnele tvaricky, a to i presto, ze je mazu specialnim kremem na zimu. Navic vecer pred spanim mu je namazu Purelanem, ale nejak to nezabira.
Mate, prosim, tip na nejaky krem, ktery pomuze vic?
Diky za odpovedi
Veru
Ahoj Veru.
Bohužel Ti neporadím, pouze se připojuji k dotazu. ![]()
Na ven mažeme Niveou (zimní) a večer Niveou (hydratační). Stejně máme na tvaričkách jakoby takové šupinky a drsná místa.
Taky děkujeme za rady
Lenka
Ahoj holky,
zkuste na večer mazat tvářičky krémem Excipial U Lipolotio. Je to hodně mastný krém, já jím malého mažu od narození a tvářičky nemá vůbec vysušené. Akorát mám pocit, že se tento krém nedá volně koupit, ale může ho předepsat dětská doktorka, nebo kožař. Doplácí se na něj 6 kč.
Mějte krásný víkend
Pa Zůza
Holky, já bych vám poradila taky Excipial, ale ne lipolotio, ale Excipial mast s mandlovým olejem, je určen speciálně na dětskou pokožku, je velmi příjemný, zkuste ho.¨
Jinak krém Nivea baby obsahuje extrakt z heřmánku, který vysušuje, takže možná je problém s tím heřmánkem.
Jana (čekatelka prosincového vánočního miminka)
Ahoj,
neporadim ti nic konkretniho, jen ze je potreba mazat (zvlast kdyz mrzne!) kremem, ktery neobsahuje vodu!!!
My i na ven mazeme Excipialem masti a zatim je to v pohode ![]()
Lenko, prosim te, co je to ta „zimni“ nivea???
Diky, Eliska
Eliško, to bude nějaká mastnější varianta „normální“ dětský Nivey. já zrovna dneska koupila naší Elis „zimní“ Bubchen (Wind und Wetter Creme) … ten normální krém od Bubchen je super, ale na mráz nestačí:(
Baghira
Ještě dodatek k řadě Excipial, je to volně prodejné, Excipial mléko může napsat pediatr na recept, takže si myslím, že i Excipial mast s mandlovým olejem jde i na recept, volně stojí kolem 100 Kč, je ho 100 g.
Moje kamarádka taky mazala speciálním krémem Bubchen, mimochodem, je to dobrá značka, ale tento krém do zimního počasí bohužel obsahuje taky heřmánek, takže malý měl zdrsnělé tvářičky, pozor na heřmánek!
Jana
Nam doktorka doporucila bud Infadolan nebo modrou indulonu. Mazeme infadolanem a je to v pohode. Da se koupit v lekarne a stoji okolo 30 korun. My ho pouzivame i na prdelku.
Jana
Ahojte holky,
my mazeme Infadolanem (nezavisle na sobe mi ho doporucili 3 doktori) - maly je navic atopik se sklonem k hodne suchym tvarickam a musim zaklepat, zatim v pohode. Jinak loni jsme na stridacku mazali i Dermazulenem (jen jemne, dost „modri“) a taky to bylo bez problemu.
Obe masticky jsou volne prodejne, cena myslim neni nijak zavratna.
Silva a Honzik (skoro 11 mesicu)
Ahojda ![]()
Tak my jsme teda zatím naprosto bez problémů - ťuk,ťuk,ťuk!
Infadolan používáme jenom na prdýlku a třísla, ale nejspokojenější jsme s Bubchenem. Namatlám ho celýho tím olejíčkem po koupání a má pleť jako miminko
![]()
Tvářičky do té zimy chci taky nějak řešit, i když to vypadá, že Mikínek bude mít pleť snad po mě (i manža ji má teda v pohodě) a nebude muset na sebe nic plácat ![]()
Pro jistotu jsem se ale rozhodla, že si pořídím Welledu! Holky ji doporučovaly, ale teď bohužel nevím přesně kterou…
Nesmí pochopitelně obsahovat vodu! ![]()
Tož tak u nás…
pa,pa
Piki+Miki
Indulona je absolutně nevhodná do mrazivého počasí.
Jinak kožařka nám doporučila v podzimním počasí mazat krémem Lipobase a v m razech Vitamínovou mast (na předpis), hodn se doporučuje ten Infadolan (dá se koupit bez receptu). Zatím používám Bubchen Wind and Wetter a zatím potíže nejsou. Jen to doplňuju o placentu na rty.
Ahoj Eliško a ostatní.
Dlouho jsem hledala dětský zimní krém bez vody. Našla jsem WELEDU a NIVEU.
Weleda - Měsíčkový ochranný balzám - je hodně bylinkový, takže i vůně tomu odpovídá (někdo to má rád). cena asi 129,– Kč.
Nivea - Ochranný krém proti chladu a větru- příjemně voní a hezky se roztírá, cena asi 99,– Kč
Já jsem volila Niveu, líp mi voní a jsem z celou jejich řadou dětské kosmetiky spokojená. ![]()
Holky pozor na Bubchen, nejsem si jistá, jestli náhodou neobsahuje vodu.
Excipial je opravdu volně prodejný, vyjde asi kolem 110,– Kč. Je pravda, že když jsme měli drsnou kůži na nožičkách, tak jsme mazali Excipialem U Lipolotio a zlepšilo se to. Jen jsem měla trochu obavy mu to namazal obličej. Určitě to vyzkoušíme.
Lenka
Jo a teď je na tu Niveu (wind & wetter creme) akce v Intersparu do 6.12.2005. Vyjde na 69,90 Kč za 50 ml
Lenka
NEZNÁLEK: i Excipial U Lipolotio a Lipobase obsahují vodu ....... Podle mně je voda ve všech krémech, problém by asi byl, kdyby jí tam bylo moc (= hydratační krémy). Což ale z obalu nevyčteš, tam percentuální složení není. Já bych zkrátka vyzkoušela, jak bude pleť na krém reagovat … Jako laik z toho složení moc nevykoumáš!
Baghira