svědění kůže

130
2.12.05 08:33

svědění kůže

Ahojky holčiny, tak jsem tu po delší době.
Jsem ve 33 tt a strašně mě začala svědit pokožka. Doktor mi udělal krevní vyšetření a vyšli mi špatné jaterní testy. V pondělí mám nastoupit do nemocnice na čtyřdení dovyšetření a nasazení nějaké léčby.
Bylo mi řečeno, že plod to v této fázi už nijak neovlivní, že je tam pěkně schovaný, nicméně se vás chci zeptat jestli s tím nemáte některá nějaké zkušenosti, nebo ste někde neco o tom nečetly. Já jsem toho na internetu moc nenašla. Taky bych byla hrozně ráda kdybyste měli někdo nějakou radu na to svědění. Dnes v noci sem skoro nespala. Od dr. jsem dostala nějaké prášky na sklidnění alergických reakcí, ale to je jen dočasné řešení a tak se mi je nechce jíst, i tak mi určitě naordinujou spoustu jiných léků.

Před týdnem jsem nastoupila mateřskou a těšila se jak si to doma užiju a nachystám všechno co mi ještě chybí a teď se akorát nervuju tím svěděním.

Moc prosím o radu

Zoufalá Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
2.12.05 09:23

Ahoj Lenko,
já mám osobní zkušenost, i když trochu staršího data. Přesně tohle se totiž stalo mojí mámě a já byla to miminko v bříšku, což už je nějakých 28 let. Od té doby jistě medicína pokročila, ale tenkrát se to řešilo tak, že máma nastoupila do nemocnice a měla absolutní klidový režim. Nesměla nic. Přidává se i dieta šetrná na játra, ale kvůli výživě miminka se to nesmí přehánět, takže to zas tak účinné není. Téhle nemoci se laicky říká „těhotenská žloutenka“. Při klasické žloutence nebo mononukleóze jsou opatření stejná a nejdůležitější je právě ten klid-tělo se nesmí namáhat. Osobně si myslím, že tě čeká hoodně nudy v nemocnici :evil: , ale jakmile se sklidníš, tak i svědění samo ustoupí (plus ti pomůžou i nějaké léky). Můžu tě ubezpečit, že miminko bude v pořádku a ty taky!
Jen pro pobavení chci říct, že mámě na to dlouho nemohli přijít. Tvrdili jí, že svědění je psychického původu, že je moc nervózní a doporučili jí dát si malého panáčka a oříšky na nervy (to je samozřejmě při žloutence zabiják). Máma už se chudák odebrala i na konzultaci na psychiatrii, že je asi vážně cvok :D Předtím absolvovala velké gruntování bytu, protože pojala podezření, že máme doma blechy, když jí pořád všechno svědí :D No muselo to být šílené. Dnes se tomu smějem, ale tenkrát to asi nebylo nic moc.

Přeju co nejkratší pobyt v nemocnici a hlavně zdravé, hodné a krásné miminko!

Jana+Kačenka 11,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
2.12.05 09:35

Ahoj,
taky mě několik týdnů před porodem začala svědit kůže, hlavně na rukou a krku. Doktorka mi ale jen řekla, že to je asi alergie, že jsem nšco snědla. Hmm, nikdy jsem takovou alergii neměla, ale problémy s játry ano. Na žádné testy se nenamáhala mě poslat. Asi bych měla změnit doktora :roll: .
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
2.12.05 10:14

Ahojda,
asi moc nepomuzu. Ale zazila jsem neco obodbneho. Posledni cca 3 mesice tehotenstvi me vecer po sprchovani hrozne svedily nohy, vubec jsem nemohla usnout. Ale vadila mi i nektera povleceni. Nejradsi jsem mela damaskove uplne nejstarsi nejmekkci (hodne oprane). Jenze jsem to s lekarem neresila.
Po porodu to okamzite zmizelo. Tak nevim jestli to nebyla jen tehotenska precitlivelost…? S jatrama jsem nikdy problemy nemela, ja mam jen neustaly nedostatek zeleza, ale to s tim asi nesouvisi.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
2.12.05 11:10

Lenko,
v chytrem casopise jsem nasla, ze toto svedeni je opravdu zpusobeno problemem s jatry a ze se pri tom musi do nemocnice, aby na:,–(ili spravnou lecbu. A ze pry leky proti alergii jsou OK. Vic tam toho nepisou. Urcite se neboj, v nemocnici si s tebou poradi a mimi i ty budete v poradku.

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
2.12.05 12:10

Tak já zažila to samý,bylo to šílený. Myla jsem se jen vodou,žádné mýdlo.Stejnak to nepomáhalo.Musela jsem do nemocnice,ale ne kvůli tomuhle. Nic mi na to nedali,ono to odeznělo samo. Játra jsem měla v naprostém pořádku. Kdybych tenkrát měla po ruce drátěnej kartáč,tak bych se snad drbala s ním,bylo to příšerný!!! Ale opravdu to asi po dvou až třech týdnech přeslo úplně samo. Ale pokud máš ta játra špatná,tak ti na to dají léky,ničeho se neboj,a VYDRŽ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.12.05 18:12

Ahoj holky,

mám ten samý problém, asi před týdnem mě začaly svědět záda (nejvíce oblast ledvin), zadek, ruce, nohy od kolen dolů - říkala jsem si, že by to mohlo být tím, jak se mi „zvětšuje“ a natahuje kůže, ale teď jsem docela vyjukaná z těch jater …
Jsem ve 29tt a přibrala jsem 6,5 kg, mažu se od začátku těhu 2× denně (jojobovým olejem a vazelínou). Jaké riziko pro miminko znamená onemocnění jater? Pociťovali jste ještě nějaké jiné „příznaky“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
8.1.06 18:44

Ahoj Viky,

já jsem ta co tady tu diskusi zaváděla a ptala jsem se na problémy se svěděním kůže. Opravdu jsem nepociťovala, žádné jiné příznaky než to ukrutné svědění, které bylo jeden den lepší druhý den horší - svědili mě jen nohy- šlapky, kotníky a holení kosti, zápěstí na rukách a občas i zbytek končetin, někdy i bříško. Jak jsem psala tak jsem nastoupila do nemocnice. Znovu mi vzali snad litr krve a udělaly testy na všechny typy žloutenky - ty byly OK. Ale pořád jsem měla zvýšené ty jaterní testy a bilirubin v moči. Na:,–(ili mi nějaké podpůrné vitamíny. Asi po týdnu se ty testy zlepšily a chtěli mě pustit domů.
A teď tě nechci strašit, ale během víkendu před propuštěním domů jsem dostala kontrakce a předčasně porodila v 35 tt. S mimi vše vpořádku - měl taky novorozeneckou žloutenku.
V propouštěcích papírech jsem měla napsané - vysoká těhotenská žloutenka. (Podotýkám, že žlutá jsem vůbec nebyla). Když jsem se pak bavila s jednou sestřičkou, říkala, že její kamarádka to měla úplně stejné - svědění, špatné jaterní testy, předčasný porod.
Momentálně jsme skoro měsíc po porodu , testy se u mě znovu zkontrolovaly - pořád nejsou dobré a tak beru ještě ty prášky - na kontrolu jdu po šestinedělí. Snad už to bude OK.

Snad jsem tě moc nepostrašila, teď když nad tím přemýšlím, často si říkám, že kdybych nemusela do té nemocnice, tak by byl možná ještě mylý v bříšku. Podle mě na mě hodně zapůsobily nervy a tak.
Ale určitě bych být tebou o tom svědění řekla dr. Sichr je sichr a s játrama si není dobré zahrávat.

Držím palce ať jsi vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
8.1.06 19:44

Ahoj,tak já přidám taky ne zrovna pozitivní zprávu.Měla jsem taky příšerné svědění po celém těle, pak mi zjistili vysoké jaterní testy,do toho těhu-cukrovka,HELP SYNDROM.....jedla jsem na ta játra cca 5 prášků 3× denně-no feťák hadr.Porodila jsem taky předčasně ve 35+1…Po porodu jako mávnutím kouzelného proutku všechny problémy zmizeli a veškeré testy byly v poho…jen mimi mělo silnou žloutenku a pár dní zvýšené jaterní testy.Ale už je ok.

Takže bohužel tady pomůže jen porod.Samozřejmě ti přeju,aby bylo co nejblíže do termínu.

pa Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky