Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud si dobře pamatuji, tak excipial obsahuje močovinu. Když jsem byla těhotná, tak mi jí předepsal kožní, ale nesměla jsem si s tím mazat břicho, pouze jednou denně nohy. Holky s tím taky občas mažu, ale tak 3× za měsíc, jinak je mažu mlékem od Bübchen a Nivei a taky používám sebamed a tělové oleje. M.
Ahojky,
my do mrazu mažeme obyčejnou bílou vazelínou bez parfemace a čehokoli jiného (extra jemná bílá vazelína od firmy Vitar, k zakoupení v lékárně) a je to super, Sára má tvářičky heboučký:O)
Jaa
My mažeme krémem do zimy z DMka, hezky voní a tvářičky zatím v pohodě, ale musím mazat poměrně dost + ráno a večer na doma ještě Leniens.
maya
…pripojuji se k Jaa, my taky mazeme vazelinou, nebo Jelenim lujem a naprosto bez problemu, detatka maji tvaricky jako ruzicky:)
Ahoj všem,
ráda všem poskytnu informace o řadě Excipial. Existují mléka na celé tělo, Excipial hydrolotio a Excipial lipolotio - tato mléka obsahují močovinu (ureu) a používají se na suchou nebo atopickou pokožku. Hodně se předepisuje ekzematikům.
Potom existují krémy a masti Excipial - v příbalovém letáku je vysvětlen rozdíl mezi nimi, neobsahují žádnou účinnou látku, ani hormony, jsou vyloženě promazávací, podle toho, kolik obsahují tuku, tak každá mast je na jinou pokožku - v lékárně poradí. Nejsou jen pro ekzematiky, ale pro kohokoliv.
Co doporučuju do zimy - Excipial mast s mandlovým olejem - je lipofilní, to znamená, že neobsahuje vodu a doporučuje se pro děti - obsahuje mandlový olej, je hodně mastný, takže ideální na obličej do mrazu. Není určen jen na atopický ekzém, je to promazávací krém na jakoukoliv pokožku. Neobsahuje žádné hormony, žádné účinné látky. Je hypoalergenní, takže neobsahuje nic, co by mohlo podráždit pokožku.
Jana
Ahoj - já s tou spešl „zimní“ Niveou nemám dobrou zkušenost, malé po ní naskákaly fleky a do rána měla pupínky, sáhla jsem dnes po lékařské vazelíně, a pohoda, takže za pár kaček - vyhovující ochrana. Infadolan mě nenapadl, ale máme ho doma na prdýlku, taky prubnu.
sanynka
Ahoj,
já používám krém na zimu od Nivea. Zatím jsem s ní spokojená. Po koupání mažu děský krém penaten.
Ahoj Jana
Minulý týden jsme byli na roční prohlídce a Dr. si všimla u malého suché tvářičky a doporučila nám na doma používat Lipobase a do mrazu hlavně ne krém s obsahem vody (prý 90% krémů ji obsahuje). Používala jsem doteď Bubchen Wind & Wetter a ten vodu obsahuje
což mě překvapilo, když je určen na zimu. Objevila jsem akorát Niveu Wind & Wetter, která vodu neobsahuje. Uvidím jaká bude, zkouším mazat teprve 2 dny, zatím žádná reakce, Tery.
Ahoj holky,
už jsem to psala někde jinde: taky jsem velikým zastáncem neparfémované vazelíny. My používáme od narození zn. Lander a nemůžeme si ji vynachválit. Malej se sice pěkně leskne
(je dost mastná), ale nikdy jsme neměli problém s vysušenými tvářičkami a popraskanou pusinkou
To, že vazelíny nebývají parfémované, je bezva i pro nás maminky dětiček s ekzémem…
nepřihláš. Vvv
Ahoj holky,
my pouzivame na venek Bubchen (Wind and Wether cream) a na vecer od Bubchen krem na oblicej a muzu rict, ze nase Terezka ma uplne hladke tvaricky.
ZKus vyzkouset i vice znacek a uvidis co vam vyhovuje. V lekarne by meli prodavat i vzorky, tak se tam zkus zepatat at nekupujes cely krem, kdyby ti to nevyhovovalo.
Hodne stesti Lenka
Ahoj holky,
hodně z vás koukám používá excipial. Filda je atopik (naštěstí s hodně lehkým průběhem) a tak jsem si ho chtěla nechat od kožeře předepsat (protože vím že se atopikům běžně dává). Ten mi ho ale nenapsal a ještě mi k tomu říkal, že je to nějaká zvláštní móda, maminky ho používají i pro děti, které jsou zdravé a nám že v poho stačí Cutilan na promazávání. Byla jsem tak zavalená množstvím informací které mi podal, že si „za Boha“ nemůžu vzpomenout, co mi k tomu excipialu říkal. Obsahuje nějakou „nevhodnou“ látku? Třeba hormony nebo tak něco? Fakt si to nepamatuju.
Díky Katka