Nervy z krmení mimča :-(

256
28.3.14 14:01

Nervy z krmeni mimca :-(

JZdravim, vim ze tohle tema je tady stokrat probrane, ale dnes uz mi ruply nervy a jen rvu :| Malemu jsou 3mes, castecne kojim a davam, UM. Dostat na jedno krmeni celkem 60ml je nadlidskej ukol. Prestala jsem vazit v 1mesici, ted jen orientacne dneska kolik si vytahne z prsa, coz je tech 30-40ml a dokrmit pak je o nervy, kdyz da 20jsem rada. Plinek ma pocuranych tak 8 za den, coz je dobry, ale spis se zeptam jestli jste to nektera hodila za hlavu a krmila jen to co mu stacilo, nebo jste stresovali jako ja? Ja porad jak jsem v pohode, ze to nebudu resit, ze kdyz bude mit hlad vypije vic, ale dnes to na me padlo a jsem totalne v haji a rikam si jak jsem neschopna. Pritom prcek je vysmaty od ucha k uchu celej den. Nevim jestli ma takove obdobi, nebo je nejedlik, jestli to nevadi a mam to vypustit a ridit se tim jak to vyhovuje jemu. :nevim: Jste tady nejaka mamca nejedlika? Ja to potrebovala vypustit aspon tady pismenkama, manzel ze at jsem v klidu a neresim, ale to jde proste tezko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
28.3.14 14:03

Vykašlala bych se na dokrmování a zkusila jen kojit. I kdyby to mělo být každou hodinu. Řiď se potřebama dítěte a svou intuicí, to je nejlepší rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
28.3.14 14:06

Hele, jestli jsi z kojení vyřízena, tak nekoj. Mlíko od tebe měl 3m, to je dobrý základ a potřebuje tě v pohodě odpočatou a ne vyšťavenou :hug:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
28.3.14 14:07

Jo a když ho budeš jen kojit, tak on po chvíli začne řvát, že mu to neteče, vid? Tak to jedině se vybodnout na dokrm a jen kojit, on si pár dní pořve a pak začne tahat - spurt.

Záleží na tom, do čeho máš větší chut a sílu

• Citovat
  • Upravit
3409
28.3.14 14:09

Já mám doma jednoho nejedlíka a jednoho pažravce, starší byl jen na um, uplakaný, s kolikama, a do zavedení příkrmů to byl jeden velký horor, :roll: i 40ml jsme do něj museli kolikrát „nacpat“ mladší už v 6týdnech byl na 180ml a kolikrát i více :nevim: pokud je vysmátý, klidný hraje si bříško ho netrápí a přibírá neřešila bych to :nevim: prostě mu to stačí(něco jiného by bylo kdyby to bylo jako u nás že by byl uplakaný, nepřibíral a dr hrozila sondou do žaludku), každé dítě je prostě jiné a každému stačí jiné množství…starší je nejedlík dodnes mladší jí tolik co on(občas i více)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
28.3.14 14:09

Neřeš. Hlady neumře, vezme si tolik, kolik potřebuje. Malý je nejdlík od narození a řeknu ti, že je to čím dál horší. Když si vzpomenu na dobu, kdy byl pouze na mlíku, tak to byly ještě zlaté časy, oproti tomu, co je např. teď. :roll: :mrgreen: Nekojila jsem a byla jsem v pohodě. Ve tvé situaci bych se na to asi taky vyprdla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
28.3.14 14:14

Snad miminku nejvíce prospěje, když se „hodíš do klidu“ a nebudeš to řešit. Lehce se to řekne, ale hůř se to dělá. My jsme měli to stejné u druhé dcery. Byla jsem z toho taky pěkně na nervy, v noci jsem nespala, a pořád přemýšlela jak to udělat aby jedla více. Přibírala dobře, prospívala…Trvalo to cca.3 týdny a pak už jsem neměla sílu to řešit a nervovat se. Vypustila jsem to úplně z hlavy a rázem malá pila jako duha.
Jsou chytří a vše z nás vycítí:cert: :cert: :cert: :cert:
Přeji hodně zdraru a hlavně pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
28.3.14 14:20

@Ariadne mlicko mu tece u kojeni a nevzteka se, jen taha tak 5min, zacne brblat a smat se appak uz do nej nic nedostanu, prso si jen tak zuzla a lahev uz nechce, nejsem vyrizena z kojeni, to si uzivam je to krasne, ale jsem v haji z toho ze spapka tak malo, no dnes na odstrel :zed: Kdyby byl rust. sprut tak mi rve hlady, ale on ne, asi zije ze vzduchu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
28.3.14 14:23

@Katka.U mám nedonošence, po příchodu domů jsem moc nekojila, spíš krmila odstříkaným MM. Prso tolik neutáhl. Postupně se naučil, a po kojujsem ještě dokrmovala, v noci krmila z lahve abych měla jistotu že vypil danou dávku… pak jsem se na to bodla a jen kojila. Není velký jedlík, resp. nesní toho hodně, ale jí pravidelně, čurá, kaká je veselej… tak na to peču. Je mu rok (korigovaně 8 měsíců) a mléka z lahve vypije max 90ml, večer kaše 120ml… víc ani ťuk. Jiné děti pijou už přes 200ml na dávku :D. Ale vypadá spokojeně tak to prostě neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
28.3.14 14:26

@ZZuzzka Presne, porad mi v hlave srotuje jak na nej vyzrat at mi slupne vic, hlavu mam uztyden jak balon. Zas bych nerada delala nejake opicky u jidla at si nezvykne na nejake divadilka. Jsem stastna, ze je spokojene a usmevave miminko ale vevnitr me to zere priserne :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.3.14 14:27

@Katka.U Řekla bych, že tvé dítě ví líp, jestli má hlad, než ty nebo nějaké doporučené tabulky. Tak se jím řiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
28.3.14 14:31
@jalemina píše:
@Katka.U mám nedonošence, po příchodu domů jsem moc nekojila, spíš krmila odstříkaným MM. Prso tolik neutáhl. Postupně se naučil, a po kojujsem ještě dokrmovala, v noci krmila z lahve abych měla jistotu že vypil danou dávku… pak jsem se na to bodla a jen kojila. Není velký jedlík, resp. nesní toho hodně, ale jí pravidelně, čurá, kaká je veselej… tak na to peču. Je mu rok (korigovaně 8 měsíců) a mléka z lahve vypije max 90ml, večer kaše 120ml… víc ani ťuk. Jiné děti pijou už přes 200ml na dávku :D. Ale vypadá spokojeně tak to prostě neřeším.
:palec: Budu to muset opravdu hodit za hlavu a jste sikovni oba jak to zvladate :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
28.3.14 14:35
@Karleon píše:
@Katka.U Řekla bych, že tvé dítě ví líp, jestli má hlad, než ty nebo nějaké doporučené tabulky. Tak se jím řiď.

To je sice pravda, ale nechci byt v presu ze vseho, rada si prectu jak to maji a delaji maminky
co maji stejny"problem", kdyz ckovek vi ze neni sam, urcite to uklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
28.3.14 14:38
@Katka.U píše:
@Ariadne mlicko mu tece u kojeni a nevzteka se, jen taha tak 5min, zacne brblat a smat se appak uz do nej nic nedostanu, prso si jen tak zuzla a lahev uz nechce, nejsem vyrizena z kojeni, to si uzivam je to krasne, ale jsem v haji z toho ze spapka tak malo, no dnes na odstrel :zed: Kdyby byl rust. sprut tak mi rve hlady, ale on ne, asi zije ze vzduchu :think:

tak když se pouští a vejrá okolo, tak hlad nemá. Naše pila brzo po narození taky max 5min a měla v půl roce 10kg :mrgreen: V tom případě bych se na dokrm vyprda, kojila bych dál. On si max po 2h řekne a když bude mít hlad, tak si vytáhne víc. Hlady dobrovolně nebude

• Citovat
  • Upravit
8664
28.3.14 14:38

@Katka.U zkus se opravdu od toho odpoutat. Pokud aspoň trošičku přibírá, čůrá, občas i kaká, neřešila bych, upustila od dokrmů, může být právě z nich utlumený a pak jí méně. Ono ale nejde o to nacpat jim to co káží tabulky, ale o jejich spokojenost - a spokojený je, ne? Kdybych měla bazírovat na tom, aby mé děti snědly vše co tabulky káží, tak se zblázním, mám dva nejmladší syny nedonošence, starší z počátku ani moc nepřibíral, navíc buzerace ze strany doktorů… pak jsem přišla na to, že přibírá ikdyž nedokrmuji (dokrmovala jsem odsátou mateřinou) a prdla na to, dala na syna a byl klid a harmonie. Navíc tohle překrmování vede potom k obezitě, psychickým poruchám souvisejícím v příjmem potravy (je to nádherný základ pro bulimii, anorexii, které se projeví později) a neuroze rodičů, taky k jejich ponižování - nechápu, jak maminky skáčou kolem dětí a dělají ze sebe šašky, aby děti jedly, přitom dítěti stačí, to co sní. Mezi jídlem ještě nikdy nikdo hlady neumřel, neboj. Riziko je u novorozenců, ale ve 3. měsících už můžeš být úplně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí