Nervy z krmení mimča :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nervy z krmeni mimca :-(
JZdravim, vim ze tohle tema je tady stokrat probrane, ale dnes uz mi ruply nervy a jen rvu
Malemu jsou 3mes, castecne kojim a davam, UM. Dostat na jedno krmeni celkem 60ml je nadlidskej ukol. Prestala jsem vazit v 1mesici, ted jen orientacne dneska kolik si vytahne z prsa, coz je tech 30-40ml a dokrmit pak je o nervy, kdyz da 20jsem rada. Plinek ma pocuranych tak 8 za den, coz je dobry, ale spis se zeptam jestli jste to nektera hodila za hlavu a krmila jen to co mu stacilo, nebo jste stresovali jako ja? Ja porad jak jsem v pohode, ze to nebudu resit, ze kdyz bude mit hlad vypije vic, ale dnes to na me padlo a jsem totalne v haji a rikam si jak jsem neschopna. Pritom prcek je vysmaty od ucha k uchu celej den. Nevim jestli ma takove obdobi, nebo je nejedlik, jestli to nevadi a mam to vypustit a ridit se tim jak to vyhovuje jemu.
Jste tady nejaka mamca nejedlika? Ja to potrebovala vypustit aspon tady pismenkama, manzel ze at jsem v klidu a neresim, ale to jde proste tezko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vykašlala bych se na dokrmování a zkusila jen kojit. I kdyby to mělo být každou hodinu. Řiď se potřebama dítěte a svou intuicí, to je nejlepší rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, jestli jsi z kojení vyřízena, tak nekoj. Mlíko od tebe měl 3m, to je dobrý základ a potřebuje tě v pohodě odpočatou a ne vyšťavenou ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo a když ho budeš jen kojit, tak on po chvíli začne řvát, že mu to neteče, vid? Tak to jedině se vybodnout na dokrm a jen kojit, on si pár dní pořve a pak začne tahat - spurt.
Záleží na tom, do čeho máš větší chut a sílu
- Citovat
- Upravit
Já mám doma jednoho nejedlíka a jednoho pažravce, starší byl jen na um, uplakaný, s kolikama, a do zavedení příkrmů to byl jeden velký horor,
i 40ml jsme do něj museli kolikrát „nacpat“ mladší už v 6týdnech byl na 180ml a kolikrát i více
pokud je vysmátý, klidný hraje si bříško ho netrápí a přibírá neřešila bych to
prostě mu to stačí(něco jiného by bylo kdyby to bylo jako u nás že by byl uplakaný, nepřibíral a dr hrozila sondou do žaludku), každé dítě je prostě jiné a každému stačí jiné množství…starší je nejedlík dodnes mladší jí tolik co on(občas i více)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš. Hlady neumře, vezme si tolik, kolik potřebuje. Malý je nejdlík od narození a řeknu ti, že je to čím dál horší. Když si vzpomenu na dobu, kdy byl pouze na mlíku, tak to byly ještě zlaté časy, oproti tomu, co je např. teď.
Nekojila jsem a byla jsem v pohodě. Ve tvé situaci bych se na to asi taky vyprdla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad miminku nejvíce prospěje, když se „hodíš do klidu“ a nebudeš to řešit. Lehce se to řekne, ale hůř se to dělá. My jsme měli to stejné u druhé dcery. Byla jsem z toho taky pěkně na nervy, v noci jsem nespala, a pořád přemýšlela jak to udělat aby jedla více. Přibírala dobře, prospívala…Trvalo to cca.3 týdny a pak už jsem neměla sílu to řešit a nervovat se. Vypustila jsem to úplně z hlavy a rázem malá pila jako duha.
Jsou chytří a vše z nás vycítí:cert:
![]()
Přeji hodně zdraru a hlavně pevné nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne mlicko mu tece u kojeni a nevzteka se, jen taha tak 5min, zacne brblat a smat se appak uz do nej nic nedostanu, prso si jen tak zuzla a lahev uz nechce, nejsem vyrizena z kojeni, to si uzivam je to krasne, ale jsem v haji z toho ze spapka tak malo, no dnes na odstrel
Kdyby byl rust. sprut tak mi rve hlady, ale on ne, asi zije ze vzduchu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka.U mám nedonošence, po příchodu domů jsem moc nekojila, spíš krmila odstříkaným MM. Prso tolik neutáhl. Postupně se naučil, a po kojujsem ještě dokrmovala, v noci krmila z lahve abych měla jistotu že vypil danou dávku… pak jsem se na to bodla a jen kojila. Není velký jedlík, resp. nesní toho hodně, ale jí pravidelně, čurá, kaká je veselej… tak na to peču. Je mu rok (korigovaně 8 měsíců) a mléka z lahve vypije max 90ml, večer kaše 120ml… víc ani ťuk. Jiné děti pijou už přes 200ml na dávku
. Ale vypadá spokojeně tak to prostě neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZZuzzka Presne, porad mi v hlave srotuje jak na nej vyzrat at mi slupne vic, hlavu mam uztyden jak balon. Zas bych nerada delala nejake opicky u jidla at si nezvykne na nejake divadilka. Jsem stastna, ze je spokojene a usmevave miminko ale vevnitr me to zere priserne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka.U Řekla bych, že tvé dítě ví líp, jestli má hlad, než ty nebo nějaké doporučené tabulky. Tak se jím řiď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jalemina píše:
@Katka.U mám nedonošence, po příchodu domů jsem moc nekojila, spíš krmila odstříkaným MM. Prso tolik neutáhl. Postupně se naučil, a po kojujsem ještě dokrmovala, v noci krmila z lahve abych měla jistotu že vypil danou dávku… pak jsem se na to bodla a jen kojila. Není velký jedlík, resp. nesní toho hodně, ale jí pravidelně, čurá, kaká je veselej… tak na to peču. Je mu rok (korigovaně 8 měsíců) a mléka z lahve vypije max 90ml, večer kaše 120ml… víc ani ťuk. Jiné děti pijou už přes 200ml na dávku. Ale vypadá spokojeně tak to prostě neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon píše:
@Katka.U Řekla bych, že tvé dítě ví líp, jestli má hlad, než ty nebo nějaké doporučené tabulky. Tak se jím řiď.
To je sice pravda, ale nechci byt v presu ze vseho, rada si prectu jak to maji a delaji maminky
co maji stejny"problem", kdyz ckovek vi ze neni sam, urcite to uklidni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka.U píše:
@Ariadne mlicko mu tece u kojeni a nevzteka se, jen taha tak 5min, zacne brblat a smat se appak uz do nej nic nedostanu, prso si jen tak zuzla a lahev uz nechce, nejsem vyrizena z kojeni, to si uzivam je to krasne, ale jsem v haji z toho ze spapka tak malo, no dnes na odstrelKdyby byl rust. sprut tak mi rve hlady, ale on ne, asi zije ze vzduchu
tak když se pouští a vejrá okolo, tak hlad nemá. Naše pila brzo po narození taky max 5min a měla v půl roce 10kg
V tom případě bych se na dokrm vyprda, kojila bych dál. On si max po 2h řekne a když bude mít hlad, tak si vytáhne víc. Hlady dobrovolně nebude
- Citovat
- Upravit
@Katka.U zkus se opravdu od toho odpoutat. Pokud aspoň trošičku přibírá, čůrá, občas i kaká, neřešila bych, upustila od dokrmů, může být právě z nich utlumený a pak jí méně. Ono ale nejde o to nacpat jim to co káží tabulky, ale o jejich spokojenost - a spokojený je, ne? Kdybych měla bazírovat na tom, aby mé děti snědly vše co tabulky káží, tak se zblázním, mám dva nejmladší syny nedonošence, starší z počátku ani moc nepřibíral, navíc buzerace ze strany doktorů… pak jsem přišla na to, že přibírá ikdyž nedokrmuji (dokrmovala jsem odsátou mateřinou) a prdla na to, dala na syna a byl klid a harmonie. Navíc tohle překrmování vede potom k obezitě, psychickým poruchám souvisejícím v příjmem potravy (je to nádherný základ pro bulimii, anorexii, které se projeví později) a neuroze rodičů, taky k jejich ponižování - nechápu, jak maminky skáčou kolem dětí a dělají ze sebe šašky, aby děti jedly, přitom dítěti stačí, to co sní. Mezi jídlem ještě nikdy nikdo hlady neumřel, neboj. Riziko je u novorozenců, ale ve 3. měsících už můžeš být úplně v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit