Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nerad mluví, napiš mu mail, sms… On si to přežvejká a třeba z něj nějaká odpověď vypadne. Já když řeším něco ve vztahu, tak mám tendence zvyšovat hlas, že zním jak nějaká uječená hysterka a muž mi řekl, že pak automaticky vypíná, že nechce slyšet ten můj hysterický hlas
Řešíme mailem, aspoň si neřeknem nic unhleného, vše si rozmyslíme. Není to tak rychlé jako mluvená konverzace, ale účinné ano
Já bych to neříkala jako problém, ale spíš něco jako prozbu.. Třeba .. Petře, potřebovala bych si trochu provětrat hlavu, jsem tady pořád zavřená, nepohlídal bych malého ve čt na hodinku, zašla bych si na nákup třeba.. a zvyšovat pak co chceš..
zase bych nedala chlappovi najednou dítě na celý den když neni zvyklý.. Třeba ten, kdo má názor nech si zkus, tak dobře, ale upřímně, když vím, jak je to záhul, tak proč ho zbytečně celý den trápit, pak by se d toho nehrnul a byly by hádky..
Tak tak,je potřeba to začít pomalu- domluvit se,že potřebuješ na nákup SAMA, nechat mu přebalené a nejlépe a nakrmené dítě,jindy poprosit o asistenci při přebalení,nechat ho kluka nakrmit,jestli neumí ani tohle,byla by hloupost ho hodit s dítětem rovnýma nohama do všeho a jet si nechat vyvětrat hlavu..... To by byl krok zpět ve všem.
Heled´chlapi na to nemaj bunky,je to povětšinou na nás babách,jak si to uděláme,musíš s něma jako s máslem a diplomaticky. A zkus se poohlídnout po něčem u vás ve městě- akce,vánoční trhy,svařáček,nebo třeba ten plavečák,cokoli,navrhni den a čas,běžte spolu všichni,užijte si odpoledne jinak,než doma,klidně běžte na prochajdu do lesa,my chodíme třeba i v dešti na houby,když je na to vhodná doba,dám malou do manducy a valíme. Pročistíš si hlavu ty i on,budete spolu,všechno je jen o nápadu.
Nevím, já bych mu to teda řekla na rovinu: "Hele, už to fakt nezvládám, z těch čtyřech stěn mi hrabe a je to práce ne na 8 hodin od pondělí do pátku, ale na 24 sedm dní v týdnu. Nedávám to. Zvládneš mě vždycky v sobotu odpoledne/jindy zastat? Potřebuju vypadnout, abych to tu nezačala nenávidět a zase se usmívala (= budeš z toho profit mít i ty, nebudeš mít doma histerku)
Tohle podle mě mužskej vezme ![]()
Amber_1977 píše:
Nevím, já bych mu to teda řekla na rovinu: "Hele, už to fakt nezvládám, z těch čtyřech stěn mi hrabe a je to práce ne na 8 hodin od pondělí do pátku, ale na 24 sedm dní v týdnu. Nedávám to. Zvládneš mě vždycky v sobotu odpoledne/jindy zastat? Potřebuju vypadnout, abych to tu nezačala nenávidět a zase se usmívala (= budeš z toho profit mít i ty, nebudeš mít doma histerku)Tohle podle mě mužskej vezme
Se všema názorama naprosto suohlasím,ale já mám doma kořena..Syna už několikrát hlídal a super to zvládal,ale nikdy ne na delší dobu…Takže už jsme pomalu začali,ale snad se k tomu dopracujem aby to bylo se vším všudy…
Malého nikdy neutiší když je nehůř nebo když se v noci vzbudí..nenakrmí..nevykoupe…do toho bych měla asi víc zapojovat…dneska jsme spolu byli pouštět draka
Malej z toho ještě sice nic moc neměl,ale rodiče se ppobavili
V zimě snad když bude sníh na boby ![]()
ahoj,mam doma uplne to same,pritel kdyz je doma,je bud na pc a nebo lezi v postely a vali se,uz me to deprimuje,vsichni rikaji,at ho necham a ze jsem hloupa,ze si to necham libit.nedavno jsem ho prosila,aby malyho hlidal,ze chci uvarit,delala jsem bramboraky a samozrejmne,syn bezel ke me a pritelovy to bylo jedno,ani na me nekriknul,ze mam u sebe kluka a malem jsme ho oparila olejem,strasne jsme se pohadaly a nakonec to byla ma chyba,protoze on je ten,kdo pracuje,kdo vydelava a doma chce jen odpocivat.nikam nechodime,s nicim mi nepomaha,mysli si,ze se cely den jen valim v posteli.prijde vecer domu a hned mezi dvarma steka,jakej je bordel a ze jsme ani neuvarila a co jsem cely den delala.chlapy clovek pozna az kdyz ma s nim dite..
Anonymní píše:
ahoj,mam doma uplne to same,pritel kdyz je doma,je bud na pc a nebo lezi v postely a vali se,uz me to deprimuje,vsichni rikaji,at ho necham a ze jsem hloupa,ze si to necham libit.nedavno jsem ho prosila,aby malyho hlidal,ze chci uvarit,delala jsem bramboraky a samozrejmne,syn bezel ke me a pritelovy to bylo jedno,ani na me nekriknul,ze mam u sebe kluka a malem jsme ho oparila olejem,strasne jsme se pohadaly a nakonec to byla ma chyba,protoze on je ten,kdo pracuje,kdo vydelava a doma chce jen odpocivat.nikam nechodime,s nicim mi nepomaha,mysli si,ze se cely den jen valim v posteli.prijde vecer domu a hned mezi dvarma steka,jakej je bordel a ze jsme ani neuvarila a co jsem cely den delala.chlapy clovek pozna az kdyz ma s nim dite..
se mas,ze aspon obcas ti kluka pohlida,kdyz spi.ale me ho nepohlida nikdy,jednou jsem je nechala doma ze jsem chtela na postu pro materskou uspala jsem kluka a sla jsem a co myslis,pritel mi hned volal,ze si sel k malymu lehnout a on se vzbudil a co ma delat,ze mu breci a nevi,co s nim.tak jsem zase sla domu a uplne me serval,ze jsem syna rozmazlila,ze to neni mozne,aby se vzbudil hned,jak nekdo vejde do loznice.ale znam pritele,jeho potichoucke vchazeni do loznnice nejspis probehlo tak,ze odhodil kalhoty(nezajimalo ho,ze s paskem,ktery je kovovy a tim padem udelal ranu a urcite si lehal tak,ze div nenadskocil malej(spi s nami)a to ho vzbudilo,protoze se leknul.on pritel je celkove vuci klukovy nejak bezohlednej,vojtisek ma urcity rezim a pritele to absolutne nezajima,kvuli nemu na uspavani proste vypinam telefon,protoze mi pokazde volal,zrovna kdyz jsem uspavala a kdyz jsem to rekla,tak si stezoval,ze malej snad tech pul hodinky pocka(ale vsechny to zname,staci pul hodinky pres a dite je nesnesitelne a protivne a vzekle)stejne jako pritele nezajima,ze co se tyce jidla,prednost ma malej,stejne jako hrani,mazleni a prochazky,mame nejaky rezim,a staci jeden den v tydnu,kdy mame tatu doma a hned jsme v haji,protoe nam to totalne prekope..bych ho spis nekdy vypnula ja,vlaeckem nebo panvi! ![]()
Ahoj zakladatelko, tak my to máme naprosto stejně s tím rozdílem, že mě je 24 a malé 7 měs. Chlap má taky fyzicky náročnou práci, dělá od 7-18, teď bohužel i soboty, je věčně unavaný, někdy protivný, vystresovaný, pak to řeší alkoholkem, protže jinak se odreagovat nedokáže
Navíc jsem se přestěhovala k němu do vesnice, kde nikoho neznám, jezdím občas za kamarádkama, horzně mě to nabíjí. Já si zařídila 1× týdně 1hodinu hlídání, kdy chodím cvičit, hlídá přítel, moje nebo jeho mamka. K tomu ještě tchýně, která furt pronáší věty typu, že po něm nemůžu nic chtít, když vydělává (bohužel moc ne, neumí si říct za práci
, mě nic nedává, takže mám rodičák na veškeré naše jídlo, věci pro mě, malou a do domácnosti) a že se musím věnovat malé sama, že ona tak vychovala 3 děcka a děda si je nevzal do ruk dřív než měli půl roku atd. atd.:roll: Když to někomu řeknu, tak hned proč s ním si, proč nejsi, to je hrůza… Jenže, když si uvědomíš, kolik dělá, tak to fakt nemá lehký a nemůžeš se mu divit, nejdůležitější je, jestli tě má rád a malého, jestli se k tobě, až na občasné úlety, chová pěkně a slušně. Jinak chlapy holt nechápou, jak ten den s dítětem uteče, že prostě nestihneš s dítětem za 1 den dokonale vysmejčit byt, navařit 5 chodů, nakoupit, a já nevím co ještě
ponožky si po sobě taky už nezbírá, nádobí do myčky zásadně neuklízí - prý nechce opotřebovat otvírání
![]()
Jestli chceš, písni mi SZ, ráda si pokecám s někým kdo to má stejně ![]()