Nervy, moje nervy - škola, svatba a batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
757
29.4.10 10:51

Laky, ja otehotnela na konci prvaku, dodelala jsem jeste v tehu zimni semestr druhaku a pak na rok prerusila, ted dodelavam letni semestr druhaku, ten uz dotahnu, chybi mi jen zkousky, jinak mam splneno, a tretak - zkusim nastoupit a nejak to dopadne, pripadne preruseni mam take v uvahach, proste se nehodlam zblaznit. Mate pravdu, snazim se delat vse dokonale, vypadat skvele, makam na sobe skoro denne, perfektni vysledky ve skole, dokonala pece o dite..ale moje idealy nejak berou za sve :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.10 11:06

COBYS JEŠTĚ CHTĚLA , TAKY JSEM PŘI MATEŘSKÝ STUDOVALA , HOLD PŘES DEN DĚTI A VEČER CHLAP PAK UČENÍ AŽ DO RÁNA …TÁHLA JSEM TO TAK 3 ROKY A MUSELA SEM PROTOŽE SEM TU ŠKOLU CHTĚLA , ALE RODINU BYCH NIKDY NEODSUNULA HLAVNĚ TY MOJE DĚTI A ZKOUŠKY SEM NAVÍC DĚLALA S BŘÍŠKEM , ČEKALI JSME DRUHÉ , A POROD BYL MĚSÍC PO ZKOUŠKÁCH , TAK NEFNUKEJ A JDI DOTOHO NAPLNO :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65376
29.4.10 11:06

Ahoj holky…
taky jsem s malým skoro pořád sama,přítel v práci od rána do večera…
ale teda uklízím,když je čas,vytírám a vysávám tak jednou týdně a prach???no asi když je vidět :mrgreen:
Ale nedávno jsem četla jednu věc…
DĚTI DO 2 LET SI ZÁKAZ PAMATUJÍ TAK 3-4 MINUTY
Takže naše ne nesmíš,nedělej,nelez tam oni za chvíli prostě v hlavičce nemají…
tak jakmile začne matyášek něco dělat a vím,že před chvíli jsem na něj dělala–nenene dokola si opakuju----on si to nepamatuje,nerozčiluj se matko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
29.4.10 12:01

No tak s tím kojením,mě to vážně pobavilo :roll: Některý lidi jsou fakt nemožný, já malýho kojila bez pár týdnů do dvou let, pak jsem musela přestat ,protože jsme chtěli druhé děťátko a přes to kojení se nám nevedlo:-( Jinak bych ho klidně kojila dál…Ale teda taky na mě většina lidí koukala,jako že jsem se zbláznila,nebo co :roll: Nemluvě o dotazech jestli ho chci kojit až do patnácti :cert:

Jinak si taky myslím,že až budete sami ve svým,tak se situace zlepší. My bydleli rok u přítelovo rodičů a co jsme sami,tak jsem mnohem klidnější a bez stresu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
29.4.10 12:03
Petra Z píše:
Ale nedávno jsem četla jednu věc…
DĚTI DO 2 LET SI ZÁKAZ PAMATUJÍ TAK 3-4 MINUTY
Takže naše ne nesmíš,nedělej,nelez tam oni za chvíli prostě v hlavičce nemají…
tak jakmile začne matyášek něco dělat a vím,že před chvíli jsem na něj dělala–nenene dokola si opakuju----on si to nepamatuje,nerozčiluj se matko :lol:

Tak tohle pomohlo i mě :-) Odteď si to budu taky opakovat, že si to prostě nepamatuje :-D třeba pak nebudu mít pocit, že jsem samý zákaz :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65376
29.4.10 12:08

Petite… :palec: říkám si…on to nedělá schválně :mrgreen: :mrgreen:
klíííííídddddd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
29.4.10 12:12

Naprosto Ti rozumím. Být doma s jedním dítětem je šíleně stereotypní. Nastuduj si pár knížek od Matějčka a dalších, udělej si jasno se svojí mámou, ať ti neorganizuje domácnost, a doma si to zařiďte tak, aby malá všechno mohla - prostě abys nemusela celý dny jen zakazovat. Ona to stejně nevnímá a tobě jen tečou nervy. A když si stresy řešíš jídlem, tak to depka regulérně je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
29.4.10 12:50

Ahoj, nečetla jsem příspěvky, tak se možná budu opakovat… mám pocit, že z tebe mluví čistá depka :-( Nepíšeš, jak jsi na tom se spaním…?
Já bych ti jako akutní první pomoc na tu depku doporučila se hlavně POŘÁDNĚ vyspat. Mě osobně nepomáhá jít spát se slepicema, potřebuju si prostě ráno pospat do 10h. Dítě vstává pravidelně v 6h. O víkendu mě teda 1-2× vystřídá se vstáváním partner a to mě drží nad vodou psychicky. Když to někdy nevyjde, tak cítím, jak melu z posledního a jsem protivná, mám pocit, že všechno je proti mě, nic mi nejde…prostě depka. Fakt radím akutně aspoň 1 spací den.
Uvidíš pak všechno jinak, popřemýšlíš, něco poupravíš, ale to jsou všechno dlouhodobé cíle.
Teď bys potřebovala setřást ze sebe tu depresi.
Držím palce! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
29.4.10 12:55

Vulpes - praveze deprese jako takova to neni, s tim mam sve zkusenosti, bohuzel :( Ale vim, ze jsem hodne psychicky labilni a tohle uz je na depku opet slusny anbeh..spim docela dobre, mala spi celou noc, ja chodim spat kolem desate a cca v sedm vstavame, horsi je to s usinanim, nemuzu vypnout,vetsinou zaberu az kolem pulnoci, ale sedm hodin spim denne minimalne vzdycky…a co se toho jidla tyce, ja mam na 166cm ted 55kilo, po porodu jsem mela 72, takze na nadvahu si nestezuju, jen to dalo dost velkou praci sundat, jsou v tom doslova litry potu, odcvicila jsem X hodin, ale ted proste i pres to, ze porad kojim, mi vaha poskocila o dve kila nahoru a ja to pricitam tomu, ze ze stresu mam tendence jist vetsi porce, neni to tak, ze ybch mlsala porad sladkosti, ale doslova se porad klepu hlady, uz takhle jim kazde dve hodiny, dojim a proste uz sen upinam k dalsimu jidlu, snazim se to drzet na uzde, ale dava mi to desne zabrat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
29.4.10 13:59

Ahoj Fireangel, já myslím, že zvládáš spoustu věcí, ale jsi k sobě zbytečně přísná. Já mám sice dvě děti, ale nestuduji, nechystám svatbu ani nestavíme domek a doma je věčně čurbes - hlavně teda rozházené hračky, ale to uklízíme až večer před spaním s holkama. Nebuď k sobě tak přísná, vyřeš si vztah s mamkou (v klidu, bez hádek, ale důsledně - pokud to jde) a upni se třeba na stěhování do nového, to bude určitě začátek lepších časů.
A ohledně toho jídla. Pokud se najíš a už se těšíš na to, že za dvě hodiny si dáš zase, tak mi to připadá, že tím řešíš svůj stres. Nemáš pocit, že se ti u jídla psychicky uleví? Pokud ano a vzhledem k tvým problémům s mentální anorexií v pubertě bych možná navštívila odborníka a probrala to s ním, aby sis nezadělala na nějaký další problém.
Držím palce :palec:
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.4.10 15:19

To je tloustuní ze stresu - to znám z práce - já běhala a makala celý den a přitom kynula - nevídané.
Všechno vyřeší tvé vnitřní uklidnění - třeba i tím ,že tu pokecáš :mrgreen: :mrgreen:
Možná si přečti na netu nebo knihu o dětském chování, o vzdoru, o tom jak na to a hned pochopíš, že trápit se s těmito stavy je zbytečné..
Smiř se s tím, že z dětí někdy šílíme, že nikdo není dokonalá supermatka, že si každý rád oddychne a zavzpomíná jaké by to bylo bez dětí, že nehubneme automaticky, a že jsi dospělá a můžeš si dělat co chceš.
Uvolni se, vyprdni se na ostatní a doma si dělej co uznáš za vhodné - a bud trochu sobecká at se ti uleví. :mrgreen:
Přeji pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
29.4.10 22:28

teda máš můj obdiv, co všechno zvládáš ;-)
jak už se tad psalo, pomohl by den nebo aspoň odpoledne jen pro tebe. třeba super je thajská masáž, to tě krásně uvolní a odreaguješ se.
A na úklid kašli ;-) já už jsem rezignovala i na večerní úklid, stejně mi to KLárka hned ráno roztahá…
Jo, a jinak asi budu za šindíru, ale luxuju jednou týdne, vytírám tak jednou za měsíc, kdž se lepím k podlaze (jinak beru plovoučku luxem) a prach podle potřeby a výskytu.

Určitě se ti uleví až se přestěhujete a budeš si moct zařídit domácnost podle svého. to dělá strašně moc a podle tvého psaní je maminka strašný pedant. ale nemysli si, já bych až tak všemu o té dokonalosti nevěřila. určitě taky neměla každý den vzorně a dokonale naklizeno. to prostě s malými dětmi není možné, protože to by nestíhala péči o dítě a pouze likvidovala „škody“, které dítko způsobí… Takže hlavně klid a říkej si, že se už rýsuje stěhování ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí