Neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
17.1.10 20:59

caty někdy je problém ,že pokud neplatíš sociální máš potom problém s důchodem jak invalidním tak klasickým,ale může se to stále měnit. někdo když jsi třeba sociální neplatil třeba 5 let a pak žádá třeba po nečekaném urazu o invalidní tak je ta částa snížená o tu dobu co neplatil . Třeba ten důchod je 3000 a z toho nevyjdou a někdy to nejde ani doplatit aby důchod byl třeba 6 tis. Takže se tam stav a poptej se co a jak zákony se stále mění a do toho je řada novel a málo kdo se v tom vyzná. A nikdy nevíš co se může přihodit do té doby než budeš ve starobním důchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
12.11.13 07:58

Ahojky, prosim vas, poradi mi nekdo jak to mam udelat, kdyz jsem tehotna a rozhodla jsem se v praci skoncit dne 13.11. tim ze pujdu naposled. Dne 14.11. jedu se svym synem 5 let do nemocnice, na trhani mandlicek a pichani ousek, tak jsem si chtela vzit od 14 do 22.11. paragraf s tim ze pote bych nastoupila na neschopenku. smlouvu mam do 31.12.2013 pote mi zanikne a ja budu muset jit na pracak. dne 5.2. nastupuji na materskou. mam ale stale jeste 3 dny rdovolene, tak jsem se chtela zeptatr jak to bude nejlepsi udelat. dovolenou si vybrat hned a pak jit na paragraf a pote na neschopenku, nebo ukoncit neschopenku 23.12. a pak si od firmy nechat proplatit svatky a vybrat si az pote ty 3 dny dovolene coz by bylo 27, 30 a 31.12. jak me to vyjde financne nejlepe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
12.11.13 10:50

@Petulinka89 Ahoj Peti, běž na neschopenku už teď od zítra třeba až do toho 5.2. a pak nastup z neschopenky na mateřskou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
27.11.13 21:41

@Amour_Kitten ahooj, Džamilkoo ;) no tak dnes jsem byla u doktora a ten mi řekl, že teď neví jak to je, ale že už mu tenhle rok 3× volali že musí ukončit neschopenku, kvůli tomu, že jim v práci skončila smluva. takže prý museli jít na pracák. no asi je novej zákon nebo co. no, je to jedno, tak holt poznám něco nového a půjdu obhlídnout pracák, jak to tam vypadá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.15 18:08

neschopenka 2015

Dobrý den, oživuji diskuzi a prosím o anonym. děkuji.
Manžel dnes nastoupil na PN se zlomenou nohou, prosím o zodpovězení dotazů:
1. jak dlouho vyplácí zaměstnavatel než začně platit sociálka? 15 dní pracovních nebo se počítají i víkendy??
2. za 2 týdny máme jet na dovolenou, ale to manžel bude ještě marodit..dr. říkal, že to bude tak na 5 týdnů..dovolená je zaplacená..co když to risknem a pojedem a přijde kontrola? co se děje pak?? nejprv napomenutí?? o kolik pak krátí neschopenku? nebo ji seberou celou?

Díky moc všem!

• Citovat
  • Upravit
65236
17.7.15 18:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, oživuji diskuzi a prosím o anonym. děkuji.
Manžel dnes nastoupil na PN se zlomenou nohou, prosím o zodpovězení dotazů:
1. jak dlouho vyplácí zaměstnavatel než začně platit sociálka? 15 dní pracovních nebo se počítají i víkendy??
2. za 2 týdny máme jet na dovolenou, ale to manžel bude ještě marodit..dr. říkal, že to bude tak na 5 týdnů..dovolená je zaplacená..co když to risknem a pojedem a přijde kontrola? co se děje pak?? nejprv napomenutí?? o kolik pak krátí neschopenku? nebo ji seberou celou?Díky moc všem!

15 kalendářních dní. K tomu druhému bodu, netroufla bych si někam jet. Oni to zkrátí a navíc tu neschopenku můžou ukončit, co by potom manžel dělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.7.15 18:11

Upřímnou soustrast se zlomenou nohou na dovolené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.15 18:22

@chipsa je to vyloženě opdočinková dovolená v termálech, sebevrazi vážně nejsme!! navíc ji nemá v sádře, ale na 5 neděl ortézu, má zlomenou kost, která se nesádruje..takže by mu ta termálka mohla i pomoci..
@vokishka děkuji za odpověd..pokud bychom to stíhali v době, kdy to ještě platí zaměstnavatel, věřím, že by se to s ním dalo rozumně domluvit..ale pokud to už teda bude platit sociálka, tak nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2670
17.7.15 18:27

Tak tam nech přepsat místo pobytu v době nemocenské do těch termálů a je to. Já to budu muset ted taky řešit a jít bydlet jinam sousedi chtějí dělat rekonstrukci bytu tak tu také nechci být a denně to poslouchat 10 avíce hodin. takže to taky přepíši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.15 18:30

@Mandlička no ale to taky není tak jednoduché ne?? kdo to přepíše?? to by přece mohl dělat každý, měnit si pobyty a jezdit po dovolených..myslím, že toto šlo možná dřív, ale v dnešní době?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2562
17.7.15 18:37
@Anonymní píše:
@Mandlička no ale to taky není tak jednoduché ne?? kdo to přepíše?? to by přece mohl dělat každý, měnit si pobyty a jezdit po dovolených..myslím, že toto šlo možná dřív, ale v dnešní době?? :nevim:

Napíše to ten, kdo napsal nechopenku. Když lékař uváží, že to lze, tak to lze. Pokud to bude v době, kterou platí zaměstnavatel, měl by se to ale dozvědět. Kontrolu sice asi nezrealizuje, ale vědět to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
17.7.15 18:37

Netroufla bych si jet na dovolenou při neschopence a i kdyby změnil místo pobytu, stejně nemůže chodit ven, tak k čemu taková dovolená bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.15 18:44

@lucik2011 může chodit ven, má od začátku vycházky, což je pochopitelné, že nebude 5 týdnů jen ležet..má ortézu a má tu nohu pomalinku zkoušet..
@Agnesita právě že to bude už v době, kdy to bude platit sociálka..resp. to vyjde půl na půl.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2562
17.7.15 18:48
@Anonymní píše:
@lucik2011 může chodit ven, má od začátku vycházky, což je pochopitelné, že nebude 5 týdnů jen ležet..má ortézu a má tu nohu pomalinku zkoušet..
@Agnesita právě že to bude už v době, kdy to bude platit sociálka..resp. to vyjde půl na půl.. :nevim:

Hm, tak na socku to pošle doktor/ka, ale zaměstnavateli to musíš nahlásit, tam to nikdo jiný nepředá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
17.7.15 18:50

Anonymní ano jednou za měsíc to jde a pochybuji pokud bych byla doma, že bych slyšela zvonek když je ta rekonstrukce ve vedlejším bytě. Dělají se podlahy, elektrika, a celá nová kuchyn. já ten hluk od rána nechci poslouchat a kam jí prostě si musím přepsat neschopenku na přechodné místo a je to už jsem se na to ptala. Jde to. na hotel vedle našeho baráku bohužel memám 1700 na den a platiti si to jedu na druhou stranu města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat