vyse podpory po materske

1Andrejka
13.1.10 20:25

vyse podpory po materske

Ahojky Vsem.V unoru mi konci 3leta materska a v praci semnou uz nepocitaji a tak se budu muset nahlasit na urad prace.Mohl by mi nekdo poradit a napsat jaka bude ma vyse podpory vcetne socialni podpory?Zijem s manzelem v byte osobnim vlastnictvi a najem s elektrinou cini 5000kc.Mame 1 dite,manzel pracuje a jeho cisty plat cinni 8900kc.Dekuji moz za odpovedi.Spozdravem Andrejka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
13.1.10 21:03

Ahojky - a jak jsi to měla v zaměstnání se smlouvou? Ta ti už vypršela, nebo očekáváš výpověď po ukončení MD?

• Citovat
  • Upravit
jjelena
14.1.10 12:39

Ahojky, taky mě tohle téma zajímá. Teda ne že bych neměla práci, ale pokud mi dceru nepřijmou do školky, tak budu muset nejspíš skončit sama. Na mateřské budu celkem 5 let v kuse a mám 3letou variantu, tudíž 7600,–/M. Zaměstnaná jsem na dobu neurčitou a pracovala jsem 9 let v kuse.
Díky za rady

• Citovat
  • Upravit
jjelena
14.1.10 12:40

Andrejko, jinak si myslím, že pokud s tebou zaměstnavatel nepočítá a rozvazuje s tebou prac. poměr, pokud si ho teda neměla na dobu určitou, tak máš nárok na odstupné

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
14.1.10 13:27

Já se vracela do práce v březnu 2009 po tříleté MD.Po 2 měsících se mnou zaměstnavatel rozvázal pracovní poměr dohodou (měla jsem smlouvu na neurčito) s odstupným. Na úřadu práce po mně chtěli potvrzení příjmů a podpora se počítala z toho.

• Citovat
  • Upravit
Lendulas
14.1.10 14:28

Ahoj,nevite kolik je podpora,kdyz budu po materske 8 let a vlastne mezitim jsem mela taky kratkou podporu,ale to se mi pocitalo jeste z prace,ted se mi to bude pocitat z ceho?

• Citovat
  • Upravit
1Andrejka
14.1.10 17:19

Dekuji za vase odpovedi.Pred materskou jsem mela 12tis kc cisteho.Umel by nekdo priblizne spocitat kolik bych mela,aby sme vedeli jestli to utahnem s manzelem,nez si neco sezenu,jelikoz bydlime na severu cech tak pocitam ze v brzke dobe to nebude.dekuji

• Citovat
  • Upravit
101871
14.1.10 17:23

Ahojky, obecně se to s podporo má tak - pokud po RD již nenastoupíte do práce, tak se podpora počítá z průměrné mzdy ve státě tudíž asi 3000,–, pokud po RD chvilku pracujete, tak z platu.
Jo a když chcete konkrétní odpověď, je potřeba psát i konkrétní data :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Andrejka
14.1.10 17:41

Dkuji za odpoved,Ty 3tis jsou i se vsim vsudy?A jaka konkretni data bych mela napsat ,aby to bylo prenejsi?

• Citovat
  • Upravit
101871
15.1.10 08:18

Andrejko, nene to je jen orientační výše podpory pokud je rodičovská tvým posledním zaměstnáním… přesná loňská čísla jsou: první dva měsíce 3442 Kč měsíčně, další dva měsíce 2754 Kč a zbývající měsíc 2524 Kč, ale může se to pro letošek malinko změnit, nevím jak se změnila průměrná mzda, ze které se to určuje. Co se sociálních dávek týká, tam se moc nevyznám, každopádně byste měli mít nárok na příspěvek na bydlení a asi i na přídavky na dítě, ale v téhle oblasti neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.1.10 12:47

Ahoj holky nezávidím vám pokud po mateřské přicházíte o místa, 1Andrejka tebe obdivuji že jste schopni vůbec finančně vyjít! Moje rada je v době krize otěhotnět a raději být doma se sv¨ými jistými 7600 něž na podpoře… kterou ti dají jenom 6 měsíců a pak tě budou akorát doplácet do životního minima což je hodně málo peněz! Přeji hodně štěstíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat