Neschopenka a nástup na mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já jsem pracovala nejdřív skoro 5 let v jedné firmě,pak jsem dala výpověď,byla měsíc na pracáku a od 17.června jsem nastoupila do nové až do teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já to samé ve zkušební lhůtě jsem otěhotněla a nastoupila na rizikové těhotenství,je to tak že až ti skončí smlouva tak ti výpověď dají ale i tak jim tak každý měsíc budeš nosit tzv. papír na peníze,budou ti platit zdravotní a se sociálkou to půjde přez ně ale marodní budeš dostávat od sociálky,jinak já nic nevyřizovala jen mi daly výpověď a každý měsíc tam chodím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano,ten papír mi sestra dala,ale o rizikovém těhotenství doktor nic neříkal,jen napsal tu neschopenku.A mateřská se Ti vypočítává potom z čeho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to nevím já nárok nemám jelikož nemám odpracováno to co mám mít takže to uděláme přes manžela ale na sociálce by ti vše měly říct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,mám dotaz od počátku těhotenství jsem na neschopence a zajímalo by mě z čeho se mi bude pořítat mateřská?Normálně z platu který jsem měla před neschopenkou?Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,jsem ve zkušebce a jsem těhotná 7tt a vypadá to, že půjdu na neschopenku kvůli komplikacím. Proto se chci zeptat, jestli mě vyhodí na neschopence ve zkušební době, budu pobírat peníze na nemocenské nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pomoc v mateřství
Dobrý den,
mám velkou prosbu o radu.
pracuji v jedné firmě od roku 2008 , od 1.2.2011 mám smlouvu na dobu neurčitou.
12.9.2011 jsem onemocněla a pracovní neschopnost trvá do dnešního dne. takže marodím v kuse zhruba 200 dnů. nyní jsem zjistila že se mi splnilo přání a čekám dítě.Vím že vyplácení nemocenské může být max. 360dnů nebo nějak tak. Takže mi nemocenská vyprchá zhruba dva měsíce před porodem. dle informací od jedné účetní od vypršení max. nemocenské do vyplacení rodičovského příspěvku což je po 28.týdnu stáří dítěte nemám nárok ani na jednu korunu.což mi nejde do hlavy jak je možné být osm měsíců totálně bez koruny. je mi 37 let celý za celý svůj život jsem byla dva měsíce bez práce (vedena na ÚP)od svých 17-ti let plně pracuji odvádím daně (a né malé),soc., zdravotní.Když jsem se trochu zajímala na internetu dočetla jsem se že na pomoc v mateřství má nárok i osoba která je vedena na ÚP a otěhotní. tak proč né já. je to doopravdy možné???
prosím vás mnohokrát o pomoc.
děkuji
- Citovat
- Upravit
Prosím o radu
za měsíc únor mám mít proplacené 3 týdny neschopenky + 1 týden PPM…dodnes mi nic nepřišlo
volala jsem na ossz minulý týden a prý už to odeslali do prahy na centrálu, odkud ty peníze posílají…jak dlouhou dobu to muze ze zakona te „centrále“ trvat nez to posle??? jinak dopis s denním výmerem a s tím že mi to přiklepli mi už přišel…
a jeste dotaz: poslou ppm a neschopenku zaroven nebo to poslou nadvakrát? díky
![]()
Příspěvek upraven 26.03.13 v 12:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 Tak určitě nemáš 3 týdny mateřské a 1 týden PPM, neb je to to samé
takže je otázka co ti tedy má přijít.
A jinak na vyplacení mají 30 dní od dodání kompletních podkladů, potažmo od konce měsíce, za kterou PPM posílají, pokud bys jim podklady poslala před jeho koncem.
A PPM a neschopenka se posílá zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jeeee chyba! 3 týdny neschopenky a 1 týden ppm
tak je ale hrozně divný, že mi neschopenka za leden přišla 15.2. a za únor doteď nic a odevzdávala jsem to ve stejnou dobu
ppm docela chápu- než vyřídí papíry atd., ale proč sakra nepřišla ta neschopenka aspoň…doprčič už fakt!!!
jinak děkuju za odpoved…a mysliš že mám čekat nebo znova kontaktovat ossz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No 18.3. jsem volala na ossz že peníze jeste nemam a paní mi rekla, že ji jeste neprisly papíry od ucení (pritom jsem je v práci odevzdala 22.2.
), at zavolám 20.3…tak jsem tam volala a prý už je to v pořádku a že to poslala na schválení na tu centrálu do prahy…no ale penize furt nikde…takže tech 30 dní mám jako počítat od toho 20.3.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 Jojo, pak se těch 30 dní počítá od toho 20.3., ale většinou to bývá v reálu cca 10 - 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no ty kráááááso…takže já vše zařídila včas, ale protože to zřejmě učetní poslala pozde tak budu měsíc bez penez!!!pecka fakt…takze mám pocitat 30 dní na ppm a 30 dni i na neschopenku jo?
jinak tobe moc diky za vysvetlení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit