Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč bys nemohla? Třeba mi taky uniká nějaká základní (systémová) věc… Ty myslíš kvůli tomu, že když jsi na neschopence, neměla bys vlastně nikam chodit? Podle mě můžeš ven v rámci vycházek, a pokud se jedná o návštěvu jiného lékaře, tak už tuplem můžeš. Jedná se o zdraví a je úplně jedno, jestli navštívíš psychoterapeuta nebo ortopedii. Prostě se potřebuješ léčit ještě u jiného lékaře a to předpokládám můžeš i v neschopnosti.
Ale třeba se pletu…
Já, pokud mám naplánovaného lékaře, nebo i jen odběr krve, tak tam stejně jedu, i když jsem zrovna na neschopnosti s něčím, co s tím nesouvisí.
@Birds píše:
A proč bys nemohla? Třeba mi taky uniká nějaká základní (systémová) věc… Ty myslíš kvůli tomu, že když jsi na neschopence, neměla bys vlastně nikam chodit? Podle mě můžeš ven v rámci vycházek, a pokud se jedná o návštěvu jiného lékaře, tak už tuplem můžeš. Jedná se o zdraví a je úplně jedno, jestli navštívíš psychoterapeuta nebo ortopedii. Prostě se potřebuješ léčit ještě u jiného lékaře a to předpokládám můžeš i v neschopnosti.Ale třeba se pletu…Já, pokud mám naplánovaného lékaře, nebo i jen odběr krve, tak tam stejně jedu, i když jsem zrovna na neschopnosti s něčím, co s tím nesouvisí.
Tohle právě taky nikdy nevím. Plno lidí tvrdí, že mimo vycházky pouze k lékaři, který souvisí s léčbou. Že třeba objednaná návštěva u zubaře, mimo vycházky, je porušení pravidel ![]()
Taky netuším…ale taky chodím pokud tedy nejsem vyloženě infekční…třeba s chřipkou bych nikam nelezla ale se zvrtnutym kotnikem bych šla..zvlášť třeba k zubaři kde termíny aby člověk pohledal…
Možná by poradili třeba @Doctus nebo @Borrealis
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jsem teď na neschopence kvůli zánětu středního ucha. Ale zítra mám jít na psychoterapii. Myslíte, že můžu jít? Jen se ptám kvůli tomu že terapie je hrazena zdravotním pojištěním. Díky
ano, můžete jít, normálně jděte a nic neřešte
Pokud mám, beru neschopenku a nechám si dát razítko.
Případně upozorním lékaře, že jsem na neschopence, ať ví, kdybych potřebovala později potvrzení.
Tak to vezmi obracene…kdyz budes na neschopence s psychickou chorobou, tak snad taky pjdes k zubari, kdyz te zacne ble zub, ne? Takze ano, jdi.
Taky chodim, jen upozornim lekare ( ke kteremu jdu, ze jsem na neschopence). Nekdo mi,,usmoli” rovnou u nej na papir od receptu hned potvrzeni, ze jsem u nej byla, jiny mi rekne, vsak at si to kontrola overi, ze u nej je zazanam.
Me by treba holky zajimalo, kdyz jsem na neschopence a onemocni mi dite. A nema moznost s nim nikdo jiny zajit k jeho lekari. Jak to je? @Borrealis Diky.
Pokud to je odborný lékař, dá ti potvrzení o léčbě a návštěvu potvrdí i v neschopence. Pokud to je jen nějaký Bc Mgr. Nic ti nedá a porušuješ s tím vycházky.
K lékaři můžeš jít kdykoliv i s dítětem do 18 let. Pokaždé, ale potvrzení do neschopenky o návštěvě lékaře, popřípadě LZ s razítkem.
Ne mne jde o to, jestli můžu jít k lékaři když neschopenku čerpám ze zdravotního pojištění a psychoterapii taky mám ze zdravotního pojištění
@Dahlia0409 píše:
Tohle právě taky nikdy nevím. Plno lidí tvrdí, že mimo vycházky pouze k lékaři, který souvisí s léčbou. Že třeba objednaná návštěva u zubaře, mimo vycházky, je porušení pravidel
No upřímně, ono to je hodně na posouzení toho kontrolora. Ale návštěva zdravotnického zařízení by se uznávat měla.
@Anonymní píše:
Ne mne jde o to, jestli můžu jít k lékaři když neschopenku čerpám ze zdravotního pojištění a psychoterapii taky mám ze zdravotního pojištění
To s tím nemá nic společného. U nás se návštěvy zdravotnických zařízení, i soukromých, které si člověk platí, uznávají. Vlastní zkušenost. Jinde třeba ne. ![]()
@Anonymní píše:
Jenže neschopenku nečerpáš ze zdravotního pojištění, zdravotní pojištění ti uhradí ošetření u lékaře, nějaké léky apod. Neschopenka je hrazená z nemocenského pojištění, prvních 14 dnů od zaměstnavatele, zbytek od okresní správy sociálního zabezpečení. To jako myslíš, že když ti vystavil neschopenku praktický lékař, že nemůžeš jít na kontrolu k jinému doktorovi? Můžeš.
Dobrý den, chci se zeptat, jsem teď na neschopence kvůli zánětu středního ucha. Ale zítra mám jít na psychoterapii. Myslíte, že můžu jít? Jen se ptám kvůli tomu že terapie je hrazena zdravotním pojištěním. Díky