Neschopenka při covidu

16
29.8.23 19:34

Neschopenka při covidu

Dobrý den, prosím o radu. Od pondělí mám jistý covid. Chytla jsem toto od manžela. V práci mě nechtějí což chápu. Jsem tedy doma. Problém je v neschopence. Mám doktorku, která chce aby při sebemenším nachlazení se volalo do ordinace. Od pondělí urguji vystavení neschopenky, ale stále nic. Nemůžete mě prosím, poradit jak neschopenku z doktora dostat? Říkám si co pak, když mě neschopenku nevydá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7950
29.8.23 19:37
@JannaKr píše:
Dobrý den, prosím o radu. Od pondělí mám jistý covid. Chytla jsem toto od manžela. V práci mě nechtějí což chápu. Jsem tedy doma. Problém je v neschopence. Mám doktorku, která chce aby při sebemenším nachlazení se volalo do ordinace. Od pondělí urguji vystavení neschopenky, ale stále nic. Nemůžete mě prosím, poradit jak neschopenku z doktora dostat? Říkám si co pak, když mě neschopenku nevydá?

No a doktorka ti tedy nebere telefon? Nemá třeba dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.8.23 19:52

A ty ses tam nedovolala, nebo dovolala a nevystavili? Ja mam pocit ze to jde nejak 2 dny zpetne nebo jak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
29.8.23 19:54
@beruska9 píše:
A ty ses tam nedovolala, nebo dovolala a nevystavili? Ja mam pocit ze to jde nejak 2 dny zpetne nebo jak :think:

jde to 3 dny zpětně. Takže ještě ve čtvrtek lze vystavit od pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 19:54

Tak kvalitni respirator a osobne, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
29.8.23 20:03

Jak jako,,urguješ" to ti to sestra na telefonu přislíbila a nic? Tak voláš znovu, zase nic? Nebo rovnou řekli,,nedáme "?Moc tomu nerozumím, když něco urguju, tak popoháním slibotechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.8.23 20:04
@Lucka1111 píše:
jde to 3 dny zpětně. Takže ještě ve čtvrtek lze vystavit od pondělí.

Jeste lepsi :) Ale i tak by me zajimalo, jak to teda je, pokud se zakladatelka dovolala a jen zatim nebyla neschopenka vystavena, tak se holt pripomenout, zjevne na to maji cas do ctvrtku.
Pokud se ale nedovolala, tak teoreticky se muze doktorka cukat to vystavit zpetne…i kdyz u nas neni problem, ani u meho, ani u detske, nemaji duvod nas podezirat…ale zatim se mi s vzdy povedlo s nimi mluvit minimalne ten druhy den :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
29.8.23 20:51
@beruska9 píše:
Jeste lepsi :) Ale i tak by me zajimalo, jak to teda je, pokud se zakladatelka dovolala a jen zatim nebyla neschopenka vystavena, tak se holt pripomenout, zjevne na to maji cas do ctvrtku.
Pokud se ale nedovolala, tak teoreticky se muze doktorka cukat to vystavit zpetne…i kdyz u nas neni problem, ani u meho, ani u detske, nemaji duvod nas podezirat…ale zatim se mi s vzdy povedlo s nimi mluvit minimalne ten druhy den :think:

když mi přijde do ordinace zjevně nemocný člověk a chce neschopenku zpětně, tak nemám problém vystavit. Po telefonu už neschopenky moc nevystavuji, většinou chci pacienty vidět. Výjimku dělám u akutních průjmů, tam vystavím a přijdou s odstupem až to bude možné :) Co nevystavuji jsou omluvenky na pracák, kdy člověk zavolá že třeba před týdnem nešel na úřad práce protože byl nemocný, tak Ti mají smůlu, mají se ozvat hned. Stejně většina z nich kecá. My tedy telefony stíháme zvedat, takže málokdy se někdo fakt nedovolá. A samozřejmě když je hodně práce, tak se taky stane že neschopenku zapomeneme vystavit, nebo poslat recept. Pacienti zavolají znova a vystavíme. Že by nás někdo urgoval opakovaně to ne. Pokud se zakladatelka nemůže dovolat, tak vzít respirátor a vyrazit do ordinace. Je léto, doktorka může mít dovolenou, ale musí mít zástup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
29.8.23 21:47

@Lucka1111 Jé, super přístup. Já se dovolám málokdy, většinou to sestřička „vytípne“ :roll:, takhle je to od Covidu.
A když chci předepsat nějaké léky na bolest, medrol, Warfarin, tak je to problém, přitom dříve to normálně šlo.

• Citovat
  • Upravit
7950
29.8.23 21:51
@Hanullka píše:
@Lucka1111 Jé, super přístup. Já se dovolám málokdy, většinou to sestřička „vytípne“ :roll:, takhle je to od Covidu.
A když chci předepsat nějaké léky na bolest, medrol, Warfarin, tak je to problém, přitom dříve to normálně šlo.

no to je blbý. V některých ordinacích funguje virtuální systém Emmy, asi přes to lidi volají, nebo píší vzkazy a lékař to pak vyřídí. My většinu telefonů zvedneme, občas nějaký nestihneme, ale není to často. Někteří pacienti píší mail, pokud se jedná o chronicky užívané léky, tak pošlu i na základě mailu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
29.8.23 21:55
@JannaKr píše:

jsem se musela nevěřícně podívat na datum přidání diskuse :roll: fakt dnes :nevim:
a není poznat, na co se ptáš :zed: od pondělí ses nedovolala, nebo ses dovolala a doktorka slíbila, ale neschopenku nevystavila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
29.8.23 21:57
@Lucka1111 píše:
no to je blbý. V některých ordinacích funguje virtuální systém Emmy, asi přes to lidi volají, nebo píší vzkazy a lékař to pak vyřídí. My většinu telefonů zvedneme, občas nějaký nestihneme, ale není to často. Někteří pacienti píší mail, pokud se jedná o chronicky užívané léky, tak pošlu i na základě mailu.

naše doktorka má virtuální systém Medievo, ale víc to nefunguje, jak funguje,
ale doktorka „funguje“ na esemesky,– chci léky, píšu sms, dojde erecept,

• jsem nemocná, píšu sms, za chvíli mi doktorka volá obratem, doptá se na podrobnosti a objedná mě na přesný čas :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.8.23 22:04

Ten covid ještě pořád někoho baví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
29.8.23 22:04
@Lucka1111 píše:
no to je blbý. V některých ordinacích funguje virtuální systém Emmy, asi přes to lidi volají, nebo píší vzkazy a lékař to pak vyřídí. My většinu telefonů zvedneme, občas nějaký nestihneme, ale není to často. Někteří pacienti píší mail, pokud se jedná o chronicky užívané léky, tak pošlu i na základě mailu.

Mám pocit, že u nás ordinuje hlavně sestřička.
Z odborných ordinací mě mimo kontroly odkazují na praktickou lékařku a ta zase na ně. Už mě nebaví prosit se o léky :roll:, taky bych radši byla zdravá.

• Citovat
  • Upravit
Hanullka
29.8.23 22:06
@stinga píše:
naše doktorka má virtuální systém Medievo, ale víc to nefunguje, jak funguje,
ale doktorka „funguje“ na esemesky,– chci léky, píšu sms, dojde erecept,
  • jsem nemocná, píšu sms, za chvíli mi doktorka volá obratem, doptá se na podrobnosti a objedná mě na přesný čas :palec:

Fakt závidím :mrgreen:, to bohužel vůbec neznám :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí