Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, prosím o radu. Od pondělí mám jistý covid. Chytla jsem toto od manžela. V práci mě nechtějí což chápu. Jsem tedy doma. Problém je v neschopence. Mám doktorku, která chce aby při sebemenším nachlazení se volalo do ordinace. Od pondělí urguji vystavení neschopenky, ale stále nic. Nemůžete mě prosím, poradit jak neschopenku z doktora dostat? Říkám si co pak, když mě neschopenku nevydá?
@JannaKr píše:
Dobrý den, prosím o radu. Od pondělí mám jistý covid. Chytla jsem toto od manžela. V práci mě nechtějí což chápu. Jsem tedy doma. Problém je v neschopence. Mám doktorku, která chce aby při sebemenším nachlazení se volalo do ordinace. Od pondělí urguji vystavení neschopenky, ale stále nic. Nemůžete mě prosím, poradit jak neschopenku z doktora dostat? Říkám si co pak, když mě neschopenku nevydá?
No a doktorka ti tedy nebere telefon? Nemá třeba dovolenou?
A ty ses tam nedovolala, nebo dovolala a nevystavili? Ja mam pocit ze to jde nejak 2 dny zpetne nebo jak ![]()
@beruska9 píše:
A ty ses tam nedovolala, nebo dovolala a nevystavili? Ja mam pocit ze to jde nejak 2 dny zpetne nebo jak
jde to 3 dny zpětně. Takže ještě ve čtvrtek lze vystavit od pondělí.
Jak jako,,urguješ" to ti to sestra na telefonu přislíbila a nic? Tak voláš znovu, zase nic? Nebo rovnou řekli,,nedáme "?Moc tomu nerozumím, když něco urguju, tak popoháním slibotechny.
@Lucka1111 píše:
jde to 3 dny zpětně. Takže ještě ve čtvrtek lze vystavit od pondělí.
Jeste lepsi
Ale i tak by me zajimalo, jak to teda je, pokud se zakladatelka dovolala a jen zatim nebyla neschopenka vystavena, tak se holt pripomenout, zjevne na to maji cas do ctvrtku.
Pokud se ale nedovolala, tak teoreticky se muze doktorka cukat to vystavit zpetne…i kdyz u nas neni problem, ani u meho, ani u detske, nemaji duvod nas podezirat…ale zatim se mi s vzdy povedlo s nimi mluvit minimalne ten druhy den ![]()
@beruska9 píše:
Jeste lepsiAle i tak by me zajimalo, jak to teda je, pokud se zakladatelka dovolala a jen zatim nebyla neschopenka vystavena, tak se holt pripomenout, zjevne na to maji cas do ctvrtku.
Pokud se ale nedovolala, tak teoreticky se muze doktorka cukat to vystavit zpetne…i kdyz u nas neni problem, ani u meho, ani u detske, nemaji duvod nas podezirat…ale zatim se mi s vzdy povedlo s nimi mluvit minimalne ten druhy den
když mi přijde do ordinace zjevně nemocný člověk a chce neschopenku zpětně, tak nemám problém vystavit. Po telefonu už neschopenky moc nevystavuji, většinou chci pacienty vidět. Výjimku dělám u akutních průjmů, tam vystavím a přijdou s odstupem až to bude možné
Co nevystavuji jsou omluvenky na pracák, kdy člověk zavolá že třeba před týdnem nešel na úřad práce protože byl nemocný, tak Ti mají smůlu, mají se ozvat hned. Stejně většina z nich kecá. My tedy telefony stíháme zvedat, takže málokdy se někdo fakt nedovolá. A samozřejmě když je hodně práce, tak se taky stane že neschopenku zapomeneme vystavit, nebo poslat recept. Pacienti zavolají znova a vystavíme. Že by nás někdo urgoval opakovaně to ne. Pokud se zakladatelka nemůže dovolat, tak vzít respirátor a vyrazit do ordinace. Je léto, doktorka může mít dovolenou, ale musí mít zástup.
@Lucka1111 Jé, super přístup. Já se dovolám málokdy, většinou to sestřička „vytípne“
, takhle je to od Covidu.
A když chci předepsat nějaké léky na bolest, medrol, Warfarin, tak je to problém, přitom dříve to normálně šlo.
@Hanullka píše:
@Lucka1111 Jé, super přístup. Já se dovolám málokdy, většinou to sestřička „vytípne“, takhle je to od Covidu.
A když chci předepsat nějaké léky na bolest, medrol, Warfarin, tak je to problém, přitom dříve to normálně šlo.
no to je blbý. V některých ordinacích funguje virtuální systém Emmy, asi přes to lidi volají, nebo píší vzkazy a lékař to pak vyřídí. My většinu telefonů zvedneme, občas nějaký nestihneme, ale není to často. Někteří pacienti píší mail, pokud se jedná o chronicky užívané léky, tak pošlu i na základě mailu.
@JannaKr píše:
jsem se musela nevěřícně podívat na datum přidání diskuse
fakt dnes ![]()
a není poznat, na co se ptáš
od pondělí ses nedovolala, nebo ses dovolala a doktorka slíbila, ale neschopenku nevystavila?
@Lucka1111 píše:
no to je blbý. V některých ordinacích funguje virtuální systém Emmy, asi přes to lidi volají, nebo píší vzkazy a lékař to pak vyřídí. My většinu telefonů zvedneme, občas nějaký nestihneme, ale není to často. Někteří pacienti píší mail, pokud se jedná o chronicky užívané léky, tak pošlu i na základě mailu.
naše doktorka má virtuální systém Medievo, ale víc to nefunguje, jak funguje,
ale doktorka „funguje“ na esemesky,– chci léky, píšu sms, dojde erecept,
@Lucka1111 píše:
Mám pocit, že u nás ordinuje hlavně sestřička.
Z odborných ordinací mě mimo kontroly odkazují na praktickou lékařku a ta zase na ně. Už mě nebaví prosit se o léky
, taky bych radši byla zdravá.
@stinga píše:
naše doktorka má virtuální systém Medievo, ale víc to nefunguje, jak funguje,
ale doktorka „funguje“ na esemesky,– chci léky, píšu sms, dojde erecept,
- jsem nemocná, píšu sms, za chvíli mi doktorka volá obratem, doptá se na podrobnosti a objedná mě na přesný čas
Fakt závidím
, to bohužel vůbec neznám ![]()