Neschopenka pro OSVČ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
531
29.12.16 23:25

@sedmokráska taky bych moc ráda věděla od zkušených… :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.16 23:27

Tak snad nam nekdo odpovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
29.12.16 23:54

A ještě (asi blbý dotaz) - možná bys, @sedmokráska věděla?

jsem „účastna“ na nemocenském pojištění od 25.9.2016 - mám tedy již nárok na nemocenskou? Je to po těch 3 měsících, jak jsem se dočetla? :-) jak to máš ty a kolik to, prosím, vychází, pokud si platíš minimální zálohy? (Ať to se mnou sekne…) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.16 00:00

Ja se v tom moc nevyznam, ale nemocenskou si platim cca rok, jen to minimum, myslim, ze 200. Na netu jsem nasla kalkulacku (myslim, ze to bylo na penize.cz),kde jsem zadala vysi platby a vypocitalo mi to na neschopenku 155 Kc na den, coz bude kolem 3000/ mesic. Zadne slava to neni, ale kdyz vezmes, ze neplatis zalohy snad ani na ZP ani na OSSZ, tak se to uz vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
30.12.16 00:05

@sedmokráska přesně tak, pravda! to osvobození od placení záloh je příjemné…

Kamarádce její chytrá finanční poradkyně velice chytře poradila, ať si nemocenské neplatí, ta stovka, dvě navíc už nikoho nezruinují a pro ženskou je to, myslím si, nezbytnost. :)

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
30.12.16 01:05

Ahoj holky, také jsem to ted resila. Papíry patří má sociálku a do 3 dnu od vydání dr. Po svátcích u nás na ossz nikdo nebyl, tak jsem to poslala poštou. Doufám, že to bude v pohodě :mrgreen: Pak si mam za 14 dnu ještě přijít k dr pro papír na peníze a ten už tam pak vezmu osobně.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.12.16 08:53

Ano, do tří dnů, a normálně k té na sociálku co vás má na starosti. Osvobození od plateb ale bude až v následujícím měsíci, musítě marodit celý měsíc už od prvního. Jestliže nastoupíte na nemcenskou třeba až druhého, nebo jí skončíte třeba 30. za celý měsíc musíte platit plné zálohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.16 15:51

Dekuji za odpovedi. Dnes jsem ram volala a rikala mi pani, ze je jedno, kdy ji ten papir ma neschoprnku prinesu nebo poslu. Mne totiz dr. omlylem nedala tu ruzovou/cervenou kopii c.IV, ale modrou c.III, coz je pro zamestnavatele :( Tak musim nejdriv pockat na ten spravnej papir a pak teprve poslat na socialku. Pro zdr. pojistovnu mi pry pak oni daji nejake potvrzeni, abych nemusela platit zalohy ani tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
30.12.16 17:13

@sedmokráska Ale to neni zadny omyl, ta IV se dava az po 14 dnech neschopenky.

@Luciiik88 To by me celkem zajimalo, cos tam do 3 dnu posilala, kdyz prvni papir, co se posila na ossz dostanes po 14 dnech trvani pn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.16 19:04

Aha, tak pokud se IV papir dava az po 14 dnech, tak to teda do te doby jako osvc nikam neschopenku nehlasim, jestli to chapu spravne. Je to tak j. a.n. i1? Co teda jako osvc s neschopenkou mam delat? Ja jsem z toho jelen. Na zacatku diskuze tady holky resily kontroly, ale tim padem minimalne tech 14 dni socialka vlastne nevi, ze jsem na neschopence, nebo to tam nejak hlasi doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.12.16 19:13

@sedmokráska no nic, jsi sama sobě zaměstnavatelem, takže je ten papír tvůj a nic se nikam nehlásí, ani tě 14 dnů nemoci neosvobozuje od platby záloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.16 19:22

Dekuji, konecne v tom zacinam mit jasno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
30.12.16 20:28

@sedmokráska A jinak to tam hlasi doktor, posila tam dil I, ktery ty ani nikdy nevidis, to je ten vrchni originalne vyplneny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.16 20:30

Dekuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
30.12.16 21:51

@j.a.n.i1 doktorka řekla cervenej a modrej či nejdřív na ossz a zluty si nechte + dále se zastavte za 14 dnu pro papír na peníze.. :think:
Tak vzhledem k tomu, že na ossz nikdo nebyl, poslechla jsem ji a poslala jsem jim to tam.. Předpokládala jsem, že ví co rika… ono u nás na ossz je to peklo.. nikdo nic neví a nikdo neporadí.. Tak uvidím alza 14 dni az tam půjdu.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí