Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A ještě (asi blbý dotaz) - možná bys, @sedmokráska věděla?
jsem „účastna“ na nemocenském pojištění od 25.9.2016 - mám tedy již nárok na nemocenskou? Je to po těch 3 měsících, jak jsem se dočetla?
jak to máš ty a kolik to, prosím, vychází, pokud si platíš minimální zálohy? (Ať to se mnou sekne…) ![]()
Ja se v tom moc nevyznam, ale nemocenskou si platim cca rok, jen to minimum, myslim, ze 200. Na netu jsem nasla kalkulacku (myslim, ze to bylo na penize.cz),kde jsem zadala vysi platby a vypocitalo mi to na neschopenku 155 Kc na den, coz bude kolem 3000/ mesic. Zadne slava to neni, ale kdyz vezmes, ze neplatis zalohy snad ani na ZP ani na OSSZ, tak se to uz vyplati.
@sedmokráska přesně tak, pravda! to osvobození od placení záloh je příjemné…
Kamarádce její chytrá finanční poradkyně velice chytře poradila, ať si nemocenské neplatí, ta stovka, dvě navíc už nikoho nezruinují a pro ženskou je to, myslím si, nezbytnost. ![]()
díky
Ahoj holky, také jsem to ted resila. Papíry patří má sociálku a do 3 dnu od vydání dr. Po svátcích u nás na ossz nikdo nebyl, tak jsem to poslala poštou. Doufám, že to bude v pohodě
Pak si mam za 14 dnu ještě přijít k dr pro papír na peníze a ten už tam pak vezmu osobně.. ![]()
Ano, do tří dnů, a normálně k té na sociálku co vás má na starosti. Osvobození od plateb ale bude až v následujícím měsíci, musítě marodit celý měsíc už od prvního. Jestliže nastoupíte na nemcenskou třeba až druhého, nebo jí skončíte třeba 30. za celý měsíc musíte platit plné zálohy.
Dekuji za odpovedi. Dnes jsem ram volala a rikala mi pani, ze je jedno, kdy ji ten papir ma neschoprnku prinesu nebo poslu. Mne totiz dr. omlylem nedala tu ruzovou/cervenou kopii c.IV, ale modrou c.III, coz je pro zamestnavatele
Tak musim nejdriv pockat na ten spravnej papir a pak teprve poslat na socialku. Pro zdr. pojistovnu mi pry pak oni daji nejake potvrzeni, abych nemusela platit zalohy ani tam.
@sedmokráska Ale to neni zadny omyl, ta IV se dava az po 14 dnech neschopenky.
@Luciiik88 To by me celkem zajimalo, cos tam do 3 dnu posilala, kdyz prvni papir, co se posila na ossz dostanes po 14 dnech trvani pn.
Aha, tak pokud se IV papir dava az po 14 dnech, tak to teda do te doby jako osvc nikam neschopenku nehlasim, jestli to chapu spravne. Je to tak j. a.n. i1? Co teda jako osvc s neschopenkou mam delat? Ja jsem z toho jelen. Na zacatku diskuze tady holky resily kontroly, ale tim padem minimalne tech 14 dni socialka vlastne nevi, ze jsem na neschopence, nebo to tam nejak hlasi doktor?
@sedmokráska no nic, jsi sama sobě zaměstnavatelem, takže je ten papír tvůj a nic se nikam nehlásí, ani tě 14 dnů nemoci neosvobozuje od platby záloh.
@sedmokráska A jinak to tam hlasi doktor, posila tam dil I, ktery ty ani nikdy nevidis, to je ten vrchni originalne vyplneny.
@j.a.n.i1 doktorka řekla cervenej a modrej či nejdřív na ossz a zluty si nechte + dále se zastavte za 14 dnu pro papír na peníze.. ![]()
Tak vzhledem k tomu, že na ossz nikdo nebyl, poslechla jsem ji a poslala jsem jim to tam.. Předpokládala jsem, že ví co rika… ono u nás na ossz je to peklo.. nikdo nic neví a nikdo neporadí.. Tak uvidím alza 14 dni az tam půjdu.. ![]()