Neschopenka pro OSVČ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.12.16 22:00

Luciik88 - mne na cssz po telefonu rekli, ze je jedno, kdy jim to donesu, dokonce, ze klidne muzu az tri roky zpetne narokovat vyplatu neschopenky. Muzu bud kazdy mesic posilat papir, ze neschopenka trva s vyplnenym cislem uctu, tim padem budou davky vyplacet mesicne, nebo to muzu poslat po ukonceni PN a vyplati to najednou zpetne. Nevim, ale jak by to v tom druhem pripade bylo se zrusenim zaloh, proto radsi budu posilat po mesici. Jelikoz zalohy se plati zpetne, alespon tak to pry mam ja podle pani, do jejiz evidence spadam, tak jeste v lednu poslu zalohu za prosinec (PN od 22.12.) a pak od unora zalohy zrusim. Na zdr.poj.si jeste chci zavolat, co potrebuji nebo to zkusim pres internet. VZP ma hodne praktickou formu online vyrizovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
30.12.16 22:32

@Luciiik88 Evidentne nevi, neb modry je pro zamestnavatele a ten cerveny je prave ten prvni listek na penize, ktery se dava po 14 dnech a s vyplnenymi udaji o tom, jak chces penize se posila na ossz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.24 13:00

Ahoj a jak je to s placením sociálního pojištění když jsem jako OSVČ na nemocenské, tudíž mám neschopenku.
Když jsem zaměstnanec, to je mi jasné, ale když jsem OSVČ? Mám i v tom měsíci co jsem na neschopence platit zálohu? Nebo mám někde nahlásit že mám neschopenku a neplatit?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
101612
22.9.24 14:18
@Anonymní píše: Více

Pokud si na PN celý kalendářní měsíc, tak zálohy neplatis. Tedy u „klasiky“, jak je to v případě paušální daně jistě nevím, ale mám pocit, že tam platíš furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.24 17:26

@j.a.n.i1 Děkuji,paušální daň nemám. neměla bych tedy platit. Vím že zdravotní musím nahlásit že ten daný měsíc nebudu platit, se sociálním nevím.

• Citovat
  • Upravit
101612
22.9.24 22:14

No, ČSSZ zpracovává neschopenky, takže ti by měli vědět, že na ni jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí