Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky tak dnes na emiminu již druhý příspěvěk ode mě, snad vás tím neštvu ![]()
Zajímá mě jaký je rozdíl co se peněz týče, jelikož mi známý říkaj dva rozdíly.. že mateřskou brali víc jak nemocenskou a pak druhá skupina že měli větší nemocenskou 😀 jak to tedy je??…
@Daniela.Novohradska píše:
Holky tak dnes na emiminu již druhý příspěvěk ode mě, snad vás tím neštvu
Zajímá mě jaký je rozdíl co se peněz týče, jelikož mi známý říkaj dva rozdíly.. že mateřskou brali víc jak nemocenskou a pak druhá skupina že měli větší nemocenskou 😀 jak to tedy je??…
To záleží na mnoha faktorech a každý to fakt může mít jinak. Mě osobně to vychází tak, že neschopenka je v podstatě ve výši platu (plus mínus pár stovek) a mateřská byla asi o 1500,– vyšší než běžný čistý plat.
Já sem měla neschopenku prumerne o 3-5k nižší než co sem si vydělala, PPM mám zas naopak o 3-5k víc než co sem si vydelala ale sem zdravotník chodila sem na směny a každý měsíc sem měla peníze jiné (podle příplatku za víkendy, svátky, noční) a ty odměny za covid co sme loni dostali s tím asi taky celkem slušně zahybaly… ![]()
Příspěvek upraven 07.09.21 v 13:31
Ono neschopenka třeba stoupá, čim dýl na ni jsi. Já měla mateřskou a neschopenku cca stejnou, mateřskou trochu vyšší, ale rozdíl pár stovek.