Neschopenka x dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.7.12 15:00

Neschopenka x dovolená

Ahoj všem, zajímalo by mne, zda je možné přerušit PN v těhotenství, vybrat dovolenou a po vybrání dovolené zase na PN nastoupit?!Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3491
3.7.12 15:08

Tak možné to určitě je, ale finančně se Ti víc vyplatí si dovolenou vybrat až těsně před nástupem na MD a pak přejít rovnou na MD. Takhle, jak píšeš Ty, bys znovu začínala PN, znovu první 3 dny neplacený atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.7.12 15:59

Je to nesmysl. dovolená se vybírá obvykle mezi MD a RD protože během MD ti plyne nárok na další dovolenou. od nového roku můžeš vybírat dovolenou souběžně s RD takže to není žádný problém. jinak můžeš vybrat dovolenou ještě před nástupem na MD, ale pak budeš muset dovybírat po skončení MD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.7.12 18:58
@paola white píše:
Je to nesmysl. dovolená se vybírá obvykle mezi MD a RD protože během MD ti plyne nárok na další dovolenou. od nového roku můžeš vybírat dovolenou souběžně s RD takže to není žádný problém. jinak můžeš vybrat dovolenou ještě před nástupem na MD, ale pak budeš muset dovybírat po skončení MD

Ne, řádnou dovolenou čerpáš po skončení MD zároveň s rodičovským příspěvkem, ale na rodičovskou dovolenou nastupuješ až po vyčerpání řádné dovolené. A není to novinka letošního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.7.12 19:16
@Raduš.ka44 píše:
Ne, řádnou dovolenou čerpáš po skončení MD zároveň s rodičovským příspěvkem, ale na rodičovskou dovolenou nastupuješ až po vyčerpání řádné dovolené. A není to novinka letošního roku.

ano máš pravdu. myslela jsem to tak ale dost blbě jsem to napsala. tím se omlouvám za možnou mystifikaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.12 20:00

Tak já to nechápu.. mám 25dní dovolený. Mám si ji tedy vybrat před nástupem na MD? :nevim: MD mi začíná koncem listopadu…

• Citovat
  • Upravit
12743
3.7.12 20:05
@Anonymní píše:
Tak já to nechápu.. mám 25dní dovolený. Mám si ji tedy vybrat před nástupem na MD? :nevim: MD mi začíná koncem listopadu…

ne budeš si jí vybírat po skončení MD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
3.7.12 20:28

Vyber si ji až příští rok. budeš vybírat letošní dovolenou a ještě ti naskočí nárok na celou dovolenou příštího roku. skončí ti mateřská dovolená, požádáš o vyčerpání řádné dovolené a pak o čerpání rodičovské dovolené do určitého data. současně s čerpáním řádné dovolené už můžeš čerpat rodičovský příspěvek, který ti navazuje na peněžitou podporu v mateřství (tu bereš během čerpání mateřské dovolené, pokud ti na ni vznikl nárok - nevím jaké jsou přesně pro ni podmínky…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.7.12 07:34
@nozu píše:
Vyber si ji až příští rok. budeš vybírat letošní dovolenou a ještě ti naskočí nárok na celou dovolenou příštího roku. skončí ti mateřská dovolená, požádáš o vyčerpání řádné dovolené a pak o čerpání rodičovské dovolené do určitého data. současně s čerpáním řádné dovolené už můžeš čerpat rodičovský příspěvek, který ti navazuje na peněžitou podporu v mateřství (tu bereš během čerpání mateřské dovolené, pokud ti na ni vznikl nárok - nevím jaké jsou přesně pro ni podmínky…)

Ano je to přesně takto - nastup klasickou MD, po jejím dočerpání si zažádej o RD a současně o vybrání staré dovolené a pokud ti to přesáhne ještě do dalšího roku, můžeš požádat i novou dovolenou za rok 2013. Jelikož MD se považuje jako výkon práce a tak i za čerpání MD ti vzniká nárok na dovolenou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.12 12:16

Ahoj, chtěla bych se zeptat: Od 1.7.2011 jsem zaměstnaná na HPP, od 13.3.2012 jsem na neschopence. K 30.6.2012 mi skončil pracovní poměr na dobu určitou. Neschopenka mi bude trvat dále. Kam se mám jít nahlásit, když jsem vlastně nezaměstaná ted? Mám nárok na MD a můžu si vybrat délku RD :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat