Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takovýho zaměstnance bych chtěla mít 😃 já bych v práci řekla pravdu a nenastupovala. Co je komu po tom že jsi těhotná? neschopenka bude oprávněná? Myslím že ne… to že jsi byla první 3, měsíce doma neznamená že to bude ted. Takovy člověk dokáže akorát nas*at.
Aby se ti pocitala materska stejna jako u prvniho tak na ni musis nastoupir do 4 let ditete.
@epsice Mne se zas libi, jak zas tady hodne diskutujicich cloveka serve, ze je idiot a vyzirka, kdyz o nem vlastne nic nevi… a ani si to poradne neprecte… doma jsem byla az po 3 mesicich v praci, od screeningu az do konce tehotenstvi. Problem vychazi z genetickych dispozic, takze se pravdepodobne bude opakovat, mam to potvrzene od lekaru. Proto ten predpoklad, ze stejne neschopenka bude znovu a pravdepodobne i driv… O dite se snazime dlouho, zadarilo se dikibohu ted, bohuzel ve spatny okamzik, ale tak to v zivote chodi… mne naopak prijde sproste do prace v zari nastoupit, zbytecne obtezovat a zdrzovat kolegy, aby me uvedli znovu do aktualni situace a v prosinci odejit na radnou materskou. Takoveho bys chtela zamestnance? Ale zase se mi zda na hlavu postavene, abych prisla za sefem a rekla mu hele, vim tyden, ze jsem tehotna, pristi tyden uz byt tehotna nemusim… proto se ptam, jestli nema nekdo stejnou zkusenost a jak to vyresil. Preci jen v dnesni dobe nechci zahodit penize do zachodu jen kvuli spatnemu rozhodnuti.
Když máš miliardu výmluv, abys makat nemusela, tak se doma válej dál! Ale za svý beruško.
Máš nárok na to, aby tě živil manžel. Ne zaměstnavatel, ne stát!!
@epsice a ještě se bude vztekat, že ji někdo nazve vyžírkou. ![]()
@Šmoulice @epsice Mile damy, je videt, ze pokud mate deti, asi stacilo, aby se o Vas Vas manzel pouze otrel… pak jste 9 mesicu tloustly a pak porodily dite… o tom, ze nekdo muze mit tu cestu trnitejsi, nevite asi zhola nic…neni to o tom, jestli pujdu makat nebo si rychle rychle poridim dite, abych si, Vasim jazykem, mohla valet sunky doma a brat davky od statu … ja uz tehotna jsem… diky za to… a ted me jen zajimalo, jak to udelat, abych v praci bud nenaslibovala neco, co treba nebudu moct splnit nebo naopak nerekla, ze neprijdu a pak tam nenaklusala, ze se vracim… prosim uz sem nepiste, stejne mi nemate co konstruktivniho sdelit a ja se nesmim stresovat ![]()
Tak můžeš jim říct jak to je. Máš pozitivní test k dr jdeš až v červenci. Nastoupit chceš, ale minule jsi měla komlikace tak nevíš co bude teď. Tak buď ti rovnou řeknou ať jdeš na rizikáč nebo nabídnou nějakou variantu. Určitě za tebe tam někoho mají tak ho vyhazovat na 4m je blbost třeba jim zalepíš na ty 4m nějakou jinou díru.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam takovou zapeklitou otazku. Dnes jsem zjistila, ze jsem tehotna(uz se nejakou dobu snazime), zaroven jsem na neplacenem volnu do 4 let veku ditete do konce srpna. Pristi tyden se mam jit domluvit do prace ohledne zarijoveho nastupu. Chtela jsem si domluvit castecny uvazek, ale ted nevim, jestli to pro me bude financne vyhodne, kdybych vlastne do prace vubec nenastoupila a sla z neplaceneho rovnou na neschopenku. Po pravde nastupovat na nejake 4 mesice, nez pujdu na dalsi materskou mi prijde jako zbytecny stres. Nehlede na to, ze i prvni tehotenstvi jsem mela kvuli komplikacim na zacatku rizikove a byla jsem od 3.mesice doma, takze pocitam, ze ted mi ho da doktorka automaticky take.
A ted moje otazka…co rict v praci? Pravdu, ze jsem na uplnem zacatku tehotenstvi nebo radeji delat, ze v zari nastoupim? Muze se stat cokoli, prvni kontrolu na gynde mam az v cervenci, ale zaroven vzhledem k internim predpisum v praci musim zadost o zpetvzeti podat do konce cervna. Co je pro me financne nejvyhodnejsi s ohledem na neschopenku a naslednou materskou? Hraje v tom nejakou roli, pokud si domluvim castecny uvazek nebo se to pocita z platu pred prvnim ditetem? Diky moc za vsechny rady a postrehy.
Proste ti jde nejvice o zdravi tveho nenarozeneho ditete. Chapeme, rozumime. ![]()
@bobulka88 Ano,jde mi o zdravi obou mych deti, to predevsim. Nebo tebe snad uz rodice neucili, ze je treba s penezi nakladat rozume a doprat detem to, co jim doprat lze? Mam tedy nechat statu nekolik desitek tisic korun jen proto, ze se spatne rozhodnu? A ty penize pak pripadnou na davkach jistym skupinam obcanu, kteri je treba propiji? Ne diky, radeji za ne koupim detem ovoce. Ver, ze jinou davku od statu, nez rodicovskou, jsem nikdy nemela.;)
@Anonymní píše:
@bobulka88 Ano,jde mi o zdravi obou mych deti, to predevsim. Nebo tebe snad uz rodice neucili, ze je treba s penezi nakladat rozume a doprat detem to, co jim doprat lze? Mam tedy nechat statu nekolik desitek tisic korun jen proto, ze se spatne rozhodnu? A ty penize pak pripadnou na davkach jistym skupinam obcanu, kteri je treba propiji? Ne diky, radeji za ne koupim detem ovoce. Ver, ze jinou davku od statu, nez rodicovskou, jsem nikdy nemela.;)
Me rodice ucili, ze podvadet a krast se nema ![]()
@Anonymní píše:
@Šmoulice @epsice Mile damy, je videt, ze pokud mate deti, asi stacilo, aby se o Vas Vas manzel pouze otrel… pak jste 9 mesicu tloustly a pak porodily dite… o tom, ze nekdo muze mit tu cestu trnitejsi, nevite asi zhola nic…neni to o tom, jestli pujdu makat nebo si rychle rychle poridim dite, abych si, Vasim jazykem, mohla valet sunky doma a brat davky od statu … ja uz tehotna jsem… diky za to… a ted me jen zajimalo, jak to udelat, abych v praci bud nenaslibovala neco, co treba nebudu moct splnit nebo naopak nerekla, ze neprijdu a pak tam nenaklusala, ze se vracim… prosim uz sem nepiste, stejne mi nemate co konstruktivniho sdelit a ja se nesmim stresovat
Jednoduse, rekni jim pravdu. A prestan se cilit, neni duvod. Zatim mam pocit, ze myslis jen na sebe, takze vytka, ze o takovem zamestnanci vsichni sni, je v podstate na miste. Jsi na neplacenem volnu, takze vstric uz ti vysli, ted bys mohla byt slusna ty a rict jim pravdu.
@Anonymní píše:
Vymluvy, to si nech. MMCH, stat jsme my vsichni.
Aha, chapu. Takze ja podvadim a kradu, jasne… Clovek si tu dovoli otehotnet v ne uplne dobrou dobu a zepta se, jak je to s pripadnou neschopenkou u polovicniho uvazku, na ktery vlastne ani nenastoupi a hned je za vyvrhela, co chce vsechny okrast… hlavne, ze vy ostatni to nedelate… sahnete si do svedomi, kolik matek tady na emiminu mezi materskymi ma ucelovou neschopenku a neni jim vubec nic… ja pro ni medicinsky duvod mam a vlastne si asi ani nebudu moct vybirat, jestli ji chci nebo ne, ale to nema cenu tu nekomu vysvetlovat… ale holt ja jsem spatna, protoze jsem se zeptala… takze nic, uz se na nic neptam, vyresim si to sama… chtela jsem jen znat zkusenosti ostatnich, jenze tady je zrejme kazda druha “spravedliva”, co pulku sveho platu zasila na splaceni statniho dluhu a druhou pulku rozda mezi “chude a potrebne” a k tomu nikdy nemarodila…
Ja si jdu uzivat sveho tehotenstvi…
Myslim, ze tahle diskuse uz pokracovat nemusi.
@Náměsíčná a @JancaS84, ktere mi odpovedely k veci, dekuji.
@Anonymní píše:
Aha, chapu. Takze ja podvadim a kradu, jasne… Clovek si tu dovoli otehotnet v ne uplne dobrou dobu a zepta se, jak je to s pripadnou neschopenkou u polovicniho uvazku, na ktery vlastne ani nenastoupi a hned je za vyvrhela, co chce vsechny okrast… hlavne, ze vy ostatni to nedelate… sahnete si do svedomi, kolik matek tady na emiminu mezi materskymi ma ucelovou neschopenku a neni jim vubec nic… ja pro ni medicinsky duvod mam a vlastne si asi ani nebudu moct vybirat, jestli ji chci nebo ne, ale to nema cenu tu nekomu vysvetlovat… ale holt ja jsem spatna, protoze jsem se zeptala… takze nic, uz se na nic neptam, vyresim si to sama… chtela jsem jen znat zkusenosti ostatnich, jenze tady je zrejme kazda druha “spravedliva”, co pulku sveho platu zasila na splaceni statniho dluhu a druhou pulku rozda mezi “chude a potrebne” a k tomu nikdy nemarodila…
Ja si jdu uzivat sveho tehotenstvi…Myslim, ze tahle diskuse uz pokracovat nemusi.
@Náměsíčná a @JancaS84, ktere mi odpovedely k veci, dekuji.
Ty reci si muzes nechat, zbytecne se v tom hnipes, tohle si klidne muzes odpustit. Ale odporucuju si precist dotaz. Resis, co je vyhodnejsi a z ceho vytriskas vic. Priste treba muzes vic premyslet nad formulaci dotazu.
@Anonymní píše:
no nemocenskou asi taky ne? ![]()
Ahoj, mam takovou zapeklitou otazku. Dnes jsem zjistila, ze jsem tehotna(uz se nejakou dobu snazime), zaroven jsem na neplacenem volnu do 4 let veku ditete do konce srpna. Pristi tyden se mam jit domluvit do prace ohledne zarijoveho nastupu. Chtela jsem si domluvit castecny uvazek, ale ted nevim, jestli to pro me bude financne vyhodne, kdybych vlastne do prace vubec nenastoupila a sla z neplaceneho rovnou na neschopenku. Po pravde nastupovat na nejake 4 mesice, nez pujdu na dalsi materskou mi prijde jako zbytecny stres. Nehlede na to, ze i prvni tehotenstvi jsem mela kvuli komplikacim na zacatku rizikove a byla jsem od 3.mesice doma, takze pocitam, ze ted mi ho da doktorka automaticky take.
A ted moje otazka…co rict v praci? Pravdu, ze jsem na uplnem zacatku tehotenstvi nebo radeji delat, ze v zari nastoupim? Muze se stat cokoli, prvni kontrolu na gynde mam az v cervenci, ale zaroven vzhledem k internim predpisum v praci musim zadost o zpetvzeti podat do konce cervna. Co je pro me financne nejvyhodnejsi s ohledem na neschopenku a naslednou materskou? Hraje v tom nejakou roli, pokud si domluvim castecny uvazek nebo se to pocita z platu pred prvnim ditetem? Diky moc za vsechny rady a postrehy.