Těhotná vedena na ÚP / neschopenka

1
3.6.22 09:44

Těhotná vedena na ÚP / neschopenka

Dobrý den,

Holky neřešila jste některá podobnou situaci? S manželem jsme se přestěhovali, šla jsem se zaevidovat má úřad práce, kde jsem v podpůrčí době 6 měsíců otěhotněla 🙈 jsem v 15 týdnu a díky svému veku jsem dostala neschopenku, mam narok na na nemocenskou? Příspěvek na bydlení? Popřípadě kam se mam obrátit s dotazem? Díky za všechny rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36030
3.6.22 09:47

Nemocenskou ne. Příspěvek na bydlení záleží na příjmech manžela, na netu najdeš kalkulačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20911
3.6.22 09:49

Nějak nerozumím té 6 měsíční podpůrčí době a evidenci na UP.

Ale pokud jsi jen byla v evidenci na UP, tak nemáš nárok na nemocenskou a příspěvek na bydlení záleží na příjmu domácnosti atd.. To ti víc neporadíme, to musíš na úřadě sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16239
3.6.22 09:51

Nepracuješ = vystavená neschopenka slouží jen jako omluvenka z případných schůzek na ÚP, nemocenské dávky samozřejmě nedostaneš, není je z čeho vypočítat. Ode dne porodu dostaneš RP.
Jestli chcete příspěvek na bydlení, tak si spočítejte společný příjem s partnerem a hoď si to do kalkulačky na netu, jestli to vyjde nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
3.6.22 09:58
@Janounek píše:
Dobrý den,Holky neřešila jste některá podobnou situaci? S manželem jsme se přestěhovali, šla jsem se zaevidovat má úřad práce, kde jsem v podpůrčí době 6 měsíců otěhotněla 🙈 jsem v 15 týdnu a díky svému veku jsem dostala neschopenku, mam narok na na nemocenskou? Příspěvek na bydlení? Popřípadě kam se mam obrátit s dotazem? Díky za všechny rady

Ne, na nemocenskou nárok nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
3.6.22 10:12

Neschopenka je pro ty, kteří pracují … Ty jsi doma a nepracuješ. Takže na co chceš neschopenku?

A doufám, že tě bude živit manžel a žádné dávky nedostaneš! Nevím kolik ti je, ale nejspíš asi hrubě přes 30, když jsi vzhledem k tvému věku práce neschopná… Tak bys na tuto situaci asi měla mít našetřeno, ne? :think:
Ne natahovat a čekat kdo ti kde co dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
3.6.22 12:50

Ja teda taky dodnes netusila, ze vek je duvodem pro pracovni neschopnost v tehotenstvi 8o Je mi 38, loni sem mela jedno ZT a hezky jsem si to ted v praci odkroutila do 34tt. :nevim: Ty mas jeste jine zdravotni problemy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
3.6.22 13:01
@Agrion píše:
Ja teda taky dodnes netusila, ze vek je duvodem pro pracovni neschopnost v tehotenstvi 8o Je mi 38, loni sem mela jedno ZT a hezky jsem si to ted v praci odkroutila do 34tt. :nevim: Ty mas jeste jine zdravotni problemy?

Těhotný si dnes vymyslí už cokoli. Jen aby makat nemusely. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.6.22 14:26

Tu si sednu, páč PN pro těhuli jen kvůli věku člověk často neuvidí 🍿 😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie