Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Holky neřešila jste některá podobnou situaci? S manželem jsme se přestěhovali, šla jsem se zaevidovat má úřad práce, kde jsem v podpůrčí době 6 měsíců otěhotněla 🙈 jsem v 15 týdnu a díky svému veku jsem dostala neschopenku, mam narok na na nemocenskou? Příspěvek na bydlení? Popřípadě kam se mam obrátit s dotazem? Díky za všechny rady
Nemocenskou ne. Příspěvek na bydlení záleží na příjmech manžela, na netu najdeš kalkulačku.
Nějak nerozumím té 6 měsíční podpůrčí době a evidenci na UP.
Ale pokud jsi jen byla v evidenci na UP, tak nemáš nárok na nemocenskou a příspěvek na bydlení záleží na příjmu domácnosti atd.. To ti víc neporadíme, to musíš na úřadě sama.
Nepracuješ = vystavená neschopenka slouží jen jako omluvenka z případných schůzek na ÚP, nemocenské dávky samozřejmě nedostaneš, není je z čeho vypočítat. Ode dne porodu dostaneš RP.
Jestli chcete příspěvek na bydlení, tak si spočítejte společný příjem s partnerem a hoď si to do kalkulačky na netu, jestli to vyjde nebo ne.
@Janounek píše:
Dobrý den,Holky neřešila jste některá podobnou situaci? S manželem jsme se přestěhovali, šla jsem se zaevidovat má úřad práce, kde jsem v podpůrčí době 6 měsíců otěhotněla 🙈 jsem v 15 týdnu a díky svému veku jsem dostala neschopenku, mam narok na na nemocenskou? Příspěvek na bydlení? Popřípadě kam se mam obrátit s dotazem? Díky za všechny rady
Ne, na nemocenskou nárok nemáš.
Neschopenka je pro ty, kteří pracují … Ty jsi doma a nepracuješ. Takže na co chceš neschopenku?
A doufám, že tě bude živit manžel a žádné dávky nedostaneš! Nevím kolik ti je, ale nejspíš asi hrubě přes 30, když jsi vzhledem k tvému věku práce neschopná… Tak bys na tuto situaci asi měla mít našetřeno, ne? ![]()
Ne natahovat a čekat kdo ti kde co dá.
Ja teda taky dodnes netusila, ze vek je duvodem pro pracovni neschopnost v tehotenstvi
Je mi 38, loni sem mela jedno ZT a hezky jsem si to ted v praci odkroutila do 34tt.
Ty mas jeste jine zdravotni problemy?
@Agrion píše:
Ja teda taky dodnes netusila, ze vek je duvodem pro pracovni neschopnost v tehotenstviJe mi 38, loni sem mela jedno ZT a hezky jsem si to ted v praci odkroutila do 34tt.
Ty mas jeste jine zdravotni problemy?
Těhotný si dnes vymyslí už cokoli. Jen aby makat nemusely. ![]()
Tu si sednu, páč PN pro těhuli jen kvůli věku člověk často neuvidí 🍿 😁