Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky. Chtěla bych se zeptat. Malé je 22 měsíců. Snažíme se o další mimčo. Počítám, že porodit stihnu než mi skončí rodičovská dovolená.
Jde mi o to, že před porodem jsem měla pracovní smlouvu na dobu určitou. Tudíž nemám platnou pracovní smlouvu. Nevíte jak to je? Budu mít zase nárok na rodičovský a mateřský příspěvek?
Děkuji za rady
![]()
Záleží kdy smlouva vypršela. Ochranná lhůta je 180 dní, takže pokud ti už třeba rok neběží smlouva půjdeš rovnou na rodičák bez PPM
Na rodicak má narok každý, na mateřskou mít nebudeš, když ti netrvá pracovní poměr.
Prosím řeším podobnou věc, malý bude mít v září dva roky, začínáme se snažit o druhé. Mám smlouvou na dobu neurčitou, do kdy budu mít nárok na mateřskou? Jestli vůbec? Děkuju ❤️️
@Anonymní píše:
Prosím řeším podobnou věc, malý bude mít v září dva roky, začínáme se snažit o druhé. Mám smlouvou na dobu neurčitou, do kdy budu mít nárok na mateřskou? Jestli vůbec? Děkuju ❤️️
Pokud ti trvá pracovní smlouva tak máš nárok na mateřskou.
@JancaS84 píše:
Pokud ti trvá pracovní smlouva tak máš nárok na mateřskou.
Takže nejsem časově omezená?
Vím že se ptám hloupě, ale čím dýl jsem doma, tím míň mám mozkových buněk 🤦🏼♀️
Díky
@Anonymní píše:
Takže nejsem časově omezená?
Vím že se ptám hloupě, ale čím dýl jsem doma, tím míň mám mozkových buněk 🤦🏼♀️
Díky
Tak víceméně ne, pokud ti bude trvat pracovní smlouva, případně kdyby ti skončila tak by ses musela vlézt do ochrane lhůty. Kdyz ti to bude navazovat a nastoupis na mateřskou na konci rodicaku s prvim tak máš nárok. Kdyz by to bylo dyl tak by si buď musela nastoupit do práce a nebo se domluvit se zaměstnavatelem na neplaceném volnu