Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sibarita děkuju moc, tobě taky. Joo asi taky budu muset na automat, ale na jiný teď nejsou peníze.
@tulipán promiň, ale pokud nezvládá blinkry, nemůže do provozu, ale musí se nejdřív někde pořádně naučit ovládat auto a zafixovat si davani blinkru
@Prigionia píše:Já vim, je to průser strašnej. Sama jsem z toho byla hotová když jsem ještě jezdila s učitelem a někdo mi to udělal.
@tulipán promiň, ale pokud nezvládá blinkry, nemůže do provozu, ale musí se nejdřív někde pořádně naučit ovládat auto a zafixovat si davani blinkru
@Anonymní píše:
Já vim, je to průser strašnej. Sama jsem z toho byla hotová když jsem ještě jezdila s učitelem a někdo mi to udělal.
Právě, l. Neber to, že na tebe chci být hnusná, všechno ostatní co tu popisuješ, se dá v provozu zvládnout. Tak někoho zdrzis lehce, se nic nestane, ale tohle by si měla mit prostě automaticky vžity
Každý jednou začínal. Vzpomínám si na sebe a své první samostatne jízdy. V provozu jsem se chtěla rozjet nevědomky na dvojku, za mnou auta a porad mi to chcipalo
a svět se porad točí. Chce to klid a hlavně jezdit. Ničeho se neboj, je to normální. ![]()
Osvědčilo se mi ze začátku jezdit několik dní stále stejnou trasu. Tím, že ji budeš znát a opakovat, se časem soustředíš na vypilování toho, co ti nejvíc nejde a zároveň zjistíš, že ty lehčí věci děláš už automaticky. Prostě nebudeš toho mít tolik najednou. To tě zklidní. Pak přidávej k této trase nové a ono to půjde.
Takhle jsem začínala já a dneska jezdím denně, o dovolené i v cizině a řídím ráda.
Jezdit jednu trasu pravidelně ze začátku, to pomohlo mně…třeba na nákup. Nejdřív třeba o víkendu brzo ráno, získat jistotu a pak postupně za většího provozu tu stejnou trasu a pak jak získáš jistotu tak už můžeš kamkoliv, protože jakmile se přestaneš soustředit na ovládání auta, má dvakrát tolik času sledovat provoz a kam jedeš
. Mně to třeba docela šlo, ale začala jsem znova řídit po 15 letech od řidičáku, takže ze začátku taky nervy, ale nic jiného než jezdit a jezdit prostě nepomáhá. Možná ještě zvaž ty kondiční jízdy, to taky není špatná věc.
@Prigionia píše:
Právě, l. Neber to, že na tebe chci být hnusná, všechno ostatní co tu popisuješ, se dá v provozu zvládnout. Tak někoho zdrzis lehce, se nic nestane, ale tohle by si měla mit prostě automaticky vžity
Ne vůbec to tak neberu
Já to vim, taky si to za sekundu uvědomim a říkám si jaká jsem neskutečná idiotka. Jenže ta sekunda je v autě hodně a můžou se stát strašný věci..
Začala jsem řídit po letech, nikdy pred tím jsem se nevyjezdila.. Hodně mi pomohl automat a jezdit jen určitě trasy, do práce z práce, na zahradu, víc jsem nepotrebovala.. Byly to hrozne nervy, že začátku každá jízda jak za trest ![]()
@Prigionia píše:
Jasne, bude jezdit po parkovisti, tam se toho nauci hodne. Musi se soustredit a jezdit v provozu.
@Anonymní píše:
No když jedu sama tak si víc uvědomují chyby, ale radu bych občas potřebovala. V mém okolí ženský řidičák nemají. A s chlapem to je průser. Zakřičí kolikrát tak, jako bych někoho přejela a přitom se nic nestalo. Naposled jsem to nezvládla, zastavila, oči pro pláč a říkám že končim, tak hrozně me vyděsil, že jsem se klepala až domů. Takhle bych nás brzo někdy oddělala.
Dulezite je soustredit se a byt si jista predpisy. Radeji pomalu, rikat si ted blinkr, zrcatko, prejedu… Najdi si cas s mensim provozem a jed. Zkus trasu, kde si ses jista prednostma, kde vis, kam se radit. Rizeni chce praxi. Doma se chlapa zeptej, co teda bylo spatne. Jestli byl na mrtvici a tobe pripadalo, ze se nic nestalo, nech si situaci vysvetlit, at ti to nakresli. ![]()
No teď se Vás chci zeptat, jak jsem psala, mam problém s podřazováním. V autoškole po mě chtěli ať si při odbočování dávám 1 ať jedu pomalu a nechcípne mi to a to i na parkovištích. Přítel říká, ať tu 1 nese.ru, že je jen na rozjezd a nechá tam 2 a spojku. Jenže mě to takhle x krát už chcíplo. Malo plynu.
@tulipán ano, naučí se ovládat auto. Prostě jsou věci, který v autě musíš delat automaticky, když vyjedes do provozu a to je davani blinkru.
myslím si, že bude o hodně víc v pohodě na silnici v provozu, kde jezdí plno bláznů, když si bude jistá v ovládání auta
@Anonymní píše:
No teď se Vás chci zeptat, jak jsem psala, mam problém s podřazováním. V autoškole po mě chtěli ať si při odbočování dávám 1 ať jedu pomalu a nechcípne mi to a to i na parkovištích. Přítel říká, ať tu 1 nese.ru, že je jen na rozjezd a nechá tam 2 a spojku. Jenže mě to takhle x krát už chcíplo. Malo plynu.
Jednička je opravdu jen na rozjezd, pokud zatacis a nezastavis úplně, tak dej dvojku. Ale záleží asi opravdu jak pomalu jedeš. Asi si dokážu představit, ze jedeš tak pomalu, ze to ani ta dvojka nezvládá
takže to musíš udělat teď jak ti to vyhovuje a uvidíš, že časem tam budeš mít dvojku bez problémů
No když jedu sama tak si víc uvědomují chyby, ale radu bych občas potřebovala. V mém okolí ženský řidičák nemají. A s chlapem to je průser. Zakřičí kolikrát tak, jako bych někoho přejela a přitom se nic nestalo. Naposled jsem to nezvládla, zastavila, oči pro pláč a říkám že končim, tak hrozně me vyděsil, že jsem se klepala až domů. Takhle bych nás brzo někdy oddělala.