Neschopný řidič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.6.19 18:16
@tulipán píše:
Delas to dobre. Mimo provoz se ridit nenaucis. Muzes zkusit jezdit vice o vikendu nebo v case, kdy je mensi provoz a postupne zarazovat velke krizovatky a ve spicce. Nikdo dokonaly z autoskoly nevylezl. Jezdi sama, postupne si zacnes verit. Ono to pujde. A ze nad tim prenyslis jen znamena, ze se snazis byt dobrym ridicem. Jsem vzdycky u zdechleho auta v kolone, kdy jsem nervama a studem menila barvy, vzpomnela na Bajecne leta pod psa, kde Safrankova povida Vetchemu:” Vis, kolik naprostych primitivu ridi auto? A naprosto bravurne!” :lol:

No když jedu sama tak si víc uvědomují chyby, ale radu bych občas potřebovala. V mém okolí ženský řidičák nemají. A s chlapem to je průser. Zakřičí kolikrát tak, jako bych někoho přejela a přitom se nic nestalo. Naposled jsem to nezvládla, zastavila, oči pro pláč a říkám že končim, tak hrozně me vyděsil, že jsem se klepala až domů. Takhle bych nás brzo někdy oddělala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.19 18:18

@Sibarita děkuju moc, tobě taky. Joo asi taky budu muset na automat, ale na jiný teď nejsou peníze.

• Citovat
  • Upravit
588
6.6.19 18:19

@tulipán promiň, ale pokud nezvládá blinkry, nemůže do provozu, ale musí se nejdřív někde pořádně naučit ovládat auto a zafixovat si davani blinkru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 18:22
@Prigionia píše:
@tulipán promiň, ale pokud nezvládá blinkry, nemůže do provozu, ale musí se nejdřív někde pořádně naučit ovládat auto a zafixovat si davani blinkru
Já vim, je to průser strašnej. Sama jsem z toho byla hotová když jsem ještě jezdila s učitelem a někdo mi to udělal.
  • Citovat
  • Upravit
588
6.6.19 18:24
@Anonymní píše:
Já vim, je to průser strašnej. Sama jsem z toho byla hotová když jsem ještě jezdila s učitelem a někdo mi to udělal.

Právě, l. Neber to, že na tebe chci být hnusná, všechno ostatní co tu popisuješ, se dá v provozu zvládnout. Tak někoho zdrzis lehce, se nic nestane, ale tohle by si měla mit prostě automaticky vžity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
6.6.19 18:32

Každý jednou začínal. Vzpomínám si na sebe a své první samostatne jízdy. V provozu jsem se chtěla rozjet nevědomky na dvojku, za mnou auta a porad mi to chcipalo :lol: a svět se porad točí. Chce to klid a hlavně jezdit. Ničeho se neboj, je to normální. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
6.6.19 18:34

Osvědčilo se mi ze začátku jezdit několik dní stále stejnou trasu. Tím, že ji budeš znát a opakovat, se časem soustředíš na vypilování toho, co ti nejvíc nejde a zároveň zjistíš, že ty lehčí věci děláš už automaticky. Prostě nebudeš toho mít tolik najednou. To tě zklidní. Pak přidávej k této trase nové a ono to půjde.
Takhle jsem začínala já a dneska jezdím denně, o dovolené i v cizině a řídím ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
6.6.19 18:35

Jezdit jednu trasu pravidelně ze začátku, to pomohlo mně…třeba na nákup. Nejdřív třeba o víkendu brzo ráno, získat jistotu a pak postupně za většího provozu tu stejnou trasu a pak jak získáš jistotu tak už můžeš kamkoliv, protože jakmile se přestaneš soustředit na ovládání auta, má dvakrát tolik času sledovat provoz a kam jedeš :mrgreen:. Mně to třeba docela šlo, ale začala jsem znova řídit po 15 letech od řidičáku, takže ze začátku taky nervy, ale nic jiného než jezdit a jezdit prostě nepomáhá. Možná ještě zvaž ty kondiční jízdy, to taky není špatná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 18:46
@Prigionia píše:
Právě, l. Neber to, že na tebe chci být hnusná, všechno ostatní co tu popisuješ, se dá v provozu zvládnout. Tak někoho zdrzis lehce, se nic nestane, ale tohle by si měla mit prostě automaticky vžity

Ne vůbec to tak neberu ;) Já to vim, taky si to za sekundu uvědomim a říkám si jaká jsem neskutečná idiotka. Jenže ta sekunda je v autě hodně a můžou se stát strašný věci..

• Citovat
  • Upravit
15222
6.6.19 18:54

Začala jsem řídit po letech, nikdy pred tím jsem se nevyjezdila.. Hodně mi pomohl automat a jezdit jen určitě trasy, do práce z práce, na zahradu, víc jsem nepotrebovala.. Byly to hrozne nervy, že začátku každá jízda jak za trest :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16423
6.6.19 18:59
@Prigionia píše:

Jasne, bude jezdit po parkovisti, tam se toho nauci hodne. Musi se soustredit a jezdit v provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16423
6.6.19 19:04
@Anonymní píše:
No když jedu sama tak si víc uvědomují chyby, ale radu bych občas potřebovala. V mém okolí ženský řidičák nemají. A s chlapem to je průser. Zakřičí kolikrát tak, jako bych někoho přejela a přitom se nic nestalo. Naposled jsem to nezvládla, zastavila, oči pro pláč a říkám že končim, tak hrozně me vyděsil, že jsem se klepala až domů. Takhle bych nás brzo někdy oddělala.

Dulezite je soustredit se a byt si jista predpisy. Radeji pomalu, rikat si ted blinkr, zrcatko, prejedu… Najdi si cas s mensim provozem a jed. Zkus trasu, kde si ses jista prednostma, kde vis, kam se radit. Rizeni chce praxi. Doma se chlapa zeptej, co teda bylo spatne. Jestli byl na mrtvici a tobe pripadalo, ze se nic nestalo, nech si situaci vysvetlit, at ti to nakresli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 19:28

No teď se Vás chci zeptat, jak jsem psala, mam problém s podřazováním. V autoškole po mě chtěli ať si při odbočování dávám 1 ať jedu pomalu a nechcípne mi to a to i na parkovištích. Přítel říká, ať tu 1 nese.ru, že je jen na rozjezd a nechá tam 2 a spojku. Jenže mě to takhle x krát už chcíplo. Malo plynu.

• Citovat
  • Upravit
588
6.6.19 19:42

@tulipán ano, naučí se ovládat auto. Prostě jsou věci, který v autě musíš delat automaticky, když vyjedes do provozu a to je davani blinkru. :nevim: myslím si, že bude o hodně víc v pohodě na silnici v provozu, kde jezdí plno bláznů, když si bude jistá v ovládání auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
6.6.19 19:45
@Anonymní píše:
No teď se Vás chci zeptat, jak jsem psala, mam problém s podřazováním. V autoškole po mě chtěli ať si při odbočování dávám 1 ať jedu pomalu a nechcípne mi to a to i na parkovištích. Přítel říká, ať tu 1 nese.ru, že je jen na rozjezd a nechá tam 2 a spojku. Jenže mě to takhle x krát už chcíplo. Malo plynu.

Jednička je opravdu jen na rozjezd, pokud zatacis a nezastavis úplně, tak dej dvojku. Ale záleží asi opravdu jak pomalu jedeš. Asi si dokážu představit, ze jedeš tak pomalu, ze to ani ta dvojka nezvládá :nevim: takže to musíš udělat teď jak ti to vyhovuje a uvidíš, že časem tam budeš mít dvojku bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová