Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla ze začátku taky děsná trubka, teď se považuju za velmi dobrého řidiče - ale vždy klepu na dřevo, protože průser se může stát kdykoliv.
Jezdila jsem sama, musela jsem, každý den do práce a z práce - silný provoz, dálnice… párkrát uděláš botu, někdo tě protroubí, časem se naučíš. Jen bacha na ty blinkry, to mě vždycky bere ďas když vidim ty zmatkaře co netuší co se kolem nich děje, nejsou schopní blikat, na poslední chvíli odbočujou do nesmyslnejch směrů…
Jednička je opravdu tak na rozjetí, jinak jakmile při jízdě zaradis jedničku, není to ani příjemné. Na odbocovani dvojka, maximálně pokud pri odbočení zastavis tak za jedna. Jinak mezi městem snad 4 musíš dát vždycky, vždyť to jedeš tak 60 cca. Ale jediná rada je jezdit a jezdit, člověk se to časem naučí. Automatem se netrap, jw třeba si zažít nejdřív manuál. Sama když jsem začínala, tqk jsem se bála si třeba i zapnout topení abych se nerozptylila.
Po měsíci? Těžko se to naučíš hned. Chcipa to občas i mně a to mám papíry deset let, někdy auto řve, někdy cuka, to se prostě stane. Naučíš se to, neboj. Hlavně musíš jezdit.
Ano, 1 jen na rozjezd zbytek za 2. Neumím si představit, že ti to chcipa při jízdě na 2 (pokud nejsi naložená) to už musíš stát. Chce to více pracovat se spojkou
@Anonymní píše:
Jo? Já bych taky nejradši furt jezdila na dvojku, ) Přítel po mě chce furt 4, kterou jsem v autoške dávala tak 2× za tu dobu
Jo, to znám. Se mnou ještě jezdil cholerik táta a pravidelně řval: zařadit trojku, tři čtvrtě na tři (poloha rukou na volantu), predjed cyklistu…
bez něj to šlo líp. Vyjezdis se ![]()
@Prigionia Popojizdeni mimo provoz z nikoho ridice neudela. Po parkovisti jsem jezdila v prvni hodine deset minut a rovnou do ulic. Zvladla jizdu s instruktorem, takze auto ovlada, musi se soustredit, jezdit a verit si, nezmatkovat.
@Lucie008 píše:
Ano, 1 jen na rozjezd zbytek za 2. Neumím si představit, že ti to chcipa při jízdě na 2 (pokud nejsi naložená) to už musíš stát. Chce to více pracovat se spojkou
Jo, je pravda že spojka mi dělá problém. No když odbočuju ve městě do zatáčky kde je potřeba najíždět pomalinku, tak sešlápnu spojku, ale asi přidám moc málo plynu nebo naopak rychle pustin spojku a auto chcípne, tele no.
No snad máte pravdu a vyjezdim se, některé píšete, že jste také byli telata a pak se to vypracovalo, tak doufám že nejsem tele největší, protože fakt nechci aby se stalo něco zlého. Mám respekt k autu a někdy pocit, že ono ovládá mě a ne já jeho😉 sranda to není.
@Anonymní píše:
No snad máte pravdu a vyjezdim se, některé píšete, že jste také byli telata a pak se to vypracovalo, tak doufám že nejsem tele největší, protože fakt nechci aby se stalo něco zlého. Mám respekt k autu a někdy pocit, že ono ovládá mě a ne já jeho😉 sranda to není.
To bude dobrý. Hlavně si pořád opakuj, že lepší, když se člověk považuje za tele a jezdí opatrně… to pak většinou odnesou případnou nehodu jen plechy. Rozhodně lepší než pitomec, co se považuje za superridice a ohrožuje okolí.
@tulipán auto neovládá, sama zakladatelka píše, že má pocit, že auto ovládá jí
prostě dokud nebude ovládat auto, tak si věřt nebude a může z toho být akorát malér.
A jak tu někdo psal, že pokud bude jezdit pomalu, že z toho budou v případě bouračky jen pomačkaný plechy, taky není pravda. Nedá blinkr, za ní pojede nějakej střelec rychle a rozhodně z toho nejsou jen plechy pomačkaný
A třeba ťukanec s novorozencem v autě taky není nic příjemného.
A ono, co si budeme povídat, ale plno řidičů by se na ty parkoviště mělo vrátit, protože třeba pravidlo pravé ruky jim nic neříká, ale to jsem odbočila.
@Prigionia Ja mam jiny nazor. Tohle znervornovani vede jen k tomu, ze se zeny za volant boji a nikdy se nevyjezdi. jizdy delala 3× a ani jednou v provozu problem nebyl, neumi parkovat. Dal uz bych se jen opakovala.
@Anonymní píše:
No celkově mi od učitele bylo řečeno, že jsem taková nevyspytatelná. Ač to nechci házet na autoškolu, trubka bych byla asi i tak, tak zjišťují že mi dost věcí nevysvětlili, otáčkoměr atd..
to jsou kecy, jsi prostě jen nevyježděná, to přijde časem a zkušenostmi, měla jsi vidět mě. 30 na tacháči a smrt v očích, to já byla nevyzpytatelná. Zachránilo mě jen obří „Z“ přes pomalu celé auto, takže řidiči co se mnou přišli do styku byli o něco shovívavější.
A nakonec to šlo, poddalo se to. Trvalo to cca půl roku a nejvíce mi pomohla nutnost jezdit v práci i dál, než za rodnou ves. (šéf se neptal jestli mám strach nebo ne, prostě jsem musela odvézt auto do Prahy a bylo. Když mi to řekl, opravdu vážně jsem přemýšlela, že si snad zlomím nohu, abych nemusela jet, ale nakonec jsem se pochlapila
).
@hopsalka píše:
to jsou kecy, jsi prostě jen nevyježděná, to přijde časem a zkušenostmi, měla jsi vidět mě. 30 na tacháči a smrt v očích, to já byla nevyzpytatelná. Zachránilo mě jen obří „Z“ přes pomalu celé auto, takže řidiči co se mnou přišli do styku byli o něco shovívavější.A nakonec to šlo, poddalo se to. Trvalo to cca půl roku a nejvíce mi pomohla nutnost jezdit v práci i dál, než za rodnou ves. (šéf se neptal jestli mám strach nebo ne, prostě jsem musela odvézt auto do Prahy a bylo. Když mi to řekl, opravdu vážně jsem přemýšlela, že si snad zlomím nohu, abych nemusela jet, ale nakonec jsem se pochlapila).
Ty krááso, mě teď někdo říct v práci, že musím jet do Prahy, tak dám snad radši výpověď. ![]()
@Anonymní píše:
Ty krááso, mě teď někdo říct v práci, že musím jet do Prahy, tak dám snad radši výpověď.
tak o tom jsem vážně tenkrát uvažovala, nekecám. Ale nakonec jsem to dala (musela jsem týden před tím trochu „trénovat“, no trochu víc, ale nakonec jsem to zvládla, tak proč ne ty). Teď když na to vzpomínám, směju se tomu, ale tenkrát jsem měla žaludeční neurózu už 14 dní před cestou a moc vtipný mi to teda nepřipadalo. Jeden dobrý efekt to přeci jen mělo, tak mě to vyškolilo, že teď, když se ocitnu před nějakým problémem, o kterým si myslím, že „to nedám“, tak se vzchopím a nakonec se opět asi po sté přesvědčím, že nic se nejí tak horké jak se to uvaří.
Jak někdo psal, začala bych stejnými trasami a pak přidávala víc.
Holky a mám ještě jeden problém…no, moc mi nejde řadit přímo v zatáčce, točit volantem jednou rukou. Nebo na kruháči, jede auto zastavím, rozjedu se na 1, jenže jak točím volantem tak se ho bojím pustit a zařadit 2.
Je pravda, že přítel mi řekl, ať si tam tu 2 dávám hned jak se auto trošku rozjede ještě než úplně vjedu na kruháč, takže to dělám.