Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky, vím, že to tu už bylo tisíckrát, ale nic novějšího. Včera měla přijít ms, ale nepřišla, miminko si moc přejeme!! Čárka na testu na mě vykoukla už v pátek, do soboty ještě zesílila, ale teď se mi zdá, že už vůbec nesílí. Rozdíl mezi nedělí a dneškem ráno už není vůbec. Mám strach z mimoděložního těhu. Máte s tímto některá zkušenost.
Klid ta čárka nemusí být každý den jednou tak silná, doporučuji netestovat každý den, akorát se tím stresuješ, počkej pár dní, zkus znova a pak se objednej na gyndu.
Nojo, muž říká, že když někde není problém, je potřeba si ho vytvořit. Testla jsem jednou, za dva dny zas, zcela zřetelnej nárůst, a to mi stačilo. Dokázala jsem v životě už potratit s hodnotama hCG tak vysokýma, že by byly na ten zcela nejvzornější test.
Já teda nevím, proč se stresovat? Mě vždycky stačil jeden test a proč testovat zas a zas? K čemu to je? Prostě si to užívej, raduj se, objednej se na prohlídku a nestresuj se.
@mi.anetka píše:
Já teda nevím, proč se stresovat? Mě vždycky stačil jeden test a proč testovat zas a zas? K čemu to je? Prostě si to užívej, raduj se, objednej se na prohlídku a nestresuj se.
Protože je potřeba přece něco pořád řešit ![]()
V balení jsou často dva
Ale schopnost věštit mimoděložní z poměru sil čárek na testech dva dny po sobě je docela dobrá, ne? ![]()
Děkuji za reakce a mrzí mě u některých ta ironie. Mám za sebou několik potratů a neúspěchů a toto je po KET…proto ten strach a nervy (zakladatelka)
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce a mrzí mě u některých ta ironie. Mám za sebou několik potratů a neúspěchů a toto je po KET…proto ten strach a nervy (zakladatelka)
A v testu je psáno něco takového, že záleží na síle čárky?? Promiň, ale toho jsem si nevšimla…Strach a nervy si děláš zbytečně. Test pouze řekne ano či ne, ale zbytek už je na doktorovi. Resp. na miminku. Vžyť s tím máš zkuešnosti. Držím palce
![]()
Také mám za sebou několik potratů, IVF apod. A možná právě proto za ty roky vím, že snažit se vykoukat prosperitu těhotenství z podoby čárky na testu je opravdu nesmysl a o ničem to nevypovídá. Také držím palce, ale být tebou, už na další papíry nečůrám, čárka je tam ukázková, dle instrukcí se objednám k doktorovi a sleduju posun na ultrazvuku. Pokud jsem správně pochopila, lidi na tu spoustu testů čůrají pro jakýs takýs pocit uklidnění, v reálu to ale často přináší místo uklidnění akorát tunu strasu. O tom, jak to bude dál, už je teď rozhodnuto, ale víc ukáže jenom čas.
Pracovala jsem léta na gynekologii a denně zdravotnický personál opakoval to samé „těhotenský test ukáže těhotenství, nikoliv však prosperitu těhotenství, tu určí jedině ultrazvuk“, netestuj, nestresuj se ![]()
Holky, vím, že to tu už bylo tisíckrát, ale nic novějšího. Včera měla přijít ms, ale nepřišla, miminko si moc přejeme!! Čárka na testu na mě vykoukla už v pátek, do soboty ještě zesílila, ale teď se mi zdá, že už vůbec nesílí. Rozdíl mezi nedělí a dneškem ráno už není vůbec. Mám strach z mimoděložního těhu. Máte s tímto některá zkušenost.