Nesladké svačiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
10.10.22 19:22

@Anais Brno syn není schopný jíst cca hodinu po probuzení.
Mladší snídá. My ostatní taky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1127
10.10.22 19:29

Dávám výjimečně něco sladkého, ale nikdy ne sladkosti typu sušenky, bonbóny. Dávám většinou tousty, pečivo se šunkou, různé pomazánky, jogurty, tortilly apod. Někdy i zeleninový salát s těstovinami. Naše děti si nikdy nestěžovali, tak ani nevím o tom, že by ostatní děti měli sladkosti. Vážně to mají všechny? To možná decka přehání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
10.10.22 19:35

Já dětem dávám nejčastěji toust se šunkou a sýrem, k tomu nakrájim nějaké ovoce a zeleninu, občas k tomu mandle nebo ovesné sušenky od emca. Dceru by teda jen jablko na svačinu neuspokojilo, jí celkem hodně, je štíhlá, i oběd normálně sní. Sladké na svačinu nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 19:38
@Hojuza píše:
Dávám výjimečně něco sladkého, ale nikdy ne sladkosti typu sušenky, bonbóny. Dávám většinou tousty, pečivo se šunkou, různé pomazánky, jogurty, tortilly apod. Někdy i zeleninový salát s těstovinami. Naše děti si nikdy nestěžovali, tak ani nevím o tom, že by ostatní děti měli sladkosti. Vážně to mají všechny? To možná decka přehání…

Nepřehání. Pracuji jako AP ve škole a ty svačiny občas stojí za to. Minulý týden jsem tam kromě sladkosti zahlédla i hranolky.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
10.10.22 19:47

@1Pears1 všimla jsis, že zakladatelka má děti na ZŠ první stupeň???
A ptá se na svačinu pro „normální dítě“?
Já hrozně miluju tyhle matky, co jejich děti x krát týdně sportuji, ale rodiče se hýbat nevidí.
Pro mě je přínosnější jít v týdnu se synem ven, než aby ho cíleně někdo honil po hřišti x krát týdně…ale to není téma diskuze. O tomhle přetěžování si myslím taky svoje..
Edit. A jestli máš výživového poradce, který doporučuje pro aktivního sportovce toasty a tortilly tak good luck…

Příspěvek upraven 10.10.22 v 20:06

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
10.10.22 19:49

Já dávám vždy ovoce+chleba s vysokoprocentní šunkou (chleba většinou domácí)+něco sladkého k tomu (třeba fidorka).
Když dítě snídá v 7 a obědva ve 2, potřebuje mezi tím pořádnou svačinu.
Když se mu nelíbí, co dostal, výměnný obchod zajistí něco zajímavějšího. Občas se fidorky vrací, chleba a ovoce většinou sní.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.10.22 19:54
@Anais Brno píše:
Já hrozně miluju tyhle matky, co jejich děti x krát týdně sportuji, ale rodiče se hýbat nevidí.
Pro mě je přínosnější jít v týdnu se synem ven, než aby ho cíleně někdo honil po hřišti x krát týdně…ale to není téma diskuze. O tomhle přetěžování si myslím taky svoje..
:mrgreen: a co když to dítě prostě baví 8o

Já jsem dělala gymnastiku balet chodila na volejbal.. sama jsem i když už jsem nechodila na kroužky jezdila po škole třeba 30 km na kole. A moje mamka se mnou tedy nikdy nesportovala

• Citovat
  • Upravit
7296
10.10.22 20:01
@Anais Brno píše:
:mrgreen: Jsi. nejlepší, gratulka, ale asi ti nedochází, že když se dítě věnuje závodně sportu, že to ani není v možnostech rodiče, aby se tomu věnoval taky, myslím na závodní úrovni. A některé děti halt chtějí sportovat závodně. Včetně mě, jo v devítce mě to bavit přestalo a konec, ale do devátý třídy mě to bavilo, jednalo se o závodní plavání a tam se rozhodně nejde dostat stylem jít si občas zablbnout s rodiči do bazénu. Navíc když je v rodině víc dětí a jedno se chce věnovat tancování, další plavání, další atletice. A fakt to neznamená, že naši nebyli a nejsou akční a že s námi nic nedělali, jen jsme se tomu určitou dobu chtěli věnovat více a to by nám bez tréninků nemohli. dopřát. A to nejhorší na konec, představ si, že jsme do školy měli denně nějakou sladkost, buchtu, sušenku a doma potom klidně taky, každý jsme měli ve skříňce svůj košík a nikdo to neřešil. Představ si, že jsme neumřeli ani se nevyzrali, když má člověk nějaký normální pohyb, nemusí jít ani o vrcholový sport, tak kór u dětí nějaká jedna sušenka denně a kousek buchty fakt není žádný jed. Vsadím se, že to tvoje dítě, pokud není ještě zblblé ve škole svačiny mění. Snad se alespoň takhle chudák dostane k nějakému koláči. A nebo si koupí za kapesné. Jako jezte si co chcete, ale tohle mi přijde jako extrém, stejně praštěný jako jíst denně fastfood a ještě to brát jako jediný správný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
10.10.22 20:13

@ludmilaadamkova no vidíš a já nemám problém s manželem hybnout zadnici a jít sportovat společně. No jsme asi divní… Kluk má svoje kamarády, své zájmy, ale společný čas trávine aktivně…
Já kolem sebe vidím spoustu pretrenovanyvh děti a je problém, když rodiče tu míru nedokážou odhadnout a dětem se z radosti z pohybu začnou projevovat zdravotni a psychické problémy…
By mě totiž hrozně zajímalo, jak aktivní jsou samotní rodiče, aby dokázali posoudit, jak je ta fyzická zátěž a cílený tréning náročný v souvislosti se zbytek, co ti dítě má na starosti…
Ty zvládneš s prací 3× týdně tréning plus zápas o víkendu?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.10.22 20:21
@Anais Brno píše:
@ludmilaadamkova no vidíš a já nemám problém s manželem hybnout zadnici a jít sportovat společně. No jsme asi divní… Kluk má svoje kamarády, své zájmy, ale společný čas trávine aktivně…
Já kolem sebe vidím spoustu pretrenovanyvh děti a je problém, když rodiče tu míru nedokážou odhadnout a dětem se z radosti z pohybu začnou projevovat zdravotni a psychické problémy…
By mě totiž hrozně zajímalo, jak aktivní jsou samotní rodiče, aby dokázali posoudit, jak je ta fyzická zátěž a cílený tréning náročný v souvislosti se zbytek, co ti dítě má na starosti…
Ty zvládneš s prací 3× týdně tréning plus zápas o víkendu?

Já jsem chodila po práci každý den do fitka nebo jsem chodila plavat nebo na kolo. Já jsem nikdy profesionálně žádný sport nedělala a pochybuju že moje dítě ho bude dělat. Když není zvláštní talent je podle mě nesmysl to tlačit na pilu.
Já kolem sebe žádné dítě co dělá nějaký sport na profesionální úrovni nemám. My jsme jen bourání ze vsi. Tady se chodí na sportik na hasiče a tak. Do města kde by se to dělalo na úrovni to máme 30 km to fakt nehrozí.

• Citovat
  • Upravit
56089
10.10.22 20:25
@Anais Brno píše:
@1Pears1 no my jsme s jídlem rezimovi, ale základem je snídaně, oběd večeře. Na tom druhém stupni to dovedu pochopit, ale první stupeň?
Pořád svačina nemá nahradit hlavní jídlo a je smutné, že děti jsou do školy hladové…
Je Třeťák a na oběd chodí taky až v jednu… aspoň mu vytravi a sní celý oběd.
Taky chodí z družiny kolem 16, dojedeme domů a kolem 17 je večeře…

Moje děti ráno nejí, já taky ne. To nepredelas. Ani na dovolené nesnidame. Svaciny_ pizza šneky, kus foccaci, půlka tortilly, zapečené pečivo plněné sýrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.10.22 20:33

@Anais Brno tebe neco žere nebo proč jsi tak ostrá?
Prijdes mi, ze nejsi schopná vidět jiný pohled jen ten svůj, co před sebou neseš hrdě jak nějaký grál a běda, kdo ho neobdivuje jako ty

Mam dítě, co dělá aktivně taekwondo, tréninky 3×tydne, závody - a je v tom dobre. Navíc ho to neskutečně baví. Nikdy bych mu nebyla schopna neco takového zajistit sama. Bez ohledu na to, jestli kluky beru třeba na kolo nebo výšlapy se psem. Takže fakt není rovnítko dítě na profi sportu=líní rodiče nebo tréninky vícekrát tydne = pretrenovane dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
10.10.22 20:34

Druhák dostává toustak se šunkou a sýrem, lucinou, pastikou, na sladké moc není. U páťáka už jsem to vzdala a nosi denně toustak s nutelou. Čtyři roky mi denně vracel nedotcenou svačinu plus k tomu často nejde ani na oběd. Nesnidaji ani jeden. Ovoce a zeleninu mi ve škole taky nejedí, tak dostávají až doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
10.10.22 20:34

Syn ten min 2 roky jede přerušovaný půst, na ZŠ ani nechodil na obědy, teď je na střední a školu má kousek tak chodí ve 12 na oběd domů. Dcera si dělá svačiny sama, tak jak kdy. V neděli většinou peču tak si bere sladké + jogurt. Uzeniny nejí tak většinou chleba s lučinou a plátkový sýr a nějakou zeleninu nebo ovoce. Zítra má plavání taky toast celém s lučinou a asi salátovou okurku. nesnídá, oběd doma kolem 13h. U nás nikdo nejí ihned po probuzení, já nejdřív tak 2h po probuzení ;) O víkendu dcera snídá taky déle po probuzení a většinou mixit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
10.10.22 20:43

@Hojuza Ja bych tomu verila… bohuzel. Moje deti jsou taky jedine ve tride, ktere nemaji nic sladkeho ke snidani :nevim: Dcera je detektiv, ta vi presne co kdy kde a jak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí