Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bonbony na svacu nedavam, ale obcas si da dcera buchtu a miluje donuty( pecu je doma, nekdy koupim), taky ma rada rohlik a marmeladou, medem nebo nutelou. Nesladke ma toasty se sunkou, tortily, rohlik s zerve nebo pomazankou. Kdyz ma sladkou svacu, dam ji ovoce k nesladke svace ma zeleninu.
@1Pears1 Tak snídani mají v 7hodin, svačinu před 3/4 na 10 a oběd kolem 12-13hodiny. Mají ke svačině ještě v jedné přihrádce ovoce, ve druhé zeleninu a jsem ráda, že se vrací s prázdným svačinovým boxem
.
@Anais Brno Kdyz dite vstava v 7.20, tak ta krabicka ve skole neni „svacina“, ale „snidane“. Co resis?
@Jahru Tak u nás mají tyto svačiny na dopoledne. Dcera druhá třída, syn čtvrtá.
@maky 1993 píše:
@1Pears1 Tak snídani mají v 7hodin, svačinu před 3/4 na 10 a oběd kolem 12-13hodiny. Mají ke svačině ještě v jedné přihrádce ovoce, ve druhé zeleninu a jsem ráda, že se vrací s prázdným svačinovým boxem.
U nás je taky vždy vymeteno, školní obědy jedí, mohou si vybrat z nabídky dvou jídel. A ještě většinou v tomto období máme teplé večeře.
Děti říkají, že většina spolužáků sní část svačiny hned jak přijde do školy(nikdo nechodí na knop se zvoněním). Dcery, pokud ráno nesnídají, taky tak.
U nás je to jak kdy. Syn si vždy přivstane a poměrně bohatě se nasnídá, často si dělá vajíčka nebo ovesnou kaši. Holky v tomto období ráno těžko páčím z postele, i když chodí brzy spát. Ráno je dlouho tma, po změně času se to zase zlepší, budou vstávat do světla. Nevidím důvod do nich soukat snídani za každou cenu. Ani na našem intru a domově se to nedělá.
Druhačka říkala na můj dotaz, že jim paní učitelka ráno po příchodu říká, že jestli mají hlad, ať se nají. Další čas na jídlo je o velké přestávce a potom už jim jíst nedovoluje právě proto, aby jedli oběd, který mají ve tričtvrtě na dvanáct.
Naše děti v práci mají obědy už od čtvrt na dvanáct a taky se učitelky se souhlasem rodičů snaží korigovat časy jídel, aby po svačině v půl desáté už nejedly a snědly ten oběd.
Moje děti na druhém stupni a střední škole mají většinu dní obědy až v půl druhé, i páťačka dvakrát týdně.
My dáváme sladkou svačinku asi denně
Každý den je to buď crossaint, makovka, bábovka, donut, koblížek, šáteček nebo muffin. K tomu každý druhý den kousek pečiva se šunkou nebo se sýrem, paštikou a vždy tedy přihazuju i něco na zub. Kousek čokolády, bonbonu, sušenek nebo tyčinek. Ovoce do školy nedáváme
teda občas jablko nebo pár borůvek, ale to jen výjimečně
Svačinky do školy jsem vždycky synům dávala, měli rádi chleba se sýrem a šunkou, k tomu okurek. To byla nej svačina. ![]()