Nesmí se smát, jinak škytavka :(

pokymar
2.12.11 10:06

Nesmí se smát :(

ach jo. Syn (dva měsíce) se nesmí smát.

Vždycky když se začne smát, tak dostane šílenou škytku. Není to taková ta škytka, kterou míval jako miminko, to jsi jí ještě moc nevšímal jen z toho byl trochu vyjevenej. Ale tahle škytka je čistě dospělácká, je vidět, že ho to bolí, má jí i dvacet minut a moc u toho trpí. A vždycky jí dostane poté, co se začne smát. Z miniúsměvu to nemá, ale jakmile se usměje trošičku víc, tak se rozškytá.

nejhorší je, že už si to začíná uvědomovat a už se nesměje tolik jako dřív :?

Co s tím? Umívá se tím krásným bezzubým miminkovským úsměvem, ale ta škytka ho tak moc bolí. Je hrůza netěšit se, až se vaše dítko rozesměje.

na škytku mu vůbec nic nepomáhá :cert: Co s tím??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.12.11 10:10

Já ti nevím, myslíš, že ho to bolí? :think: Mě po smíchu škytali obě děti, staršímu to bylo fuk celou dobu, mladšímu vadila škytavka už od malinka, když se třeba přepil, poblil, dostal škytavku, tak potom brečel.
Mě spíš přijde, že to miminko může obtěžovat, ale mě třeba škytavka nikdy nebolela. Nicméně vyrostou z toho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.12.11 10:19

Nám to malý taky do nedávna dělal. Vždycky když se víc rozesmál, tak začal hodně škytat, že to sním úplně škubalo. Ale že by ho to bolelo to si myslím že ne. A pomohlo nám na to trochu čaje nebo vody. Fakt pár ločků a bylo po škytavce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.12.11 10:23

naše Domča se jako menší miminko taky vždycky rozškytala. Teď je jí 8m a už neškytala dobrý 2 měsíce. Neboj přejde to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.12.11 10:26

Ahojky!

Také si myslím,že škytavka nebolí,jen obtěžuje.Moje malá také často škytala a je to čím dál lepší(5 měsíců).Je dobré dát napít a nebo jsem četla fouknout do obličejíčku…ale to mi příjde trochu drastický 8o .
Vydž,bude to ustupovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
2.12.11 10:27

neboj, taky bych spíš řekla, že ho to akorát obtěžuje. můj roční syn vždy docela hodně škytal a trvá to pořád - po smíchu, po napití atd. někdy to vydrží taky dlouho, kdy škytá opravdu vydatně - „dospělácky“, jak píšeš -, ale jemu je to tedy úplně šumák :-). nebolí ho to, mě to taky nikdy nebolelo, je to „jen“ otravné. a jak píše gladys, určitě z toho vyroste ;-).
co se týká rad, v chytré knížce jsem vyčetla, že se může zkusit fouknout dětem do obličeje - většinou se prudce nadechnou, takže se jim změní rytmus dýchání a mohou přestet škytat. další rada byla otevřít na dítě okno nebo jít s ním ven. a poslední, klasická - dát napít. synovi nic moc z toho nezabírá, ale třeba to u vás bude jiné ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 10:29
vanuatu píše:
Ahojky!Také si myslím,že škytavka nebolí,jen obtěžuje.Moje malá také často škytala a je to čím dál lepší(5 měsíců).Je dobré dát napít a nebo jsem četla fouknout do obličejíčku…ale to mi příjde trochu drastický 8o .
Vydž,bude to ustupovat :mavam:

Já bych ani neřekla drastické, používá se to na plavání s kojenci, když se mají potápět, je to přirozený reflex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
2.12.11 10:29

ach jo, už zase škytá :think:

napít ani fouknout nefunguje, to už jsem zkoušela. A tu bolest jsem myslela - když hodně škytáte tak to začně být tak nepříjemné až to trochu začně i bolet, aspoň já to tak mám. A podle jeho výrazu a brekotu to nic příjemného není :( Už aby to přešlo… A do toho cvičíme vojtovu metodu…jen škytá, jí, trošku spí a brečí při cvičení :pocitac:

dík holky

• Citovat
  • Upravit
n. Hotaru
2.12.11 11:01

Ahoj :-)

Holky já teda nevím jak moc malé dětičky škytají, viděla jsem jen maličkaté miminko se škytavkou a to spíš bylo vyjukané než aby ho to bolelo.. Ale neřekla bych, že bolest u škytavky je nemožná. Naopak je dost možná. Mě osobně škytání dost bolí a mám potom vždy namožený žaludek nebo tam něco kolem.. Takže asi tak.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure