Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Potřebuji nějaké info. Mám 7 měsíčího syna a 10 dní jsme na příkrmech a o to mi jde. Baští velice rád,ale i přes to mám pocit,že mi tento týden stojí na jedné váze. Vážit ho musím,protože dávám příkrmy tzn,kojím a dokrmuji UM. Když se nabaští a má stoličku připadá mi,že je to ve stejném množství a bez zápachu. je možné,že si ještě stále zvyká na potravu a střívka ještě nchápou.Máte nějaké zkušenosti? ják vám děti nabíraly, moc děkuji
hele, po půl roce už děti nenabíraj tolik co doted. malá taky stojí na váze, tedka spíš ubrala maličko, ale to může být tím, že někdy je vážená po/před jídlem. u doktorky za měsíc něco málo připrala, tak je to prý ok. naše váhy maj rozdíl. ale k tématu- já si myslím, že je to ok. ale že má stolici bez zápachu? naše rozhodně ne
asi záleží na tom co jí. to nevím, ale váha už tak rychle nahoru nepůjde. to je ok
moc ti děkuji jí zeleninu z toho maso drůbeží,králíka. Teď jsem mu porvé dala ve skleničce a také mi ta vůně nepřipadala nějak zapáchající.
Já bych to zatím neřešila, malí dobře baští i kaká, je již živější a také tím více spaluje energii než když ležel, kolik váží? Jinak bych již tak nesledovala váhu, mudr. ti řekla, že musíš vážit?
Já se chci zeptat z jakého důvodu musíš vážit malého v 7 měsících?
Kojila jsem obě děti i v době když už jsem najela na příkrmy,ale vážila je dr. na KO
Větší děti už tak na váze nepřibírají jako malá miminka.A stolici bych naopak řešila kdyby silně zapáchala a měla zelenou barvu,jinak bych byla ráda,že dítě příkrmy jí bez problému a s radostí.
váží si jenom tak ale jak jsem psala jsme na MM mléku + dokrm UM a já neodhadnu množství,kterým ho mám dokrmit UM. Zelená stolička není a nezapáchá má jí pouze po UM,ale o je v pořádku to vím jeto normální. on je jinak naprosto v pořádku a je veselej.Děkuji za informaci