Kde máte prcky přes den?

10142
1.12.11 20:28

Kde máte prcky přes den?

ahoj,

chci se zeptat, kde máte prcky přes den, když např. vaříte nebo prostě potřebujete něco udělat? Myslím tím mimča okolo roku. Když vařím, mám malou v ohrádce a tam jí mám, když nemůžu být u ní. Když dovařím, jsem s malou v obýváku, kde má kupu hraček, pěnové puzzle a po obýváku všude leze. Jen mě napadlo, když vaříte, tak jestli prcky třeba nenecháváte volně…jen jestli není místo ohrádky lepší jí nechat lézt po baráku, a nějak samozřejmě minimalizovat nebezpečné předměty… :nevim: V té ohrádce je třeba půl hodky, pak jsme spolu, pak třeba po hodině hraní zas něco dodělávám tad…odpo býváme už spolu v tom obýváku, venku…koukám třeba na fota kamarádek a ty nechávají prcky všude lézt, koukat do šuplíků… :think:
Mě ted přijdou všechny věci pro ní nebezpečný, ale jestli právě to šmejdění není lepší, tak nějakým boulím se nevyhneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
1.12.11 20:31

u nas ohradka neprosla..terka v tom nechtela byt…takze byla porad na volno ve skrinkach..v suplikach apod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.12.11 20:31

my mame v kuchyni pridelanou takovou tu obyc houpacku na skoby,tam vydrzi sedet a koukat na me:-)))jinak by se mi furt motala pod nohama a to se bojim,ze ji oparim,tak se vesele houpe........ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
1.12.11 20:32

Já je vždycky nechala lozit po bytě, vše nebezpečné jsem odklidila. Oni mi v ohrádce ani nechtěli být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.12.11 20:32

Ahoj,
tak já mám děti neustále za zadkem a když mi na chvíli zmizí z dohledu, tak trnu hrůzou, co kde vyvedou a vymyslí za lumpárnu. Nejhorší je ticho, jak je neslyším, tak je zle a něco provedli nebo si hrají s něčím, co není dovolené. :mrgreen:
A při vaření je mám v kuchyni. I když byli takhle malí, tak byli všude se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.12.11 20:34

Když vařím, je se mnou v kuchyni a krámuje šuplata :mrgreen: Mám to přeskládaný tak, aby v těch na který došáhne byly bezpečný předměty (mísy, hrnce, vařečky) on se tim dokonale zabaví, akorát to pak musim uklidit :roll:
A v obýváku má hrací koutek, ohrádku nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.12.11 20:36

já si třeba říkám, že se víc i něco naučí, to že bude šmejdit, s tím počítám, ale třeba chodí za jednu ruku a okolo nábytku sama, sama navolno ještě ne, tak že jí to třeba inspiruje, že něco uvidí a zvedne se sama…jen si teda nedovedu představit, že budu v kuchyni a malá mi zmizne někde v baráku, schody nemáme, to je OK, ale už vidím scénář, že se zvedne na dlažbě, uklouzne a rozřízne si hlavu :roll: nebo se napíchne na roh police…ale určitě šmejdění po domě bude zábavnější než ohrádka…a třeba bude jen u mě :)

Příspěvek upraven 01.12.11 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
1.12.11 20:37

u prvniho a druhyho ditete jsme bydleli v byte, do ohradky jsem je davala jen kdyz jsem sla po schodech k postatce nebo na wc a nebo neco podobneho,jinak si tak nejak lezli v obyvaku,dvere jsem si zavrela,takze nemohli jinam utect.
treti jsme meli uz v baraku-otevrena kuchyn s obyvakem a jeste mistnost k tomu bez dveri,kluk byl snad do roka a pul hoodne v ohradce-postylce,jinak po zemi,ale opravdu byl hodne v ohrade a asi se tim i trochu zpozdil jeho vyvoj-lezl,sedel a tak v10m a zacal chodit az skoro v18m.zato ted beha o 106.ted obyvak zamykam,protoze zdrha na schodiste…
ja osobne proti ohradkam nic nemam a jestli je to pul hodky tak to nevadi,no a boulim se nevyhnes stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
1.12.11 20:37

Ahojky, dělám to jako Ty. Když vařím, mám malou v cestovní postýlce v kuchyni, aby na mě viděla - kolikrát ale protestuje a chce ven (nedivím se jí), ale musí bohužel vydržet. Když už je to její prostestování neúnosné, tak ji buď vezmu a jdem si na pár minut pohrát, nebo ji chvíli ponosím, ukážu jí obrázky a tak (máme už svou trasu po různých věcech v bytě a ona to vyžaduje v přesném pořadí), nebo ji chvíli nechám u sebe u linky v jídelní židličce - dám jí do ruky třeba vařečku ať si bouchá… Volně ji nechat nemůžu, máme dlažbu. Jinak přes den si taky hrajeme buď v obýváku nebo v jejím pokojíčku. Samotnou ji tam nikdy nenechávám, ani na minutu, protože se začíná stavět a padá dozadu jak prkno, ppřípadně se jí zamotajhí nohy do vývrtky a klesne na zem, tak by si ublížila hned jak bych zašla za roh. :-) Já bych se bez dozoru bála, ale některé kámošky to taky tak mají - no jiné zas šoupnou chudáka bobka do chodítka aby měly klid, že… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
1.12.11 20:38

Tak náš malej bud sedí v jídelní židličce a třeba papá rohlík při tom na mě kouká nebo zavřu v kuchyni a vyndám mu hrnce a vařečky a je hodnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.12.11 20:38

no budeš furt odbíhat a hledat jí,s tím počítej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.12.11 20:40
petratavali píše:
já si třeba říkám, že se víc i něco naučí, to že bude šmejdit, s tím počítám, ale třeba chodí za jednu ruku a okolo nábytku sama, sama navolno ještě ne, tak že jí to třeba inspiruje, že něco uvidí a zvedne se sama…jen si teda nedovedu představit, že budu v kuchyni a malá mi zmizne někde v baráku, schody nemáme, to je OK, ale už vidím scénář, že se zvedne na dlažbě, uklouzne a rozřízne si hlavu :roll: nebo se napíchne na roh police…ale určitě šmejdění po domě bude zábavnější než ohrádka…a třeba bude jen u mě :)Příspěvek upraven 01.12.11 v 20:38

Podle mě ti nezdrhne, malej všude chodí za mnou, výjimečně odjede z místnosti, ale bud se hned vrátí, nebo se jdu podívat co tam zase kuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
1.12.11 20:40

U nás syn nechtěl být v ohrádce, ale v roce je výhoda ta, že nikam moc nedosáhnou, takže jsem ho nechala být. Teď má 2,5roku a všude vleze a to je pak.. Klidně si otevře dveře na balkón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.12.11 20:41
Maddlen píše:
Ahojky, dělám to jako Ty. Když vařím, mám malou v cestovní postýlce v kuchyni, aby na mě viděla - kolikrát ale protestuje a chce ven (nedivím se jí), ale musí bohužel vydržet. Když už je to její prostestování neúnosné, tak ji buď vezmu a jdem si na pár minut pohrát, nebo ji chvíli ponosím, ukážu jí obrázky a tak (máme už svou trasu po různých věcech v bytě a ona to vyžaduje v přesném pořadí), nebo ji chvíli nechám u sebe u linky v jídelní židličce - dám jí do ruky třeba vařečku ať si bouchá… Volně ji nechat nemůžu, máme dlažbu. Jinak přes den si taky hrajeme buď v obýváku nebo v jejím pokojíčku. Samotnou ji tam nikdy nenechávám, ani na minutu, protože se začíná stavět a padá dozadu jak prkno, ppřípadně se jí zamotajhí nohy do vývrtky a klesne na zem, tak by si ublížila hned jak bych zašla za roh. :-) Já bych se bez dozoru bála, ale některé kámošky to taky tak mají - no jiné zas šoupnou chudáka bobka do chodítka aby měly klid, že… :nevim:

proč chudinku??taky jsem do chodítka dávala......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
1.12.11 20:41

V ohrádce,ale tam moc dlouho nepobude,takže většinou je se mnou,přehrabuje šuplíky,nebo dělá totální čurbes v pokoji,aby si maminka,potom co dovaří,náhodou nesedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí