Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Angua píše:
Asi takto nějak to u nás vypadalo
tak to je přesně u nás,tak se houpe,jinak bych se už houpala já,ale jinde ![]()
petratavali píše:
ahoj,chci se zeptat, kde máte prcky přes den, když např. vaříte nebo prostě potřebujete něco udělat? Myslím tím mimča okolo roku. Když vařím, mám malou v ohrádce a tam jí mám, když nemůžu být u ní. Když dovařím, jsem s malou v obýváku, kde má kupu hraček, pěnové puzzle a po obýváku všude leze. Jen mě napadlo, když vaříte, tak jestli prcky třeba nenecháváte volně…jen jestli není místo ohrádky lepší jí nechat lézt po baráku, a nějak samozřejmě minimalizovat nebezpečné předměty…V té ohrádce je třeba půl hodky, pak jsme spolu, pak třeba po hodině hraní zas něco dodělávám tad…odpo býváme už spolu v tom obýváku, venku…koukám třeba na fota kamarádek a ty nechávají prcky všude lézt, koukat do šuplíků…
Mě ted přijdou všechny věci pro ní nebezpečný, ale jestli právě to šmejdění není lepší, tak nějakým boulím se nevyhneme…
Ohrádku jsem nikdy neměla. Kluk mohl všude, byt jsme přizpůsobili. V kuchyni měl (má dodnes) vyčleněné své dva šuplíky, šuplík pod troubou a dvě skříňky. Ve všech jeho skříňkách byly nerozbitné, bezpečné věci. Kramařil a vařil se mnou. Totéž třeba při skládání prádla. Dostal dvě tři ponožky a triko a skládal se mnou. Dneska už hledá a třídí k sobě svoje ponožky, trička s krátkým, s dlouhým, slipy, atd. Když myju nádobí, stojí vedle na židli a myje taky v malém dřezu.
Prostě pomáhá. Baví ho to a tím, že ho do svých činností zapojuji, tak je se mnou, klidný, nemá potřebu si něco vynucovat. Okolo toho roku to bylo obdobné, samozřejmě přizpůsobené jeho věku.
syn lozí po zemi a hraje si, ale sbírá drobky, borčus a to mě štve
když vařím jde do postýlky a hraje si v ní ![]()
petratavali píše:
zítra to mé zvířátko vypustím, chtěla bych jí dát trošku volnosti a uvidíme, co provede, snad přežijeme bez zranění, třeba bude malá nadšená, což si myslím, že stopro bude. Mě už ta ohrádka přijde divná, když vidím, jak je nadšená, když může všemožně lézt a chodit okolo nábytku..a třeba se tak zbavíme ohrádky a budeme mít plno místa v kuchyni
Jen ještě budeme muset malé zabranit nějak přístup ke krbovkám, to je další blbý místo…ale ty jsou v kuchyni, tak na ně vidím…dlažba, krbovky…asi malou omotám molitanem…i když ten je hořlavý…
No krbovky určitě nečím úplně „odizolovat“, ať na ně stokrát vidíš, spálí se ani nevíš jak…Já takhle jednou pekla v kuchyni, na 2 vteřiny jsem se otočila a malej stál opřenej o rozpálené dveře trouby..naštěstí se nic nestalo, ale dnes když peču, udělám kolem trouby mantinely židlí a košem…
Jinak když si malej ze začátku stoupal a tím pádem i padal, tak jsem měla připravený polštář a jakmile to vypadalo, že by mnohl při případném pádu zabít, dala jsem polštář na zem za něj ![]()
Většinou se mi motá pod nohama… A „pomáhá“ mi. Nějaké zavírání někam by zřejmě neprošlo.
Alpaka píše:Angua píše:Dítě honí matku, nikdy né naopak.
Asi takto nějak to u nás vypadalo
Tak nějak
Akorát, že v tomhle věku byl rád, že stojí ![]()
Ahojky
Tomu šmejdění v šuplíkách se časem stejně nevyhneš.Děti jsou zvědavky
Já když potřebuju něco udělat tak mám malou v postýlce ale jelikož chodí tak mi tam moc dlouho nevydrží.Takže pak mě zbývá ji buď dát do jídelní židličky třeba s rohlíkem nebo třeba chlebem a nebo ji prostě nechám jen tak pobíhat po pokoji a jelikož máme kuchyň,jídelnu a obyvák propojený,tak na ni vidím co dělá.Většinou je opravdu nejvíc spokojená na zemi.A tak jsme spokojený obě dvě,já tak můžu udělat co potřebuju a malá se zabaví
Ikdyž je pravda u toho vaření je to zrovna hodně o hlídání,protože když se mi přiblíží k troubě tak na ni položí ručičku a řekne au.Kdybych ji nehlídala asi by se pěkně popálila ![]()
zdravím, hrnce a vařečky byla největší zábava akorát se trochu motala pod nohy. Ohrádku jsme nikdy neměli.V roce už chodila do té doby byla v chodítku to jí moc bavilo.
U nás ohrádka taky neprošla,vydrží tam tak 10 min. někdy si tam sám vleze,ale hned vyleze
Většinu času trávíme v kuchyni máme ji prostornou a Tobik je na zemi a hraje si,když zmizí tak vím,že stojí u pračky
Jinak ostatní místnosti mám zavřený a odpo bývá v pokojíčku se starším bráškou ![]()
Holky tak mě napadá, vy co máte doma velkého psa jak to děláte? My máme 7lettou téměř 40kg fenku rhodeského rigbecka, je hodná, malé si defakto nevšímá (malá má 5 měsíců). Přijde k ní sem tam, čichne, odejde. Co mi vadí je to neuvěřitelné množství chlupů co zametám každý den, už vidím jak se malá začne plazit že toho bude mít věčně plnou pusu. Uklidím a za chvíli bych mohla znovu ![]()
Aishenko my měli psa v bytě donedávna (díkybohu už nemáme, je venku).40-ti kilového retrívra, hrůza.Celé dny jsem chodila a uklízela po něm…A stejnak to neuklidíš
![]()
Ale kdybychom ho měli doma stále, pořídím si asi robotický vysavač…
Xangel, jak ráda bych jí vyšoupla ven, bohužel to nejde
Od štěněte jí partner navyknul být doma, nevydrží ani venku na zahradě sama, jedině v létě když se vyhřívá na sluníčku. Taky mi to vadí, uklízím a vidět to není. Nepatřím tedy mezi ty které chtějí mít skleníkové dítě ve sterilním prostředí
ale aby měla pořád plné oblečení a pak i pusu chlupů se mi fakt nelíbí. Robotický vysavač si pořídila partnerova sestřenice, prý je to k ničemu, také jsem o něm už uvažovala.