Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My psa přímo nemáme, ale v baráku s náma žijou dva - takže i když k nám nechodí, tak se to nanosí… A co dělám? Nadávám, vysávám, zvykla jsem si, že psí chlupy jsou VŠUDE a těším se, až se přestěhujeme
![]()
ahoj, starsi dcera vydrzela v ohradce jen chvilku, takze jsem ji vetsinou mela u sebe v kuchyni, nekdy v zidlicce, ale vetsinou si hrala v kuchyni na zemi ![]()
My máme obývák spojený s kuchyní. Takže buď je u mě, nebo si hrabe v dětské kuchyňce, kterou tam má starší dcera, nebo si hraje s hračkama co má v obýváku. A když jsou tyto možnosti vyčerpány, otevřu jí šuplík s miskama v kuchyni a přehrabuje tam.
Aishenka píše:
Holky tak mě napadá, vy co máte doma velkého psa jak to děláte? My máme 7lettou téměř 40kg fenku rhodeského rigbecka, je hodná, malé si defakto nevšímá (malá má 5 měsíců). Přijde k ní sem tam, čichne, odejde. Co mi vadí je to neuvěřitelné množství chlupů co zametám každý den, už vidím jak se malá začne plazit že toho bude mít věčně plnou pusu. Uklidím a za chvíli bych mohla znovu
máš to jedno,já to mam to samé i s kocourem,tak neustale zametam,ale co,aspon budou mit nejakou imunitu ![]()
Ahoj, malej byl nejdřív na zemi na dece a když se začal pohybovat, a že je sakra rychlej, pořídili jsme mu ohrádku. Máme doma taky dlažbu a už se párkrát stalo, že když lezl, uklouzla mu ruka nebo noha a dal si na kokos.
Teď se staví, obchází kolem nábytku a zkouší pár krůčků sám, ale protože se mu u toho motají nožičky, je to pro něj nebezpečný. Takž když musím něco udělat, dám ho do ohrádky, má tam svůj hrací koutek a hraje si tam.
Jinak je tam vždycky jen po tu dobu, když něco dělám, jinak má svoje volné pole působnosti v prvním patře, kde máme plovoučky a tam řádí jako ďábel. ![]()
dnes jsem to naše zvíře vypustila. Měli jste pravdu, že se držela u mě, lezla jak blázen v kuchyni dokola okolo stolu, pes neustále za ní v patách. Pak do obýváku a zase ke mě, dál na chodbu nešla. Nebo se o něco postavila. Akorát ta dlažba, ta mi štve, je studená…no a malá jistě bude dřív jak prasátko asi, ne že bych nevytírala, ale přeci jen ohrádka není zem. Ale byla nadšená. Hlavně teda ze psa, ten byl jak její bodyguard ![]()
My máme psa maličkýho - a chlupy mě štvou taky. Ten koloběh - ze země v obýváku na oblečení, s malou do jídelní židličky, na přebalovák, když jí dávám přes den spát, tak do postýlky - z přebalováku sklepávám na zem v ložnici
Pořídili jsme tyčovej akumulátorovej vysavač, abych mohla v případě potřeby jenom vzít ze stojanu a vyluxovat - a vysávám tak obden a stejně se můžu vzteknout, chlupy všude
Jinak teda ty větší psi jso aspoň větší flegmatici - naše ppidizvíře si dost hlídá třeba jídlo, takže musim důsledně izolovat od sebe, když jedna dostane něco „do pusy“ - jinak to zavání přinejmenšim vrčenim.
Tak naše si do misky sáhnout nechá a nevrčí, to by si taky zkusila
otázka,j estli jí to nebude vadit od malé. Neteře se jí přímo hrabali v misce s vodou a nevšímala si jich, dokonce jí vyhodili z pelechu tak odešla, spíše před dětmi prchá když to jde
Zase je ovšem natolik drzá že neteři vzala z ruky rohlík a to jsem stála kousek od ní, sice hned dostala vynadáno a plácnutí gumovým papučem ale nezabralo. Toho jediného se bojím, malé něco vezme a nechtíc jí třeba kousne ![]()
Kde máte během dne mimča? Malej má od narození udělaný koutek na gauči. Teď je mu 5 měsíců a vypadá to na přetáčení, takže jsme mu koupili pěnové puzzle na zem. Přijde mi to takový divný ho nechat celý den na zemi
.Nebo koupit spíš ohrádku?
Mam malou na zemi na dece od cca 2mesicu, kdy ji zacala bavit hrazdicka. Pretocila se ve trech. Ted je ji 6 a uz mesic se plazi. 5mesicni dite potrebuje prostor, objevovat svet. Dala bych ho na puzzle a na ohradku se vyprdla.
@Tereza1986 Na sedačce - ale jen na spaní (šoupla jsem tam židli, aby nespadla), zbytek na zemi.. V tomhle věku už válela sudy, takže na puzzlích vydržela jen chvilku
Máme ho celý den na zemi, od 2 měsíců, chvílema v Manduce. Od pátýho měsíce sedí i leze. V ohrádce by nechtěl být.
Byla na zemi, na hrací dece, na pěnovém puzzle, jak píšeš. Divný mi to nepřišlo. Obsypala jsem ji hračkama, dala hrazdičku a bylo to ![]()
Taky jsem malou mela na zemi, mame od Timy Love krasnou velkou hraci deku s hrazdickou. Byla tam od 3 mesicu. V cca 7 mesicich jsme to vymenili za penove puzzle.