Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já dávám malýho na zem od cca pěti měsíců, ze začátku zam měl deku, aby mu nebyla zima, teď už tam má jen pěnové puzzle, ale to je mu malý, takže leze všude po koberci
a je spokojenej, akorát ho musí člověk pořád hlídat, aby nelezl, kam nemá - rád leze ke dveřím na balkon, tak tam se musí opatrně, hned vedle je topení a to bych nerada zažila tenhle karambol…
Ohrádku jsem nikdy neměla, vždycky jsem dceru nechávala lozit po bytě, ať si dělá, co chce a poslouchala jsem, jestli není najednou moc podezřelé ticho
Do postýlky šla vždy jen ve chvíli, kdy jsem si šla ven pověsti prádlo, tak aby mi nevlezla fakt někam, kam nesmí.
@Laaja píše:
Ahoj,
tak já mám děti neustále za zadkem a když mi na chvíli zmizí z dohledu, tak trnu hrůzou, co kde vyvedou a vymyslí za lumpárnu. Nejhorší je ticho, jak je neslyším, tak je zle a něco provedli nebo si hrají s něčím, co není dovolené.
A při vaření je mám v kuchyni. I když byli takhle malí, tak byli všude se mnou.
Druhé dítě jsem dávala do ohrádky. Teď mám třetí (10měsíců) a už ji taky dávám do ohrádky. Začíná lozit a padat a podlaha je tvrdá. Taky mi to přijde bezpečné a teď hlavně i proto, že starší syn si taky tady hraje a má různé malé hračky a figurky, tak bych to neuhlídala.