Kde máte prcky přes den?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
1.12.11 20:41

Ahoj. Teď už je to o něčem jiném, ale když měla Mája kolem roku, tak ještě nechodila. Když jsem vařila a nebylo to nebezpečný (neotevírala jsem horkou troubu, neměla v ruce rychlovarku, nepapinila :lol: jsem atp), tak jsem ji nechala motat se kolem mě. Několik zásávek má dostupných, tam jsou kastroly, vařečky, příbory (ostré nože máme nahoře na lince ve stojanu), plastové krabičky atp. Pokud jsem dělala s troubou atp, tak byla malá v postýlce (když zrovna spala), ohrádce (s hračkama, vydržela tam hodně dlouho) nebo v jídelní židličce (se svačinkou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.12.11 20:42

Nebo taky bude u tebe a kramovat misky, vařečky, hrnce apod. Zavři dveře, kam nechceš aby chodila a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.12.11 20:42
Maddlen píše:
Ahojky, dělám to jako Ty. Když vařím, mám malou v cestovní postýlce v kuchyni, aby na mě viděla - kolikrát ale protestuje a chce ven (nedivím se jí), ale musí bohužel vydržet. Když už je to její prostestování neúnosné, tak ji buď vezmu a jdem si na pár minut pohrát, nebo ji chvíli ponosím, ukážu jí obrázky a tak (máme už svou trasu po různých věcech v bytě a ona to vyžaduje v přesném pořadí), nebo ji chvíli nechám u sebe u linky v jídelní židličce - dám jí do ruky třeba vařečku ať si bouchá… Volně ji nechat nemůžu, máme dlažbu. Jinak přes den si taky hrajeme buď v obýváku nebo v jejím pokojíčku. Samotnou ji tam nikdy nenechávám, ani na minutu, protože se začíná stavět a padá dozadu jak prkno, ppřípadně se jí zamotajhí nohy do vývrtky a klesne na zem, tak by si ublížila hned jak bych zašla za roh. :-) Já bych se bez dozoru bála, ale některé kámošky to taky tak mají - no jiné zas šoupnou chudáka bobka do chodítka aby měly klid, že… :nevim:

no my máme právě dlažbu v kuchyni, z toho mám taky strach :think: ale říkám si ohledně toho chození, jestli by už nechodila sama, kdyby v té ohrádce nebyla. Takhe chodí v ní, okolo, ale úplně sama bez držení nee…no, vyzkouším to, chtěla bych jí dát trošku volnosti a možnost zkoumání, třeba si bude hrát v klidu v obýváku na koberci sama (je hned vede kuchyně)…jen ta dlažba, ta mě děsí a malá je tele. Když padá, tak ne na zadek, ale nejlépe něco otře tlamiznou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
1.12.11 20:43
Brambůrka10 píše:
Maddlen píše:
Ahojky, dělám to jako Ty. Když vařím, mám malou v cestovní postýlce v kuchyni, aby na mě viděla - kolikrát ale protestuje a chce ven (nedivím se jí), ale musí bohužel vydržet. Když už je to její prostestování neúnosné, tak ji buď vezmu a jdem si na pár minut pohrát, nebo ji chvíli ponosím, ukážu jí obrázky a tak (máme už svou trasu po různých věcech v bytě a ona to vyžaduje v přesném pořadí), nebo ji chvíli nechám u sebe u linky v jídelní židličce - dám jí do ruky třeba vařečku ať si bouchá… Volně ji nechat nemůžu, máme dlažbu. Jinak přes den si taky hrajeme buď v obýváku nebo v jejím pokojíčku. Samotnou ji tam nikdy nenechávám, ani na minutu, protože se začíná stavět a padá dozadu jak prkno, ppřípadně se jí zamotajhí nohy do vývrtky a klesne na zem, tak by si ublížila hned jak bych zašla za roh. :-) Já bych se bez dozoru bála, ale některé kámošky to taky tak mají - no jiné zas šoupnou chudáka bobka do chodítka aby měly klid, že… :nevim:
proč chudinku??taky jsem do chodítka dávala......

Tak já pro to moc nejsem… Ale mluvím o zatím nechodícím dítěti (svém i tom od kamarádky, co ho tam dává), abychom si rozuměly. Ale fakt nechci aby se tato diskuse zvrhla v debatu o chodítkách! Toho je tu všude dost.

Příspěvek upraven 01.12.11 v 20:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.12.11 20:43

Taky máme v kuchyni dlažbu a nevidím v tom problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.12.11 20:44

A nebo jí tam dej nějakou podložku, koberec, pěnové puzzle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
1.12.11 20:46

Ad dlažba v kuchyni: no malá zatím nechodí a ještě hodně dlouho nebude (tipuju až tak duben, květen?), tak já ji nechci nechávat volně ani ne tak kvůli pádům jako proto, že nechci aby po té studené dlažbě lezla a seděla na ní - zatím jí nevysvětlím že si má sednout třeba na místo, kde jí nachystám pěnové puzzle, to je jasné. Takže bohužel ta postýlka no, i když by pro ni bylo určtě lepší aby byla volně, ale prostě u nás to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.12.11 20:46
Temaho píše:
Taky máme v kuchyni dlažbu a nevidím v tom problém :nevim:

tak protiskluzové tapiny má, ale jen mám strach, když uklouzne, spadne hlavou třeba na nohu židle :? malá prostě když už nepadá na zadek, ale na pusu…já to zítra vyzkouším, třeba fakt bude jen u mě, a pes na ní taky dohlídne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.12.11 20:47

jasně,to já taky ne,ale malou jsem tam občas davala,ale to už obcházela sama nábytek atd,prave při vaření,nebo do te houpacky,ja z toho mam uplne nervy,kdyz vidim ty opareny deticky,je to mzik,asi to prehanim :( ..ale to byla bolest,když mi najela na paty :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.12.11 20:47
Temaho píše:
A nebo jí tam dej nějakou podložku, koberec, pěnové puzzle :think:

velký hrací kout má v obýváku - pěnové puzzle, plyšáky, hromadu hraček. Ale předpokládám, že šuplíky budou zajímavější než její hračky… :)
JInak okolo nábytku chodí, takže jistě bude tapat okolo stolu a nábytku co uvidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
1.12.11 20:52

Za ohrádku by mi urval hlavu…Takže je furt tam, kde jsem já, lítá si volně po bytě.Když vařím, je v kuchyni, když jdu do obýváku, je tam atd.všcehno se dle mého dá dělat i s dítětem (za našich podmínek tedy ano).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.12.11 20:54
petratavali píše:
Temaho píše:
A nebo jí tam dej nějakou podložku, koberec, pěnové puzzle :think:
velký hrací kout má v obýváku - pěnové puzzle, plyšáky, hromadu hraček. Ale předpokládám, že šuplíky budou zajímavější než její hračky… :)
JInak okolo nábytku chodí, takže jistě bude tapat okolo stolu a nábytku co uvidí..

Já právě myslim, že bys jí jenom ty puzzle šoupla do kuchyně, aby si nenamlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
1.12.11 20:54

Mám skoro roční holčičku a ohrádka ani židlička u nás nehrozí.Už teda chodí,tak je semnou v kuchyni a kramaří :D U nás hračk nefrčí,nejlepší jsou pokličky,misky a vařečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
1.12.11 20:57
Brambůrka10 píše:
jasně,to já taky ne,ale malou jsem tam občas davala,ale to už obcházela sama nábytek atd,prave při vaření,nebo do te houpacky,ja z toho mam uplne nervy,kdyz vidim ty opareny deticky,je to mzik,asi to prehanim :( ..ale to byla bolest,když mi najela na paty :lol: :lol:

To je něco jiného, když už sama obchází. Moje prďola zatím jen stojí a to ještě tak pofidérně, tak je na to čas, ale na pozdější dobu o tom taky uvažuju, ale spíš bych pořídila to aktivní chodítko, nějaký vozíček nebo tak, nevím. Bude fajn, až si nechá vysvětlit, že jestli chce být u mě, že má sedět na určitém mnou vyhrazeném místě s podložkou pod zadkem :-) ale to si teda ještě počkám… Manžel mi teď kvůli té dlažbě nadává, že děcko nikam nemůže - máme i v chodbě a v jídelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.12.11 21:00

to choditko jak ho tlaci pred sebou je super,mame od fp,a da se z nej udelat i odrazedlo :lol: kdyz mi zacla sama chodit,tak uz tamto nechtela,ale tohle vyuziva dodnec,drandi na tom po byte a rve brm brm :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí