Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nevím…Ty nic, jak svatoušek, co žije splněný sen, ale úplně všichni tě nesnáší. Nepřišli ani za dětma na Velikonoce. Vážně? Kvůli pomluvám od jednoho rozvedenýho bráchy, co má sám svých trablů dost? A k tomu tchýně, která je 40 let rozvedená a údajně zapšklá? A tihle dva zmanipulovali celou komunitu, všichni zavřeli dveře a nikdo tě už nemá rád? ![]()
Promiň, ale tohle je zkrátka hodně divné. Lidi nejsou úplně blbí. Když tě znají, mají s tebou vlastní zkušenost, tak pár drbů jen tak nezlomí roky vztahů. To bys musela žít mezi občany s IQ sklenice vody, aby jim stačila jedna pomluva a hned tě vymazali ze světa…asi u sebe něco možná zlehčuješ nebo si nechceš přiznat.
Buď si fakt přiznej, že u vás možná nebylo všechno tak růžový, jak si to maluješ a začni na tom pracovat, třeba upřímností, otevřeností nebo se prostě smiř s tím, že tě někdo nemá rád.
A pokud je fakt celá ves zmanipulovaná jedním pomlouvačem, tak sis jen blbě vybrala lokaci a měla bys být ráda, že jsi od toho marastu dál. ![]()
No, ono to nebude jen kvuli pomluvam
lidi, kteri te znaji se nwzacnou stranit kvuli blbym kecum dvou lidí.
Jestli ti lidé, co se s vámi nebaví, věří jim, tak s tím asi nic neuděláš. Maximálně jim to můžeš vysvětlit z druhé strany.
@Fitsun
Ano i tak to bývá. Kdy se jeden syn trhne, má svou rodinu, své hospodářství a prostě nemůže lítat, jak si maminka řekne. Má tam dalšího syna, toho to štve, ale maximálně proto, že to musí dělat on.(Bydlí dospělý u mámy, tak ať se stará).
@Anonymní píše: Více
Rozhodně si nemyslím, že jsi jim něco udělala, jak se tady snaží někteří naznačit. Ono bohatě stačí, že se syn maminky trhnul a přestal hrát její hry a stará se teď o svoji rodinu. Některé starší damy toto těžko překousnou. Ona tě nemusí ani pomlouvat, ale stačí, když sousedce mezi řečí sem tam na tebe něco řekne. I když sousedi nejsou hloupí, chtějí mít klid a nechtějí řešit cizí spory. Proto se s Tebou raději nebudou bavit.
Je to těžké, štve tě to. Chápu. Můžeš se buď odstěhovat, nebo ji přestat řešit a s lidmi se normálně dal bavit. Držet si neutrální tvar. To je těžké. Ale jedině tím strcis pomlovacnou babku do kapsy.
Trhnout se jedna věc, ale povinnost se starat o rodiče je daná zákonem (stejně jak povinnost rodičů starat se o nezajištěné děti). Jestli se manžel nestará vůbec, tak to o něm nic hezkého nevypovídá - a jestli to máte odůvodněno „teď má nás“, tak ty pomluvy nejsou úplně na vodě… Proč se o matku nestará a nechává vše na bratrovi? Ty se o své rodiče taky nestaráš, když máš děti?
Nám se něco podobného stalo s rodinnou známou. Moji rodiče ji znali hodně, hodně let. S mámou si vzájemně pomáhaly a navštěvovaly se. Já měla u ní brigádu a znala mě od narození. A mě je už 27 let.
Pak se bratr oženil a jeho žena udělala mezi ním a jeho přáteli úplný peklo. Taky nakecala takových lží i naši známé, že jsme s ní utnuli kontakt, když věřila jejím lžím a ne nám.
Nám se ulevilo, když jsme to přestali řešit a smířili se s tím. Ti pravý přátelé ji prokoukli a měli z ní akorát legraci.
Do polosamoty u lesa bych svoje děti samotné nepustila.
@bloklimiucet píše: Více
Kolik je té paní a jak je soběstačná a jaké má nemoci?
Ale on se prave stará, ale dle nich _málo_. Například jim kompletně nadělal jako cely život otop na zimu. Neřekli ani bú, berou to jako samozřejmost. Bratr by se měl starat o dům primárně, on ten dům zdědí. Manzel si koupil svůj, do kterého jsme se přestěhovali. Bratr ji nevymění ani kliku u dveří. Ona mu uklizi a pečuje o děti. Proste si na mě zasedli oba dva. Matka mi nepřeje ani za mak. Nejradeji by manzu měli znovu v baráku a mě viděli na nádraží. Aby byl sám jako oni. Ono moc lidi v te vsi nebydlí, jedna se o Sudety. Oni jen chodí, fňukaji a jsou podvedený oběti. Bratr si tam střídá ženské každej tejden jinou. Je to proste traged… ale chlastá tam s chlapama, pomlouvá. Manzel ho totiz zaměstnává ve firmě a to nas pomlouvá taky, ze je to kolenovrt a dává mu malo. No je to psycho… samozřejmě někteří lidé jsou mi přátelé, ale děsně mi to otrávilo život. Kolikrát jdu po vsi a někdo třeba i zavře dveře bez pozdravu..
tvá situace je divná a zvláštní…
někdy můžeme narazit na (i blízkého) člověka, se kterým vycházet prostě Nejde, taky jsem to zažila, ale když se jich kupí tolik, pak už bych hledala chybu na své straně hřiště, nabídla smír, odpolední návštěvu, nachystala pěkné pohoštění a trochu se posnažila obrousit hroty
většinou je pravda někde plus mínus v půlce… (ano, jsou výjimky)
Takze manzel se prestehoval za tebou na polosamotu. Ale jeho rodina tam ma takovy vliv, ze proti tobe postve vsechny sousedy?
A ja ti rozumim. Mela jsem neco podobneho. Ukradla jsem, tex uz ex, tchyni synaa svagrovy bratra. Taky byl na dvou stranach, a porad to bylo spatne. Tchyne zemrela, a svagrova me vzala na milost az po rozchodu, kdy dostala bratra zpatky😂
Z tech pomluv si nic nedelej, muzes delat to co po tobe chteji a nikdy to nebude dost dobry. Moje vlastni zkusenost. Maximalne ti zustanou opravdovy kamaradi. Ten zbytek asi nebudou kamaradi, kdyz veri nekomu jinemu.
Dítě se musí postarat o své rodiče, pokud nejsou schopni se o sebe postarat sami. To obecně znamená, že jejich důchod je tak nízký, že nestačí k pokrytí základních potřeb. A pouze pokud o to rodiče požádají. Základními potřebami se rozumí základní ošacení, základní strava a základní zdravotní péče.
Prosím tě, ti lidi všichni kolem jsou nesvéprávní a na slovo poslouchají jednu starou ženskou a jejího rozvedeného syna, jo? ![]()
Přišla jsem za manželem před 8 lety na venkov. Láska na inzerát. Tak dlouho jsme se hledali a jsme spolu šťastní. Máme 2 děti. První nám dalo docela zabrat, 4 roky. Máme vlastní podnikání. Zajimavy dům na polosamote u lesa a proste mam vše, po čem jsem v životě toužila. Bohužel manzel má příšerného bratra a matku. Manzel je introvertni a s nikým se nebaví zbytečně, ale nepřátele nikdy neměl. Matka je zapšklá a rozvedena už 40 let. Bydlí s manzelovym bratrem. On je taky rozvedenej, děti má ve střídavce. Co jsem se vdala a mela děti, začal mi dělat peklo. Všude me pomlouvat. Opravdu spoustu lidi, kteří se s nami dříve bavili, ted zavírají dveře. Nepřišli ani za holkama na Velikonoce. Matka se se mnou také nebaví. Byla na mě sprostá. Manzel se totiž odstěhoval se mnou a o ne se přestal starat. Ma dost starosti o nas dům a rodinu. Bratr ji nakukal, ze jsem manžela namanipulovala proti nim. Je to hrozny. Jasne, ze si řeknete, co ze jsem jim vše udělala, ale opravdu nic. Jeho dětem jsem se věnovala co jsem mohla. Mame jsem pomáhala s čím se dalo. Vše bylo malo. No je to složitý jak to vše popsat. Výsledkem je to, ze mě všichni nesnáší, nikdo k nám ani nepřijde. Mam par přátel, ale z uplne jiné oblasti. Tam kde operuje “švagr” tam mě všichni nenávidí. Jak se s tím vyrovnat, docela mě to ničí.