Všichni mě drbou! Maloměsto…

10
18.4.25 20:01

Všichni me drbou! Malomesto…

Holky chci se svěřit s něčím co me absolutne trápí, jsem z toho špatná a neužívám si kvůli tomu své těhotenství, placu kvůli tomu a jsem nas…na celej svět.
Vec se ma tak, ze ziju na malomeste (6000 obyv.) jsem takovej nevyraznej clovek co neni v žádném spolku, nedelam treba prodavačku nebo v bance abych byla na ocich. Nikam moc nechodim tady - proste jsem nezajímavá. Muj muz to same + se sem přistěhoval za mnou z jineho města (nema tu vazby)
Otehotnela jsem (aktualne 24 tt) a jediny kdo to ode mě vi ve meste je muj sourozenec. Ktery mlčí jak hrob. Mela jsem v tehu komlikace tak jsem to nikomu nerikala, byla sem nemocna atd. Takze sem se s kamaradkama nevidela abych jim to rekla osobne. Sociální sítě nepoužívám. Videt to na me vubec neni (nosím stejne oblečení). Proste mam rada anonymitu.
Ale! Všichni to vědí, naprosto me cizí lidi co znam od videni se me na to ptají,,ze slyšeli…” nebo se ptají meho sourozence,,zda je to pravda” nebo mu dokonce píši SMS zda jsem fakt těhotná 😩holky me je z těch drbu uplne na zvraceni. Mam uplne zkaženou radost z těhotenství ze lidi to vědí z drbu dříve než ode me. Cele to vzniklo když mě nějaká slepice viděla jit na 1. Trimestr do poradny tak si to nějak vydedukovala a roznášela to po městě jeste dříve než to věděla rodina😤 holky co mam delat, jak se nad to povznést? Strasne se trápím. Nevim zda cele těhotenství dopadne dobre tak jsem to proste nikomu říkat nechtěla (stehuju se již brzy až neo konce trhu na chalupu a plánuji se vrátit až na podzim až dítěti budou 3 měsíce). Neumim se s tohle situaci vyrovnat a jsem fakt ve stresu (což memu zdr. Stavu fakt nepomáhá) :nevim: Diky za vyslechnutí. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
18.4.25 20:06

Podle mě si to moc bereš, teď to nemyslím ve zlém, ale určitě tě neřeší celé město. Bydlím ve městě co ma okolo 7 tis., a fakt se neznaj všichni..

Co poradit, no neres to. Stejne tomu nezabráníš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6678
18.4.25 20:09

Úplně jsem tak nějak nepochopila, proč ti to tak vadí. Chápu strach o miminko, ale tomu je tak nějak jedno, zda to někdo ví, či ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
18.4.25 20:13
@Gritty píše: Více

ty už jsi tu psala, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
18.4.25 20:14
@Keyllah píše: Více
že jo, taky mi ta diskuse naskočila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
18.4.25 20:15

@Gritty takové drbání je úplně normální. Jsme mnohem větší město než co bydlíš ty, a drbárna jede na plné obrátky. Od cizích lidí se dozvíš, co se děje na tvém pracovišti, i když ty o tom třeba ještě nemáš ani páru. Snad půlka města se zná nebo má nějak společné známé. Tomu prostě nezabráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
18.4.25 20:16

Bydlím na vesnici, cca 600 obyvatel.. na maloměstě jsem žila taky.. prostě to tak je. Nic si z toho nedělej, stejně to neovlivníš. Lidi nemají co na řešení, tak hledají drby. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
18.4.25 20:17
@vokishka píše: Více

jj, bylo to hodně podobné, až totožné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.25 20:24

A tobě vadí, že vědí, že jsi těhotná? Neřeš drby prostě. Já nemám ráda drby a fakt nechápu proč to lidi tak potřebujou. Ale buď prostě nad věcí, povznes se na to. A uvidíš, že oni z tebe taky ucítí, jak jsi silná a nakonec tě budou brát a nedovolej si na tebe.
Někdy mi přijde, že lidi vyzvídaj a tak jako očekávaj, že budu pomlouvat. Některý lidi chtěj slyšet negativa, strašně to žerou a jak kdyby z toho měli radost. A proč? No protože jsou sami nespokojení nebo zmanipulovaní okolím. Ty se nedej. Proč by tě měli zajímat nějaký drbny. Mysli na sebe a na zdraví rodiny a dítěte. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
18.4.25 20:26

Stačí se tak neprožívat a nepřehánět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
18.4.25 20:27

Taky si tu minulou diskusi pamatuji. Nemáš v pořádku psychiku. Dělej s tím něco, než ti tvůj problém přeroste přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
18.4.25 20:33

Vždyť se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
18.4.25 20:34

Tak se ptají, no… To neznamená, že je tvé těhotenství událostí sezóny a řeší ho celé město. Ve skutečnosti to nikoho dvakrát nezajímá, proč taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
18.4.25 20:36

Minulá verze příběhu byla, že těhotenství rozkecal přítel. Že ty jsi dítě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
18.4.25 20:43

Tsky si minulou diskuzi pamatuji. Myslíš, že když založíš další diskuzi, že to něco změní?
Všem je cizí život u zadku, každý má svých starostí dost.

Pokud se takhle budeš stresovat s každou blbinou i u dítěte, tak nemáš šanci mateřství přežít v psychickém zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová