Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gritty ty jsi jako moje známá.
Byla těhotná a někdo se jí na to zeptal a hned z toho delala drama. Jaká je to drbarna.
Tohle pro mě není drbarna.
Drbarna by byla, kdyby za tebou někdo přišel a zeptal se třeba, zda to dítě čekáš a dinosaurem.
Ber to prosím s rezervou. ![]()
Nedělej z toho drama.
Sama jsem bydlela na maloměste a všichni o mém těhotenství věděli dřív než jsem to řekla. A jak na to přišli? Že jsem nejezdila do práce. ![]()
Bylo mi to jedno.
V 6 tisícovým městě tě opravdu nemůže znát každý. Já žiju na vesnici, co má 540 obyvatel, a mě zná skutečně každý, navíc jsem jeden ze dvou vozíčkářů, takže mé jméno Martin D. je fakt známý. Z toho důvodu nemůžu vést ani románky či pofiderní vztahy. Jakmile má ale město x tisíc obyvatel, tak pokud nejsi exponovaná osoba, třeba dcera starosty či policejního ředitele, myslím, že anonymita je dostatečná. Nelezou ti obyvatelé na Emimino?
@Gritty píše: Více
Neblázni, vykašli se na drby a žij svůj život. prostě to nevnímej. Vždy se drbalo a vždy bude. Proč ti tohle tolik vadí? Že vědí že jsi těhotná? A jak to vědí? No to je fuk, sousřeď se na pohodové těhotenství a kašli na drbny.
@Ťarbík01 píše: Více
Jj, to by i sedělo… dinosauři měli malé mozečky a víš jak… Vrána k vráně…
Hele to je cely nejaky podivny. Co je na opravdovem tehotenstvi za drb, kdyz je to pravda?
A proc se budes stehovat a vracet az budou diteti 3 mesice? To jako budes novorozene nekde schovavat? Aby pak lidi byli prekvapeni, ze uz jsou mu 3 mesice? A co kdyz budou drbat, zes adoptovala?
Jses normalni?
@Lada_adal píše: Více
Tak každý asi vnímáme slovo drb trochu jinak. Co to je pomluva? Pomluva je šíření nepravdivých informací za účelem toho druhýho očernit. Mně ale často přijde, že lidi vnímají jako pomluvu i šíření pravdivých, ale negativních vlastností o nich za jejich zády.
A drb může být pravdivej. I když původně je drb neověřená informace, možná pravdivá, možná ne, ale rozhodně oficiálním zdrojem NEPOTVRZENÁ. Jenže spousta lidí vnímá jako drb i zaručeně pravdivou informaci, jen s tím rozdílem, že ji nepustili do éteru oni sami, povídá se, je nakonec i pravdivá, ale nepochází přímo od nich. Často je to tak, že se omylem někdo prokecne, a už to letí.
Jeď si svoje. Slušně pozdrav, slušně odpověz na pozdrav, vynech small talk..A žij si po svém, zbytek ignotace. Drbnám s prázdnýma životama zas přijde jiná novinka…
Btw nechcete se přestěhovat buď na samotu nebo do větší anonymity?
Taky si myslim, ze kdyby nedelala takovouhle tajemnou, tak by to „lidi“ uz dávno neřešili…
Zakladatelko, kdyz se lidi obecne na malem městě znají, tak je udalost každá svatba, těhotenství. Kdybys nebyla pučmeloun, tak si užiješ vsechny ty usmevy, co okolo tebe můžou poletovat.
Misto toho delas sprasky a vztekas se. pritom prave to nejvic zavdává pripadnym drbum.
V desatem tydnu bych to pochopila, ze to nechces troubit, ale ted uz to fakt vypada, ze se chováš, řekněme, nestandardně…
@Gritty píše: Více
Promiň, ale chováš se podivně, mírně řečeno. Máš zkaženou radost, že to lidi vědí z drbů dřív, než od tebe? Vždyť jsi už ve 24tt, kdy bys to chtěla oznámit oficiálně sama? Chápu, že člověk to nechce troubit, když jsou nějaké komplikace nebo je to nejisté (první týdny), ale ty budíš dojem, že bys nejraději rodině představila rovnou novorozence. Proč chceš utíkat někam na chalupu a vracet se až s tříměsíčním miminem? Zní to dost paranoidně.
Všichni tě určitě nedrbou, to trochu zveličuješ. Když už, tak lidi, které znáš alespoň od vidění, nebo to jsou známí tvého bratra, určitě ne celé město. Nechápu, jak by se člověk, který tě fakt vůbec nezná a neví, kdo jsi, mohl dovědět, že jsi těhotná. A je to žhavá novinka tak na dvě vteřiny, dál už to nikoho nezajímá. Jestli jsi měla/máš komplikace, chápu, že jsi ve stresu. Ale proč se proboha trápíš takovou blbostí, jako že lidi vědí, že jsi v 6. měsíci? Ty jsi měla v plánu zamlčet všem celé těhotenství a vynořit se až s 3měsíčním děckem? ![]()
Mimochodem, kromě komunikačních kanálů, jako jsou sociální sítě a osobní setkání, existují ještě staré dobré telefony, SMS a emaily, takže to není o tom, že bys neměla jak, tys to kamarádkám říct nechtěla. Opravdu je celé tohle špionské utajení proto, že se bojíš, jak těhotenství dopadne a rodině a přátelům bys rovnou oznámila narození dítěte? Nebo jsi měla v plánu to zítra oznámit? A proč ta chata?
Po porodu stejně musíš jít s prckem za pediatrem. Uvidí tě spousta lidí a budou drbat, to nevadí?
Nebylo by lepší to normálně oznámit? Kdybys z toho nedělala takové drama, všeobecně by se vědělo, jak se věci mají a nikoho by nezajímalo, že tě zahlídl na kontrole tuhle a támhle…
@Dakota J píše: Více
Na tom něco je. Je v 6. měsíci, nikomu kromě bráchy (fakt ani rodičům?
) to neřekla, na zbytek těhotenství se chce vypařit a vrátit se s 3měsíčním dítětem. Teoreticky, kdyby to šlo podle jejího plánu, tak by nikdo netušil, že je těhotná, pak zmizí a najednou se objeví s miminkem. To by teprve drby jely a kdo ví, jestli by se nedrbalo, že děcko není její a bůh ví, kde ho sebrala
A těch pohledů a špitání, až bude tlačit kočárek a drbny pojedou na plné obrátky. Třeba se všichni shodnou, že dítě není podobné na rodiče
Být to v detektivce, někdo anonymně upozorní policii, že žena, o které se všeobecně vědělo, že není těhotná, se objevila s dítětem. Nedošlo někdy v poslední době ke krádeži miminka?
Zajímalo by mě, jak to všechno vidí otec.
@Ploskutáček píše: Více
jo
podle diskusí tady je varianta C nevím hrozně častá ![]()
Nezměnila jsi nějaké skutečnosti?