Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Viděla bych to na variantu, že žena na chvíli pojede (na pár dní) a ty můžeš zůstat doma s dítětem, protože, jak říkáš, chlastací prostředí asi nebude úplně ideál pro dítě. Zbytek týdne bych navrhla kratší rodinou dovolenou pro vás tři. Za mě fajn kompromis.
@Gituš píše: Více
Přesně tak, chtěla jsem napsat to samé, nebo obecně, ať zůstane doma s dítětem ![]()
Tak se nevymlouvej a prostě nejeď, ne? Zůstaň s dítětem. Co je na tom tak složitého?
Chci se vyhnout nějaké hádce a první problém bude v tom, že nechci jet já. Druhý problém bude v tom, že budu chtít, aby dítě zůstalo doma, protože manželka je na něj dost fixovaná a nebude chtít nechat dítě doma.
@Anonymní píše: Více
A to jí to přijde jako bezpečné prostředí pro dítě? Můj desetiměsíční by dal opilcům dost zabrat.
No tak se jí tak neboj a normálně se domluvte. Proč hned hádka?
@Temnástranasíly píše: Více
Já myslím, že ona tohle spíš nevidí jako problém. Aspoň tak naprosto suveréně vystupuje, že proč by to jako měl být problém.
@Anonymní píše: Více
Tak zůstaň doma sám a modli se, ať je schopná se o dítě postarat, když je na něj fixovaná
Přesně tohle je důvod, proč nejezdím na nějaké chlastakce. Kravál, chlast a do toho malé dítě, fakt ne, díky ![]()
Nechci na chatu. Nejedu. Tečka.
Nebo prostě nabídni, že si necháš děti doma, ať si víc užijí týden. To bude možná jediná legální cesta, ať se vyhneš teda hádce. Když ji znáš a víš, že bude válka, když řekneš pravdu, že tam nechceš.
Tak to podej tak, ze ji „vypustis“, uzit si, odpocinout, vypnout, a ty s ditetem zustanes doma. Prostě to otoč
ze bys zustal doma, „obetoval se“ ![]()
Jestli ji baví chlast dovolené, mohla by to kvitovat.
No, podle mě je to prostě normální rodinná dovolená, takhle jezdí spousta rodin a užívají si ten čas strávený všichni spolu. Pokud se popíjí, i to se dá do nějaké rozumné míry pochopit. Cos udělal ty, aby to bylo jiné? Vymýšlíš nějaký program, výlety apod.? Neumím si představit, jak by taková dovolená měla ohrozit malé dítě? Však tam bude mít mámu a tátu, který nepije.
Ale chápu, že tam jet nechceš. V takovém případě je třeba si připravit argumenty a s manželkou si to vydiskutovat. Můžete udělat nějaký kompromis. Přijet za nimi jen na víkend apod.
Otázka je jasná. Jak se vymluvit z dovolené, kterou organizuje rodina manželky a jedou tam všichni - všichni sourozenci manželky včetně partnerek a partnerů a samozřejmě tam jede i tchýně s tchánem. Občas se účastní i rodiní známí. Z mé rodiny tam nejede nikdo. Je to prostě akce rodiny manželky. Je to týdenní dovolená na chatě, která je ale v podstatě celá o tom, že se vyloženě prochlastá. Tahají se tam neuvěřitelné (z mého pohledu) zásoby alkoholu a celý týden jsou všichni v lihu. O ničem jiném ta dovolená není. Pro mě taková dovolená nemá absolutně žádný přínos a dovedu si představit strávení celého týdne více smysluplněji. Rodina manželky takovou dovolenou organizuje prakticky každý rok, i když poslední pár let se to nepodařilo zorganizovat z určitých rodinných důvodů. Několikrát jsem tam byl s nimi, ale takový styl dovolené mi nevyhovuje. Navíc jsme jediní, kdo teď máme malé dítě. Letos to vypadá, že by se opět mělo jet, ale nechci tam, teď už i kvůli tomu, že máme dítě a neumím si představit, jak to bude vypadat, až tam opět budou všichni na mol. Manželka by samozřejmě na dovolenou se svou rodinou jet chtěla, protože takhle jezdili už od dětství.