Nesnáším lidi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2474
31.7.18 11:26
@Anonymní píše:
Nesnáším člověka coby živočišný druh. Nesnáším konzum a plýtvání. Když vidím, jak 99,9% lidí v krámě má plné nákupní vozíky zbytečností, jak si lidi lítají letadlama na dovolenou, jak si jezdí po městě autem, i když by mohli chodit pěšky, jakou rychlostí se populace rozrůstá, vyvolává to ve mně šílené pocity. Kam až to půjde? Proč je všem lidem všechno jedno a skoro nikdo nic neřeší? Vyčítám si, že jsem do tohoto světa přivedla dítě. A děsím se toho, jaké problémy jednou bude muset řešit.

Tak až si budeš potřebovat třeba koupit skříň, tak si ji hoď na dvoulolák nebo na záda. I když, v chatrči v pralese asi nebude třeba. A tu zprávu jsi sem dostala silou vůle, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
31.7.18 11:30
@Anonymní píše:
Nesnáším člověka coby živočišný druh. Nesnáším konzum a plýtvání. Když vidím, jak 99,9% lidí v krámě má plné nákupní vozíky zbytečností, jak si lidi lítají letadlama na dovolenou, jak si jezdí po městě autem, i když by mohli chodit pěšky, jakou rychlostí se populace rozrůstá, vyvolává to ve mně šílené pocity. Kam až to půjde? Proč je všem lidem všechno jedno a skoro nikdo nic neřeší? Vyčítám si, že jsem do tohoto světa přivedla dítě. A děsím se toho, jaké problémy jednou bude muset řešit.

Tak pokud to vidíš takhle, tak nechápu, proč jsi si pořídila dítě. Měla jsi s tím odlidňováním planety začít u sebe.

Pak předpokládám, že žiješ velice asketickým způsobem života. To jest: žádné plíny, žádné vložky, žádné kosmetické přípravky (leda tak vysoce ekologické), nechodíš nikam nakupovat a vše si pořídíš svépomocí, atd.

Není-li tomu tak, pak mlč a nestěžuj si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
31.7.18 11:52

Hele a sebe a své dítě jako živočišný druh člověka taky nesnášíš? Jestli ne, není to trochu pokrytecké?

• Citovat
  • Upravit
1149
31.7.18 11:54
@Anonymní píše:

Pokud nesnasis cloveka jako druh, tak to vypada na nejakou formu deprese.. Je to opravdu prehnane, ale pokud to opravdu tak citis, tak vyhledej odbornou pomoc ( nemyslim to ironicky).. Takove reci o vycitkach, zes privedla dite do tohoto sveta, brrrrr, az moc pres caru. Tohle si myslelo par fanatiku, nez sahli na zivot jejich vlastniho ditete. Neco jineho je ten fakt, ze lidska populace ( ale zdaleka na vsichni) planetu nici. Je to vyvoj, ktery se muze zvratit, kdyz se lidi zacnou chovat jinak. A myslim si, ze to je na lepsi ceste, lide si zacinaji uvedomovat sve chovani a spousta lidi se snazi a chova spravne. Pokud budeme nase deti k tomu vest, bude situace zase mnohem lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
31.7.18 12:00
@Anonymní píše:

Nezměníš to. Můžeš žít dle svého svědomí a jít příkladem, ale konzum nezastavíš. Všichni jsme součástí toho divadla a jelikož já věřím na reinkarnaci, tak věřím, že jsme si prošli všechny etapy světa a kam míříme a kde to skončí … netuším :nevim: Nesnáším lidi, jsou silná slova, ty s dítětem jste taky lidi a člověk potřebuje společenství, není to samotářský tvor, musíš se naučit tady žít. Taky mám stavy, kdy mě vše se.e, ale pak to přejde, pokud tě blbá nálada nepřechází, pak to může být začínající depka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
31.7.18 12:00
@Dojcanis píše:
Nemáš PMS?

V jedné diskuzi o o tom, koho kdo nemá rád na emiminu, jsem viděla tvé jméno. No už vím proč. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
31.7.18 12:21
@Malaga píše:
tak já bych připojení na net taky považovala za šílený konzum… skoro to vypadá, jak když zakladatelka na lítání nemá než že by se chovala až tak ekologicky a používala pěškobus…
dále jí vadí, že se populace rozrůstá, dítko si pořídila, vyčítá si, do jakého světa jej přivedla , ale ne že ho vůbec přivedla… takové plácání prázdné slámy ......
:palec: pěkně shrnuto
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.18 14:00

Připouštím, že se asi jedná o jistou formu deprese. Někde jsem o tom kdysi četla jako o samostatné diagnóze, jen už nevím, jak se to jmenuje. (proto ten anonym. Nemám potřebu se chlubit duševní nemocí)
Myslím, že pro některé lidi sama žiju ještě hodně konzumně. Používám počítač s internetem, mobilní telefon, automatickou pračku, ledničku, z kosmetiky kupuju zubní pastu, mýdlo, mýdlo na vlasy, opalovací krém a krém na opruzeniny. Pokud to jde, snažím se kupovat lokální potraviny od místních zemědělců, i když tam jsou ještě velké rezervy. Občas si dáme maso a ostatní živočišné produkty (vejce, mléko a mléčné výrobky zpravidla kupuju do vlastních nádob od místního zemědělce). Za jídlo za mě a tříletou dceru utratím měsíčně kolem dvou tisíc. Když byla dcera mimino, praktikovaly jsem bezplenkovou metodu v kombinaci s látkovými plenami. Vložky používám látkové. Doteď kojím. Většinu věcí vč. oblečení kupuju z druhé ruky. Nechci se tady pouštět do určování hranice, co ještě je a co už není v pořádku. Jedno je ale jisté - současný stav přírody (kvalita vody, vzduchu, půdy, mizející voda z krajiny, vymírající živočišné druhy, atd. atd.), je dokladem toho, že to, jak žije většina lidí, v pořádku není. Nevadí mi např. to, že lidi jezdí auty. Chápu, že když někdo bydlí na vesnici, musí denně dojíždět do práce. Vadí mi lidi z města, kteří jezdí např. na nákup, nebo vyzvednout dítě autem do školky, kterou mají 300 m od baráku (podobné příklady mám i v rodině). Nevadí mi to, že lidi jedí maso, ale že se jím cpou denně a to mnohem víc, než je potřeba. A tak bych mohla pokračovat dál .
Jinak snažím se jít příkladem, pro rodinu jsem našila látkové sáčky na nakupování pečiva, ovoce a zeleniny, ale nikdy to nikdo nepoužil.
Uznávám, že ten název je trošku přehnaný, nějak to na mě dneska trochu víc padlo. Nemám ve svém okolí nikoho, ani jednoho jediného člověka, který by to viděl podobně jako já…

• Citovat
  • Upravit
9371
31.7.18 14:07

Jestli jsi podrazdena z deprese, nesnasenlivost je nejspis jen symptom. Musis tedy resit depresi a ne lidi. Kdyz se deprese zmirni, prestanou ti vadit i lidi, i pres fakt, ze se chovaji stale stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
31.7.18 14:08
@Aotearoa píše:
V jedné diskuzi o o tom, koho kdo nemá rád na emiminu, jsem viděla tvé jméno. No už vím proč. :roll:

Jojo,taky sem četla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
31.7.18 14:14

Já nečetla reakce, ale mě to nepřijde jako konzum…
Podobné řeči mají prarodiče a moje 50 letá máma, protože žila v jiné době a taky to dramatizují, co dnes, jak jsou lidi zhýčkaní..
Taky mi říkala, proč jedem někde k moři, že nevímě co by.. Jako chápu ji má jiý pohled, ale já jako dítě jsem se fakt nikde nedostala, mylsím ani dovolená v ČR, protože pro ně to byl ten konzum, v té doby to zase bylo, že lidi někde cárají, proč jim nestačí zahrada, a prostě my jsme rádi, že jednou za rok můžem děti s čistým svědomím někde vyvést. NO, že se letí letadlem, nevím.. ale asi i před 10,20 lety, kdyby někdo např. měl jet dalej např. do AMeriky, tak by nejel autem ale letadlem..
Doba jde dopředu a když vidím, že třeba i máma do mě šije, tak ji řeknu, tak proč nepereš na valše, a máš mobil… Doba je prostě jiná, ale záleží, jak a kolik ty vymoženosti lidi používají..
jako hodnotit nějaký nákupní košík člověka, kterého neznám a nevím, proč a co nakupuje, třeba to je nákup jednou za dělší dobu a nebo, že jede někde autem, jinak běžěn chodí pěšky, tak mě přijde spíš názor takové té klasické zahořsklé srarší generace, jak je zvykem, že dnešní doba je strašná a nevím co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí