Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jedna z nejhorších návštěv byla, když si manžel přivedl kamrády, seděli asi od čtyř odpoledne, do jedné v noci, popíjeli, courali na záchod, a protože máme byt průchozí, nemohla jsem se jít ani umýt. Jak se připili, netrfili se ani do záchodu, takže se pomalu nedalo jít ani na záchod
Uklízel manžel a od té doby tedy razantně ne.
Já vím, že to zní hrozně, že si manžel nemůže dovést domů kamarády, ale tyhle ne.
@Daduka píše:
Teda až do teď jsem si myslela, že jsem divná, protože jako jediná na světě nemám ráda návštěvy u nás doma. Tak díky za uklidnění holky, že v tom nejsem sama
Přesně tak, velice jste mě potěšily.
Návštěvy doma mi nevadí, jezdí na pozvání a jsem za ně ráda, jenže jsou to krom rodiny (bez problémů) kamarádi, které s manželem dobře známe a jsou úplně v pohodě. (společní i kamarádi každého z nás jednotlivě)
Nechápu, jak někdo může trpět návštěvy, které nezval a trpět je několik hodin, než samy odejdou. ![]()
@ncc1701 píše:
Nesnasim navstevy, jakykoliv, kamarady, pomalu ani rodinu, nikoho k nam radsi nezvu. Az na moje rodice mi vsichni ostatni vadi. A proc? Jsem sileny perfekcionista, zrovna zitra maji prijit manici z teplaren vymenit budiky na topeni a ja tu uklizim jak pred prijezdem nejaky delegace, ktera bude zkoumat prach na dverich v bilych rukavickach. Nevadi mi jen nasi, ty vi, ze neumim uklizet prubezne, ale ze to necham vzdycky dojit na pokraj hniloby a pak uklizim vsechno, ale opravdu vsechno najednou. To pak po vytreni vyndavam sanony a delam poradek i v nich. Potrebovala bych motivaci uklizet prubezne, odnest po sobe jeden hrnek od kafe, ne ctyri najednouPak bych nemusela byt ve stresu, ze zavola kamaradka, ze by se po praci stavila na kafe.
nejsi me platonicke dvojce? ![]()
Nemám ráda návštěvy neohlášené, ohlášené mi nevadí, ale ne často, narušuje mi to můj režim a klid co máme doma zajetý, musím mít náladu zrovna někoho hostit atp. Tak 1× týdně kdyby někdo došel je ok, víc ne, máme malý byt, tak jdeme raději ven, když nás někdo pozve, napřed říkám, že nechceme otravovat, vím kdy odejít a nemám problém když jsme u někoho, že kdyby něco ať nás vyhodí kdy chtějí, klidně i po půl hodince, když by něco… Mám jednu známou a Ti mají doma neustále návštěvy, i neohlášené, za mě je beru jako vyžírky, že se u nich najedí, napijí, případně vykoupou v létě v bazénu
Možná neumějí být jako partneři sami, tak potřebují, aby s nima někdo jiný ještě u nich byl i když mají dítě, já k nim třeba proto nerada chodím, páč vesměs vždycky když jsme pozvaní k nim, ukáže se tam dalších x lidí a nemám náladu dál kecat pro mě před cizíma lidma
Kamarády si mlj taky zvát nemůže, je to sice divný, ale tohle trpět nehodlám, na chvíli jednou za měsíc na kafe jo, nebo na jedno pivko není problém, ale jak je po šesté, sedmé večer, nikoho tu nesnesu, malá má koupání, jde spát, já chci taky oraz u telky či s mojím pro sebe ![]()
......jsem ráda, že v tom nejsem sama
…
Naprosto nesnáším, když u nás někdo neohlášeně zazvoní, jako že jde kolem…já tohle nikdy nikomu nedělám a tím pádem jsem totálně vytočená, když to někdo dělá mně.
@janape píše:
AHOJ, MUJ PROBLEM SPOCIVA V NAVSTEVAM, NEOHLASENYCH TUPLEM. Bydleli jsme 4 roky v panelaku, a tam jaksi jsme si naucily jednu pani na hlidani do bytu.´Bohuzel, jina moznost hlidani nebyla, nez pani zacla pit..ale co hur chodila k nam stale, ale uz jen se vykecat.Na hlidani jsme nasli solidni slecnu.ne vlezlou! Ja jsem neumela te babe rici ne, a pokazdy ji pustily, kadzy den tak vydrzela sedet pul dne, uz jsem byla nervama v haji. Pokazdy jsem si rikala ze mila pani snad uz odejde, ale bohuzel, vetssinou odchytila dcerku ze ma pro nas postu, a ze jim neco koupila.No vterka! Ted o novem roce, uz jsem byla na cvokhaus, zacla sni jeste jedna co mela holku stejne starou a ta jako ze chodila za malou…ale maminka se nehnula pak dalsich par hodin. Reknu vam naprosty teror.Pak uz jsme se doma schovaly a manzel me zakazal otvirat. Chodila jsem po vlastnim byte jak zlodej. Vyustilo to ze jsme prodaly byt, a sly do baraku na vesnici.Ani nevite jaka uleva…ale…ted se sem nastehoval bratr a ten si nasel holku. Takze denne mam v dome cizi zenskou, a ta ma dvojcata, a to je jako uz moc.Vim ze jsem asi sobec, ale kdyz prijde necham je samotny, at se bracha stara,,,ja fakt na to nemam. Zarekla jsem se ze domu uz ani nohu, ven na lavicce klido a tak, ale nejaky dychanky doma u nas neexistuje.Ani po pravde nemam naladu, mam tri maly deti a vecer jsme rada ze padnu a mam klid nachvili.Tak jestli mate nekdo nejaky typ jak se presto prenest, a casem si snad nekomu domu pustit, nebo jak to mate vy??diky za kazdo radu
Já tě chápu a nevidím na tom nic sobeckého. Člověk není povinen si pouštět lidi domů. A pokud máte zahradu, kde se dá sedět, tak bych to vůbec neřešila ![]()
Já návštěvy nemusím, protože máme malý byt a už tak je tu těsno. Občas se tu někdo otočí, ale na vysedávání to není. A mě to nevadí ![]()
Me navstevy vadi a nevadi.1. to musim vedet dopredu, ale na to upozornuji hned, nebo neprijmam.mam doma proste curbes, vlasy na vsechny strany a podobne. potrebuji se pripravit. pokud je to kamoska nejblizsi(jen jedna)prijde za 5-10 min ta muze, pohlida, pohraje si, udela nam kavco a ja si uklizim. jinak ani nahodou a nesnasim vterky co reknou ze v tolik pujdou a pak to protahuji.mam rada klid a pohodli a ne bojove podminky s uspavanim deti a podobne. rodinu mam rada, ta se hlasi hodne dopredu, ty zvu. opacne si tam jezdime jak chceme:-).ale zakladatelko co pises a holky s podobnyma zkusenostma tak fakt nezavidim, musi to byt strasny!!!ja blbec taky neumim vyhodit a jeste kolem nich skacu, nevim proc:-/
Hele sama v tom nejsi. Ja obcas navstevu rada, ale ne nekolikrat do tydne. Mam treba kamosku, co se tu pravidelne rano stavuje, aby si dala cigarko, protoze ten jeji nevi, ze ona kouri a nase zahrada je takova kryta. Ma dve deti, ktere tu vypusti v dobe, kdy ty me spi, uvarim ji kafe… Taky ji neumim rict, at nechodi. Ja ji mam jinak rada, ale kdyz je to trikrat do tydne, tak uz se mi protaci panenky.
Jeste mam teda bezva zazitek, kdy jsem pozvala na zahradu nekolik kamaradek s detmi a zvrhlo se to na- hraci uterky u Verky. Proste holky si odchodu rekly- bylo to bezva, tak zase pristi utery, daly vedet jeste dalsim a bylo vymalovano. Kazde utery zahrada jak po najezdu divocaku
![]()
Sorry, ale anonym, nechi, aby me tu nekdo z nich nahodou poznal.
@Anonymní píše:
Hele sama v tom nejsi. Ja obcas navstevu rada, ale ne nekolikrat do tydne. Mam treba kamosku, co se tu pravidelne rano stavuje, aby si dala cigarko, protoze ten jeji nevi, ze ona kouri a nase zahrada je takova kryta. Ma dve deti, ktere tu vypusti v dobe, kdy ty me spi, uvarim ji kafe… Taky ji neumim rict, at nechodi. Ja ji mam jinak rada, ale kdyz je to trikrat do tydne, tak uz se mi protaci panenky.
Jeste mam teda bezva zazitek, kdy jsem pozvala na zahradu nekolik kamaradek s detmi a zvrhlo se to na- hraci uterky u Verky. Proste holky si odchodu rekly- bylo to bezva, tak zase pristi utery, daly vedet jeste dalsim a bylo vymalovano. Kazde utery zahrada jak po najezdu divocaku![]()
Tak myslím, žes mohla klidně dát i telefonní číslo, protože podle popisu úterků tě poznají stoprocentně ![]()
@Anonymní píše:
Jeste mam teda bezva zazitek, kdy jsem pozvala na zahradu nekolik kamaradek s detmi a zvrhlo se to na- hraci uterky u Verky. Proste holky si odchodu rekly- bylo to bezva, tak zase pristi utery, daly vedet jeste dalsim a bylo vymalovano. Kazde utery zahrada jak po najezdu divocaku![]()
Hrací úterky u Věrky, to je hustý!!! Já mám obdobný problém. Taky se na mě kdysi nalepila jedna holka a pak chodila denodenně. Ona měla prostě odpoledne vyhrazené přátele a venčení dětí, ovšem zapomněla, že já na rozdíl od ní chodím do práce, tak jsem taky někdy ráda doma v klidu s mužem. No pak se odstěhovali a od té doby, mám na toakové typy radar, a jakmile cítím, že by k nám někdo chtěl chodit víc jak třikrát týdně, tak ochlazuju vztahy a couvám. Možná to není vůbec pěkný, ale te´d už mám tři děti, barák, muže, takže jsem vděčná za každou chvilku volna. Ale na návštěvy zase chodím strašně ráda, to jo. A rozumné návštěv mi nevadí, ale: 1. Musím mít uklizeno - to je skoro nikdy ![]()
2. Musím to vědět dopředu
3. Ideální je, když je návštěva taky bordelářská, abych u „nenuceného hovoru“ nepřemýšlela, co kde můžou najít za čurbes
Třeba te´d jsem tu měla na tři dny neteř se dvěma klukama, byla to smrš´t, ale bylo to úžasné, osvěžující a radostné. po jjejich odjezdu jsem vzala lopatu a hrnula bordel z domu
, ale stálo to za to.
@KPKristy píše:
Tak myslím, žes mohla klidně dát i telefonní číslo, protože podle popisu úterků tě poznají stoprocentně
Ja tu situaci schvalne popsala trochu jinak, ale se zachovanim prubehu navstev. Nepoznaj, protoze je to jen neco podobneho, co tu u me probihalo a to muze probihat kdekoliv. Muzou si myslet, ze je to mozna o nich a mozna taky ne. Ale muj nick nemaji a jistota veskera zadna ![]()
No já jsem taková srágora, ale myslím si, že občas je opravdu důležité jasně říct, co se mi líbí a co ne. Například ta naše kamarádka, co u nás skoro bydlela, byla super, jen u nás byla moc často. Kdybych si dodala odvahu a nějak hezky jí to vysvětlila, tak to bude příjemné por všechny. Ale já tou hloupou přílišnou ohleduplností bojuju všude - s tchýní, s mamkou, s učitelkou ve škole, std. přitom kolik nervů a nepříjemností bych si asi ušetřila. No jen do toho šlápnout. S muže si řekneme všechno, někd se urazíme, ale pak se to vyřeší a jedem dál.
Musím se také přidat. Dokonce to minulý měsíc ve mě vygradovalo tak, že jsem řekla NE vlastní mámě (přijeli z Německa naprosto neplánovaně s větou: Čau, my u vás přespíme
to jsem fakt nedala a teď mě čeká pěkný dusno v sobotu a rozbor mého chování
) jako už se musím smát, ale tohhle téma mi přišlo jako spása, neb již měsíc spytuji své svědomí, jestli nejsem šílená.
S manželem se vidíme je o víkendu a poslední půl rok je to immer wäre
každý den někdo jen zazvoní u branky, řekne čau a hrne se dál, nikomu to divné nepřijde. Já jsem z toho na prášky. A už mě se*e i rodina ![]()
Taky jste za ty špatné ![]()
@ncc1701 Nemam ráda nepořádek, mam tip - co ti nezabere víc jak 4 minuty udělej okamžitě, a pak si rozvrhni, co kdy si uděláš, já třeba v sobtu peru, vytírám obden - světlá plovoučka + dlouhosrstá čivava… atp, a furt meju pastu z umyvadla, partner není schopnej to po sobě uklízet.