Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cher
Neteře si pozval syn, miluje dlouhovlasé holky, jsou to jeho sestřenice. Tchýni pozvala moje máti, má šedesát, tak budou u nás po oslavě spát. Oslava je sice v poledne, ale dorazí už v 10hod. a chtějí tu být až do neděle do večera. Jednou jsem je zvala, ale aby přijela tchýně ve všední den a pohlídala malou a já mohla uklízet či něco zařídit, jenže to by byla bez tchána a musela jet busem, to se jí nechce. Tak to spojili. Takže přes týden si musím stejně vše zařídit sama a o víkendu vařím ne pro 4, ale pro 6. A úklid nezvládám, kdo napeče nevím, až sem se sleze zase rodina na Štědrý den. Dáme si Bebe sušenky
.
Příští týden se mi od soboty pozvala tchyne, ze maji akci a pobyli by u NAS do utery. Tak jsem uz nadskocila. 3.vikend navstev, doma vecne bez soukromi a vareni. Vrrrr
Ahoj, taky se mi zda, ze cim jsem starsi, tim vice lidi kolem sebe vubec nemusim.
Vzdy jsem se divila mym rodicum, ze nepestuji vztahy s ostatnima a ted co jsem se prestehovala na ves do RD se NEDIVIM!!!
Ze zacatku jsem byla byla vstricna, meli jsme prvni terasu a ostatni se schazeli u nas na terase.
Bylo to fajn, ale postrupem casu mi zacalo vadit, jak se lide lehce otrkaji a uz berou vse automaticky! ![]()
Sedim a terase, dojedu z prace a uz se k nam hrne sousedka na MD. To znamena jit jit udelat kavu, vodu… POte prijde jeji manzel z prace, take prijde, dalsi sousede vidi, ze je u nas nekdo a jdou tez k nam!
Je fajn byt mezi lidmi, ale obcas, kor kdyz toho mam v praci moc, chci byt sama a mit KLID!!!
Kolikrat si rikam jsem divna ja nebo oni?!
![]()
Muzu byt rada, ze se za mnou nekdo stavi nebo je lepsi mit klid a navstevy jen obcas?!
Vrcholem ted u me bylo, kdyz mi sousedka v legraci vycetla, ze uz je nezveme na grilovani jako drive.
To mam chystat stul pro 10 lidi?? Stale?
Oni maji tez terasu a nikdy u nich nikdo na gril. nebyl.
Mam pocit, ze vybuchnu, vylifruje je jednou vsechny z me terasy do… a budu sama zavrena v baraku do smrti!
@Kalinka45 No když sis je tak naučila
Ale jinak tě chápu. A vy nemáte pozemek oplocený, že ti tak můžou přijít na terasu?
Máme, ale jen z části, k nám si prostě chci kdo chce jak chce
přitom já k nikomu nechodím.
@Kalinka45 píše:
Ahoj, taky se mi zda, ze cim jsem starsi, tim vice lidi kolem sebe vubec nemusim.
Vzdy jsem se divila mym rodicum, ze nepestuji vztahy s ostatnima a ted co jsem se prestehovala na ves do RD se NEDIVIM!!!
Ze zacatku jsem byla byla vstricna, meli jsme prvni terasu a ostatni se schazeli u nas na terase.
Bylo to fajn, ale postrupem casu mi zacalo vadit, jak se lide lehce otrkaji a uz berou vse automaticky!
Sedim a terase, dojedu z prace a uz se k nam hrne sousedka na MD. To znamena jit jit udelat kavu, vodu… POte prijde jeji manzel z prace, take prijde, dalsi sousede vidi, ze je u nas nekdo a jdou tez k nam!
Je fajn byt mezi lidmi, ale obcas, kor kdyz toho mam v praci moc, chci byt sama a mit KLID!!!
Kolikrat si rikam jsem divna ja nebo oni?!![]()
![]()
Muzu byt rada, ze se za mnou nekdo stavi nebo je lepsi mit klid a navstevy jen obcas?!
Vrcholem ted u me bylo, kdyz mi sousedka v legraci vycetla, ze uz je nezveme na grilovani jako drive.
To mam chystat stul pro 10 lidi?? Stale?
Oni maji tez terasu a nikdy u nich nikdo na gril. nebyl.
Mam pocit, ze vybuchnu, vylifruje je jednou vsechny z me terasy do… a budu sama zavrena v baraku do smrti!
Obnovuji…toto jsem nedávno řešila u známých u kterých jsme si také hned neurčili hranice, začali bez pozvání chodit dál i dovnitř i když nejsme doma, nikdy jsem nemusela zamykat, tak kvůli nim pak už ano. Když jsme je pozvali na neutrální půdu někam mimo náš dům tak to ne, to byla zima, horko, foukalo, ale u nás hodit nohy hore, říct si o pivo a nevšímat si své rozmazlené demoliční čety v podobě dvou dětí 8 a 4, tak to by jim šlo a nakonec to bylo až 3× týdne. Nyní jsem na PN těhotná a musela jsem zakročit. Slovně mě nechtěli pochopit, pak jse přestala otvírat a dívala se jak visí na brance a na blbý sms jsem odepsala něco o slušnosti a když chci někoho vidět tak si ho přeci pozvu. Podotýkám, že my jsme u nich nebyli 3 roky. No ani jeden mé přání nechtěli přijmout dokonce se nechali slyšet, že asi nemám svůj den, že to bylo trapné apod.. Nicméně čekám jestli se jim rozsvítí a pozvou nás také k sobě, v opačném případě at si zůstanou raději nafučení než prožívat stresy ![]()
@siringa píše:
Obnovuji…toto jsem nedávno řešila u známých u kterých jsme si také hned neurčili hranice, začali bez pozvání chodit dál i dovnitř i když nejsme doma, nikdy jsem nemusela zamykat, tak kvůli nim pak už ano. Když jsme je pozvali na neutrální půdu někam mimo náš dům tak to ne, to byla zima, horko, foukalo, ale u nás hodit nohy hore, říct si o pivo a nevšímat si své rozmazlené demoliční čety v podobě dvou dětí 8 a 4, tak to by jim šlo a nakonec to bylo až 3× týdne. Nyní jsem na PN těhotná a musela jsem zakročit. Slovně mě nechtěli pochopit, pak jse přestala otvírat a dívala se jak visí na brance a na blbý sms jsem odepsala něco o slušnosti a když chci někoho vidět tak si ho přeci pozvu. Podotýkám, že my jsme u nich nebyli 3 roky. No ani jeden mé přání nechtěli přijmout dokonce se nechali slyšet, že asi nemám svůj den, že to bylo trapné apod.. Nicméně čekám jestli se jim rozsvítí a pozvou nás také k sobě, v opačném případě at si zůstanou raději nafučení než prožívat stresy
Někteří lidé nemají ani za mák slušnosti v těle. Taky jsem kdysi byla vstřícná a pohostinná vůči všem, než mi došlo, že jenom vykrmuji a napájím vyžírky a burany, kteří si velmi rychle zvykli na fullsevis.Musela jsem je doslova setřást, abych se jich zbavila.Teď si už svoje soukromí striktně chráním.
@siringa píše:
Obnovuji…toto jsem nedávno řešila u známých u kterých jsme si také hned neurčili hranice, začali bez pozvání chodit dál i dovnitř i když nejsme doma, nikdy jsem nemusela zamykat, tak kvůli nim pak už ano. Když jsme je pozvali na neutrální půdu někam mimo náš dům tak to ne, to byla zima, horko, foukalo, ale u nás hodit nohy hore, říct si o pivo a nevšímat si své rozmazlené demoliční čety v podobě dvou dětí 8 a 4, tak to by jim šlo a nakonec to bylo až 3× týdne. Nyní jsem na PN těhotná a musela jsem zakročit. Slovně mě nechtěli pochopit, pak jse přestala otvírat a dívala se jak visí na brance a na blbý sms jsem odepsala něco o slušnosti a když chci někoho vidět tak si ho přeci pozvu. Podotýkám, že my jsme u nich nebyli 3 roky. No ani jeden mé přání nechtěli přijmout dokonce se nechali slyšet, že asi nemám svůj den, že to bylo trapné apod.. Nicméně čekám jestli se jim rozsvítí a pozvou nás také k sobě, v opačném případě at si zůstanou raději nafučení než prožívat stresy
To čumím, vůbec si to nedovedu představit. Jako dokážu si představit scházet se s někým často a pokud by to bylo převážně u jednoho, pak bych rozhodně nechodila s prázdnou. A pokud máte domy oba, tak bych na férovku řekla- tak příště u vás
@siringa píše:
Pokud jsi na neschopence a máš svých starostí dost, je to od nich krajně nevhodné pozvat se na návštěvu. Já mám společnost ráda, ale tak 1× týdně. A většinou se v návštěvě střídáme. Nebo se sejdem na neutrální půdě.
@siringa Nečekané návštěvy nesnáším všichni to vědí tak se předem nahlašují.Takhle časté návštěvy bych netolerovala to je moc.
@Osmanka tak napect by měla tchyně a hostí, nebo u vás se chodí s prázdnou a ještě čekají nebe do huby?
![]()
Koukám jak blázen, jak se může někdo chovat.. A že to nedocvakne chlapovi ani ženské. Takový druh „přátel“ snad nemá nikdo zapotřebí…
Hlavně vydrž a nepolevuj, zvláště v tomhle období. Ať máš klid na těhotenství a pak na miminko. pokud se takhle chovají, asi by to nezměnili a je jisté, že s Tvým příchodem z porodnice by si je měla hned nasáčkované na návštěvě zase…
ano docela dost se mi zprotivili, kdyby byli alespon duševně jednodušší, ale to se říct nedá, ona je tajemnice na našem obecním úřadě a on zrovna taky nekope lopatou. Holt jsou tak vychovaní, nechtějí a neslyší přání druhých a holt mi to doma máme pěkné
snažíme se jak můžem, věčně v montérkách aby jsme si to tu zvelebovali a oni si u nás jen užívali a venčili děcka, takoví přátelé mi opravdu nestojí za to ![]()
@Osmanka a kdo je zve? Nebo se zvou sami?