Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
pokud je to pravda, zavolej zdarma na 116006
tam ti dají adresy, kam můžeš ve tvém okrese odejít
dej si pořadník do azylu pro matku a dítě, lepší jak to, co žiješ
on tě má za hadru, to nejde…
neříkej mu o tom a začni jednat, volat, běž ven, volej zvenku, aby to neslyšel a neházel ti do toho vidle, mohl by tě zamknout, vzít ti klíče (to jsem viděla vícekrát u žen ve tvé situaci od těch magorů)
potřebuješ podporu, přece nejsi zcela bez kamarádky, bez kokoliv z rodiny? nějaká teta, babička, prateta.. promysli, kdo by ti mohl pomoct
tohle dál nejde, ty zdravotní problémy samozřejmě mohou být do značné míry psychosomatické a sama to cítíš…
Tak si přiznejme, že jsi v pasti. Otec cizinec, který není v RL, ti opravdu nic na dítě dávat nemusí. To by ti mělo být jasné. Pokud máš jen RP, nemáš úspory, kam jít a oporu v rodině, budeš muset počkat, dokud nepůjdeš do práce a neosamostatníš se. Nechci být zlá, ale princové, kteří by stáli o to, aby tahali ženskou s dítětem z toxického vztahu s nějakým individuem odkudsi a pak ji živili, těch moc není.
Ještě tedy azylový dům.
Ty jo, a co se stalo, že takhle otočil? Pro tebe je v téhle situaci velké plus, že není v RL, takže skrz dítě ti nemůže nic. Ale tím pádem nemáš nárok ani na alimenty.
Zkusila bych se obrátit na azylový dům, zavolat na číslo jak ti píše Lucy.
Hlavně mu opravdu nic neříkej, a pomalu se chystej na odchod. Je smutný, jak se z pěkného vztahu stane tohle ![]()
Jo, a hlavně s ním nespi, a když už tak se chranˇ, s druhým dítětem bys byla v háji úplně.
Hodně drahá zkušenost, že společný smysl pro humor je pro rodinný a spokojený život dost málo…
Dávej stranou, moc možností nemáš. Ale od začátku jsi přece musela tušit, že z toho budou velké potíže.
A ty přátele nemáš proč? A tvoje rodina?
Naprostý souhlas s Lucy výše…
Endometriózu je nejen o bolestech, ale celkově o psychickém diskomfortu, který se zhoršuje stresem. Vše je to propojené.
Proč nemůžeš k rodině? Opravdu by nikdo z nich nepochopil tvou situaci? Nedokázali by ti pomoct ani finančně, když ne tě přijmout k sobě (už byste se nevešly)?
Mě to teda vždycky zamrzí, když čtu, že od rodiny nemůže čekat pomoct, to je mi strašně líto. Díky celému vesmíru za to, že mám rodiče, kteří by mě vzali k sobě i v jejich 70 letech, ať se děje, co se děje…
Určitě ale zkus tu zmíněnou linku. Za pokus nic nedáš. Když nic jiného, oni tě třeba můžou nasměrovat někam jinam a už uvidíš světlo na konci tunelu…
Nečekej na nic, ta změna nepřijde sama a ani ze dne na den. Zvlášť, když druhá strana je nefunkční 🤦♀️ Je to blb.
Na to, jakou dobu jste spolu chodili, jste se nedomluvili na základních změnách okolo dítěte. Kdybys financování řešila před početím, tak teď neřešíš toto. Nejspíš byste se totiž rozešli. Proč riskovat těhotenství s někým, kdo ani nechce být být v rodném listu? Prostě špatně a nejspíš od začátku ![]()
Poptej se rodičů, babiček, tetiček, sestřenic atd. Nevěřím, ze se nikam nevejdeš s jedním malým dítětem.
@Magical-eyes Proč jsem to měla čekat? My měli hezký vztah, jinak bych si s ním dítě nedělala, co se týče práce, funguje na 100%, nikdy jsem od něj neslyšela, že se mu do práce nechce, nebral si nikdy volno a jak.. V tomhle funguje skvěle. Nikdy dřív na mě takhle hnusný nebyl, to až teď od nového roku mi přijde, že se to nějak celý zvrtlo a už je to k nevydržení.. A přátele prostě nemám, co ti na to mám napsat. Dřív jsem jich měla dost, ale oni ještě děti nemají, žijí úplně jinak, spousta z nich je i v zahraničí. Prostě mi nikdo nezůstal, úplně jsme se odcizili. Zůstala mi v podstatě jen jediná kamarádka, ale ta si našla úplný individum, se kterým už několik let žije v garsonce. Občas s ní zajdu ven, napíšeme si, ale bydlet u ní opravdu nemůžu. A rodina? Mamky manžel mě nedokáže vystát. S mámou mám skvělý vztah, píšeme - voláme si v podstatě denně, často se navštěvujeme. Ale bydlení fakt nedělalo dobře. Její manžel když přijdu na návštěvu je moc fajn, nemáme problém, ale jakmile jsem tam bydlela, bylo to opravdu peklo na zemi.
Tak bydlet s mámou a jejím přítelem nemusíš, stačilo by, aby ti pomohli s kaucí a občas pohlídali, až půjdeš na brigádu. To by nešlo?
Já bych dceři kdykoliv pomohla, finančně i s bydlením. Pravda ale, jak se tady výše radí jít bydlet ke kamarádce, sestřenici, tetě..to mi přijde jako sci-fi. Také bych nikoho s ročním dítětem u sebe neubytovala, protože prostě mám ráda svůj klid a soukromí, prostor, mám dítě a upřímně řečeno nechci mít někoho na krku dalších x let.
Už jsem si i říkala, že budu každý měsíc nějak dávat tajně peníze stranou
to je urcite vynikajici napad. Budto odejdes a rezerva bude nutna a hned pouzita anebo s nim zustanes a rezerva se ti bude hodit na rozbitou pracku, lednicku, mobil, notebook, mpbil pro malou, obleceni pro malou atd atd. Doporucuji nasetrit alespon 100.000kc
@RadiatorStudeny píše: Více
Noo tak to jsem zvědavá za jak dlouho by se ji povedlo našetřit 100tis… z rodičáku.
Já bych to udělala jak píše @Lucy75 raději azylový dům. Zkusit s maminkou zda by nemohlo na začátek finančně, nebo i to hlídání a zajít na brigádu.
A fakt asi být ráda že není v tom RL, ač nebudou alimenty ale nebude mít ani nárok na dítě. Což takový blázen bude lepší…
Tak máš mámu, i když tedy nemůžeš jít na chvilku k ní, tak nešlo by, že by ti pomohli s financema? Abys mohla odejít a postavit se na vlastní nohy? Pak pohlídat malou, abys mohla na brigádu? Jestli máte skvělej vztah jak píšeš, tak tě přece nenechá ve štychu.
@arinecka píše: Více
To mi taky přijde jako good point.
Schválně se mamce svěř s tím problémem a že vymýšlíš plán, jak se z toho dostat. Jestli máte dobrý vztah, tak se snad (třeba) nabídne s nějakým typem pomoci.
O život ti nejde, k mámě nechceš, nakonec tak špatný není, takže to jistě vydržíš, než půjdeš do práce a postavíš se na vlastní nohy. Ono ti nic jiného stejně nezbyde, nikdo ti nic zadarmo nedá. Pokud žiješ v izolaci a bez přátel, sama si situaci komplikuješ. Snad budeš do budoucna chytřejší a lépe si promyslíš, s kým otěhotníš - i když, to asi očekávat nelze.
A proč sis nenašla nějaké kamarádky s dětmi, to nikam nechodíš mezi maminky?
A kde máš rodinu, když chceš být jako mamka? To by Ti opravdu nemohli pomoct Tě vysvobodit od něj? A Ty jsi neměla žádné své úspory jako rezervu?
Ahoj, už fakt potřebuji od někoho objektivní radu.. S přítelem jsme spolu skorlet, máme roční dceru. Dřív byl náš vztah pěkný, nejvíce si sedíme v humoru, dokážeme se spolu opravdu hodně nasmát. Ale byly samozřejmě i horší chvíle, ale furt se to dalo překousnout, bylo víc plusu než mínusu.. Ale poslední dobou se to tak strašně přehouplo, že
Příspěvek upraven 26.09.26 v 14:25