Nesnáším práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já mám svou práci ráda, pracuju 30h týdne, končím nejpozději ve 14:30,kolegyne jsou v pohode, sedím v kanceláři, nemusím makat fyzicky, mzda průměrná. Nechtěla bych být jen doma, vyhovuje mi, že se od rodiny odreaguju a dcera školku miluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty musíš chodit do práce? Já jsem teda děsnej případ, mě většinou práce bavila a když přestala, tak jsem šla jinam. I když, mě spíš vadili ti kolegové, než ta práce. Já si naopak neumím představit být pořád doma s dětmi, přijde mi to málo smysluplné, a radeji jdu na brigádu, kde nám všem vydělám nějaké peníze na rozhazování. Jenže je mi jasný, že se 3 dětma to v době „skolkove“, a s chlapem, co miluje práci a rad v ní tráví čas, nebude pro mě růžové. Takže budu živá na brigádách ještě pár let. Nebo budu prostě jen doma, než půjdou do školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
@DoktorkaZorkaHorká - bohužel já tím teď procházím..Ale snažím se věřit, že si mě nechají alespoň na 1/2 úvazek. A to mi tvrdili ještě před měsícem, že mi prodlouží smlouvu.. A pak stačí, aby odešel jeden velký klient.. No, co nadělám..
To mi je moc líto. Držím palce, aby to dobře dopadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musi to byt tvuj konicek… musis to delat rada i ve volnem case. musi te to naplnovat a byt to smysluplna cinnost, ve kteres vidi smysl.
aspon tak to mam ja. delam praci, kterou miluju, je to poslani a zaroven v tom vidim obrovsky smysl. vim, ze nic jineho bych nedokazala delat tak dobre a s takovou radosti…
musis asi jen hledat, co te bavi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně jsem na to zapomnela, ale diskuze mi to připomněla. Když jsem končila RD a nechtěla se vracet do práce původní (firma na pokraji krachu, neplatici), tak jsem měla depku, nervy, stres a všem jsem práci záviděla. Bylo to strašně období. Měla jsem strach, že nic nenajdu, že skončím někde, kde to budu šíleně nenávidět, budu muset vzít práci, kterou dělat nechci, protože abych byla doma a děti ve školce a škole… To by nešlo. Představa, že budu nekde v nějaké dílně nebo prodávat, mě děsila. Tím nechci říct, že je to špatná práce, ale já se tam nevidím. Když jsem si našla práci (naštěstí jsem nastupovala tak, jak jsem potřebovala a nehledala jsem zase tak dlouho), tak jsem strašně ožila. Opravdu dlouho mi to vydrželo, jak jsem se cítila dobře, že mám práci. Samozřejmě jsou věci, které mě tam neskutečně štvou, nesnáším je a nejradši bych se na to tam vykašlala, ale má to pozitiva v tom, že mi vychází vstříc, když potřebuji někam s dětma. Vychází mi vstříc s rozložením pracovní doby. Když uzavřeli školky a školy, tak jsem zase měla strach, že mě propustí, když budu doma (nebyla jsem doma celou dobu, ale i tak to mám na talíři, že jsem si užívala dlouhou dovolenou
). Naštěstí si mě nechali. Teď bych práci hledat nechtela. Dlouho jsem se dívala na jinou práci, ale nemám ráda změny, bojím se nich, takže to neriskuju. Z tohohle pohledu jsem za práci vděčná. Ale i tak mě často nebaví. A hodně mě štve, že nemůžu být s dětma a obírá mě o čas s nima. Hlavně teď v létě, když jsou doma. Do práce ale chodit musím a hledat si práci jen mimo jejich prázdniny… Jedině asi jako asistent pedagoga. Uvažovala jsem i o tom.
- Citovat
- Upravit
Mam rada svoji praci.
Kdybych vyhrala nekdy Sportku, tak stejne budu chodit do prace. Doma bych nezustala.
Mi by bavilo byt doma, kdyby vsichni byli doma. Samotnou neee. Kazdy mame svuj nejaky rezim (praci, skolu) a pravidelne se sejdeme.
Příspěvek upraven 09.08.20 v 08:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne jsem nastavena tak, ze i kdybych delala muj nejmilovanejsi konicek jako praci, tak v momente, kdy to je povinnost, tak me to prestane bavit.
Proste ten fakt, ze MUSIM me neskonale otravi. Nevim, jak to delaji jini lide, ze je prace bavi. Mne prace nebavi. Tecka. Do prace chodim, abych vydelala penize. Zivot pro mne zacina PO praci.
Příspěvek upraven 09.08.20 v 09:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně práce nikdy nevadila. Mám ale přístup, že tam chodím pro peníze, ne z lásky. Kdyby měl chlap na vyplatnici statisíce, tak na to kašlu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DoktorkaZorkaHorká - děkuji.. a to jsem ještě nedávno nadávala, že děti nechápou, že musím pracovat a nemůžu se jim věnovat (díky covidu velkýpoměr práce z domova)..Prostě jsem brblala jako zakladatelka..A stačí jeden rozhovor s šéfem šéfa a vše je jinak. Smlouvu mám do konce září a byli natolik féroví, že to se mnou začali řešit teď, ať mám když tak čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini - mě by se nelíbil ten pocit být 100% závislá na chlapovi, protože (emimino důkazem), nikdy člověk neví, kdy mu „jebne“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svoji práci mám ráda. Přiznávám, že jsem ji dělat nechtěla, ale ve 22 letech mi došlo, že to bude ono, vystudovala jsem a je to ono.
Jsem učitelka a nemám pocit, že chodím do práce a nikdy jsem ten pocit neměla. Prostě celoživotně chodím do školy. I kdybych nemusela, tak prostě budu chodit dál. Třeba jako asistentka, ale pro mě to je ono. Nedílná součást života.
Podle mě to chce najít to, co je prostě ono. Pokud to člověk nenajde, tak chodí, protože musí. Pak si najít něco, co mi to bude zpříjemnovat. Fajn kolegyni, dobrý plat, zákusek každé úterý…
Třeba manželovi nepomáhá nic. Ten se zatím nenašel.
- Citovat
- Upravit
Některá práce člověku nesedne a dělá ji s odporem. Byla už jedna práce ze které jsem doslova utekl a jedna kam jsem chodil s odporem. Všechny ostatní bych hodnotil jako pocitově neutrální. Prostě musím jít do práce tak jdu, dělám ji jak nejlépe umím aby se mi nehromadily problémy a nemám čas přemýšlet nad tím jaké mám při tom pocity
. I když vlastně jednou jsem měl i práci, kam jsem chodil docela rád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ráda svoji práci…baví mě to
Máme i super kolektiv, nikam nedojíždím, mám to před barakem
Samé plusy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja mam svoji praci rada…mam dve dcery..12 a 1 rok. S prvni jsem se vracela na uvazek 0.2 do prace pred jejim rokem (tehdy castecne i kvuli penezum) no a ted jsem sla jeste o 2 mesice drive…taky na 0.2 uvazek, ale ja bych se doma zblaznila. Manzela jsem na to upozorňovala uz kdyz s myslenkou na druhe prisel takze s tim nemel problem. Holky miluju ale ja tu praci v soucasne dobe mam opravdu jako nervove sanatorium ![]()
- Citovat
- Upravit
Na každé práci se dá najít něco pozitivního (i když jsem si teď představila, že třeba někdo jezdí s hovnocucem, tak opravuji, skoro na každé). Mě moje práce baví, ale nemám ráda, že je tam hodně administrativy, ale mám kamarádku, co pracuje na ÚP a ta hrabání se v lejstrech má ráda, takže každý je na něco. A ty musíš přijít na to, na co jsi ty. Mít práci je jistý kredit kvality (v našich poměrech a společnosti), i manželky bohatých mužů něco tvoří, věnují se charitě nebo různým projektům. Být ženou v domácnosti beru u těch, co mají nějakým způsobem náročné děti nebo je těch dětí více a k tomu dům se zahradou, tak chápu, že se doma dohodnou, že manželka bude doma než děti odrostou. Taky je řešení částečný úvazek, já nějakou dobu pracovala na 6 h a bylo to fajn. Ale nedovedu si představit mít třeba „jen“ dvě zdravé děti, nízkoúdržbový domek nebo byt a dřepět doma. To přece musí člověku lézt na mozek, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit