Nesnáším práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148291
9.8.20 10:40
@Russet píše:
Takže bys radši jezdila s fekálním vozem? To je taky na vzduchu. Pokud tě nebaví kancelářská práce, krm třeba zvířata v ZOO. Nebo se dej k cestářům. Ono by stačilo, kdybys v mrazu a dešti o noční musela třeba posunovat vagony a ono by tě to frflání nad kanceláří přešlo. Nebo třeba běhat 10 hodin po placu jako servírka a pak po šichtě umýt zadělané záchodky.

Tak nějak jsem to myslela. Tuhle jsem jela autobusem kolem chlapů co frézovali silnici.To vedro, prach, hluk…vůbec jsem jim to nezavidela, to jsou těžce vydělaný prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.8.20 10:47
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
je tu někdo, kdo má rád svou práci? Koho práce baví? Občas slyším tyhle názory, že někdo řekne, že ho jeho práce baví, má svou práci rád, dělá ji rád. Jak tohoto dosáhnout? Je k tomu potřeba změna v člověku uvnitř nebo změna práce, nebo oboje?
Pracovala jsem dokonce současně ve dvou zaměstnáních a vyzkoušela jsem i více pozic a oborů (už od brigád), ale většinu prací jsem nesnášela a nebavily mě. Tu práci, která mě bavila, po rodičovské dělat nemohu a jiná práce mě nikdy nebavila, vyloženě jsem ty práce nesnášela a asi to tak bude i až budu nastupovat zpět do práce, případně si hledat práci v jiném oboru, který mě ale zřejmě taky nebude bavit, jako tomu bylo, než jsem šla na MD.
Máte nějakou radu, jak mít ráda svou práci?
. Mam ráda svoji práci, slušně mě živí.. Musela jsem pro to něco udělat, to je fakt.. Ale stalo to za to..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
9.8.20 12:07

S náplní práce jsem neměla problém, co jsem komunikovala třeba se zahraničními partnery, tak to byli všechno milí lidé na úrovni, co se vždy snažili najít nějaké společné řešení. Obrovský problém na straně vlastních kolegů, snaha házet práci na někoho jiného, rozmazávání u vedení jakéhokoliv nezdaru nebo nestandardního postupu. Čím dutější hlava, tím větší huba a úplně zkreslené představy o tom, jak by to druhé oddělení mělo fungovat, jen kdyby ho k tomu pustili, tak by tam udělal konečně pořádek. Už v neděli odpoledne jsem byla v napětí, že hned v pondělí dostanu pojeb od toho a toho a zase budu muset něco řešit s tou, co mi ani nezvedá telefon. Při představě, že se tam po RD vrátím, je mi úplně zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.20 15:22

Mě by moje práce i bavila, ale kvůli tlaku, které vyvíjí zahraničí centrála a také chování některých kolegů mě ta práce depta a šíleně stresuje. Přitom se to dá dělat v klidu. No a pak mi vadí, že je to přesně od - do (do, to tedy není přesně, jsou tam šílené přesčasy). Nechápu proč u mě práce je nutné sedět za PC od 9-17, když to samé můžu udělat od 21-24. Ta neflexifilita mi celkove na mě práci vadí nejvíc. Dál mi vadí, že mě žádný zaměstnavatel nepodporuje v dalším vzdělávání. (studijní volno apod.) Chtěla bych jít učit, být při práci trochu v pohybu a vidět interakci v mé práci. Ale přítel mě od učitelství zrazuje. :nevim: jestli je tu nějaká učitelka, ráda bych si s ní vyměnila pár zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
9.8.20 16:14
@Anonymní píše:
Doma je to u nás fajn. Nesnáším práci asi hlavně právě proto, že bych chtěla být doma s rodinou, mám pocit, že mi práce krade čas, který bych mohla věnovat manželovi a dětem a domácnosti, kteří jsou pro mě důležití a se věnovat cizím lidem v práci, vyloženě to nesnáším. Ještě to šlo, když jsem pracovala jako bezdětná, svobodná, nezadaná v té jedné práci a doma nebylo stejně moc co dělat, ale od té doby je to pro mě strašně nepříjemné, do práce chodit. Nesnáším práci za ten ukradený čas a myslím, že by pomohlo, kdybych měla práci, která by mi připadala smysluplná, což ale moc nevím, jaká by měla být, nebo si nějak nastavila, že pracuji právě pro svou rodinu, aby se ona a my všichni jsme se měli lépe a měli peníze na výlety a nový gauč, nebo co, ale když to takhle řeknu, tak mi ten gauč připadá podřadný a raději bych s nimi trávila ten čas, dokud budou děti ještě malé, my s mužem celkem mladí a tak. Vím, že každý to tak má, že je 40 hodin týdně v práci i více, akorát já tu práci za to vážně nesnáším a je mi úplně hnusné tam chodit.

Prozradím Ti malé tajemství. Smysl své práci dáváš Ty a nikdo jiný. Tvůj smysl je, že je to k ničemu. :nevim: Tak to zkus změnit.
Já dělám stejnou práci jako Ty a víš co, baví mě to a moc. Máme nový systém, musela jsem se naučit s tím dělat, lidi za mnou chodí se radit, pomáhám jim. Je to super.
Teď to bohužel musím dočasně pustit, protože se musím věnovat něčemu, co zvládnu u nás jen já a víš co, baví mě i tohle.

Jediné, čemu nerozumím, je to, proč nejsi doma s dětmi jako žena v domácnosti. Má to teda svoje rizika, ale pokud by Tě naplňovalo zrovna tohle, proč si to nedopřát. :nevim: Jo a účto se dá dělat i doma, mám i ŽL.

Pokud jde o změnu, udělala jsem si rekvalifikační kurz zakončený řádnou zkouškou a jsem rekvalifikovaná masérka. Všechno jde, když se chce. Ale musíš chtít. Samo k Tobě těžko něco dojde. Jsem sama s dětmi, abys nezískala dojem, že mi manžel platí moje nápady a umožňuje mi realizovat se v čemkoliv, co mi uzraje v hlavě. Zvládám to sama, protože to chci zvládat. Totéž radím i Tobě. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15459
9.8.20 17:26
@Anna766 píše:
Tak nějak jsem to myslela. Tuhle jsem jela autobusem kolem chlapů co frézovali silnici.To vedro, prach, hluk…vůbec jsem jim to nezavidela, to jsou těžce vydělaný prachy.

To si říkám často, když vidím ty lidi pracovat venku. Já bych to nedala. Když je vedro, tak fakt nemůžu venku vydržet. No a v zimě, v dešti? Jak je mi dobře v teplicku. Jelikož se u nás teď pořád něco dělá, tak je mi jich líto denně - teď je vedro, prach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
9.8.20 21:36
@Králičice píše:
@Serpentini - mě by se nelíbil ten pocit být 100% závislá na chlapovi, protože (emimino důkazem), nikdy člověk neví, kdy mu „jebne“.

Neboj, ve skutečnosti se mi to nikdy nestane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.8.20 21:48
@Sára 1 píše:
To si říkám často, když vidím ty lidi pracovat venku. Já bych to nedala. Když je vedro, tak fakt nemůžu venku vydržet. No a v zimě, v dešti? Jak je mi dobře v teplicku. Jelikož se u nás teď pořád něco dělá, tak je mi jich líto denně - teď je vedro, prach…

Ono stačí koukat třeba na popeláře. Teď ve vedru hodně smradlavá práce.

A nedávno jsem viděla práci, která spočívala v mytí pivních sudů. Zalézt dovnitř. To je taky chuťovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.20 21:53
@Anna766 píše:

To mi dva dny zpet rikal syn, kdyz jsem se ho ptala, jakou praci chce delat, az vyroste. Tak rekl opravare silnic, protoze pouzivaji ty velke stroje, ktere zboznuje 🙃.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
9.8.20 21:54
@Kelsey píše:
To mi dva dny zpet rikal syn, kdyz jsem se ho ptala, jakou praci chce delat, az vyroste. Tak rekl opravare silnic, protoze pouzivaji ty velke stroje, ktere zboznuje 🙃.

Snad z toho ještě vyroste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.20 22:02
@Anna766 píše:
Snad z toho ještě vyroste :lol:

Prubezne to strida a obdivuje jine profese.
Rok tvrdil, ze bude hasic nebo policajt :). Od mala obdivuje vse co jezdi. Jak naprogramovany chlap na ruzne auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
9.8.20 22:04
@Kelsey píše:
Prubezne to strida a obdivuje jine profese.
Rok tvrdil, ze bude hasic nebo policajt :). Od mala obdivuje vse co jezdi. Jak naprogramovany chlap na ruzne auta.

Třeba bude něco jako automechanik nebo tak.To je taky hezká práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
9.8.20 22:09

Ano, svoji práci mám ráda. Občas samozřejmě také nadávám a to hlavně, protože je to náročné a z finanční stránky by to mohlo být lepší. Ale musím říct, že většinu času jsem v práci ráda (ale samozřejmě kdybych si měla vybrat mezi tím být v práci vs. doma, budu raději doma :mrgreen: ).
Takže práci mám ráda, těším se každý den domů, ale vesměs jsem spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
9.8.20 22:14
@Russet píše:
Ono stačí koukat třeba na popeláře. Teď ve vedru hodně smradlavá práce.A nedávno jsem viděla práci, která spočívala v mytí pivních sudů. Zalézt dovnitř. To je taky chuťovka.

Popeláře sledujeme se synem pokaždé, když jedou. Pravidelne jim mává a miluje to. Doufám, že z toho vyroste. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.8.20 22:20
@Sára 1 píše:
Popeláře sledujeme se synem pokaždé, když jedou. Pravidelne jim mává a miluje to. Doufám, že z toho vyroste. :)

Ono se jim líbí to stání na stupačkách. Syn zas sledoval pokladače dlažby. Že si jako celý den hraje se skládačkou. No, ona ta kostka zámkovky se docela pronese.
Tuhle řekl, že bude radši prodavač u pokladny. Že je to bezpečné. Protože chtěl být strojvedoucí a pak viděl sérii těch nehod. No, není mu ani šest. Má čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat